De danske landsholdsspillere og -trænere har fået et bedre indblik i, hvad der venter, når det individuelle VM spilles senere i august i Tokyo.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Onsdag blev der trukket lod til mesterskabet, og det blev som sædvanlig en blandet fornøjelse med både gode og dårlige ting ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– Vi har ikke trukket super mange af de spillere på et noget lavere internationalt niveau. Vi har derimod fået mange af dem, vi kender fra de store turneringer. Men nu er lodtrækningen kommet, og vi kan begynde at stille skarpt på, hvad det er for en størrelse, der venter.

– Man kender udgangspunktet i, hvad udfordringerne bliver, og det er så det, man mentalt skal begynde at indstille sig på herfra. Det gælder både spillere og trænerteamet. Vi kan også begynde at specialisere nogle af øvelserne lidt mere i retning af, hvad der skal ske, således vi alt andet lige står godt til de her første og andenrundeudfordringer, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Thomas Stavngaard skal coache Axelsen til VM

Det individuelle VM bliver afholdt i Japans hovedstad, Tokyo, fra 22.- 28. august.

Herunder følger en gennemgang af de danske spilleres lodtrækninger i de enkelte kategorier med ord fra cheflandstræneren.

Herresingle:

– Overordnet set har vi ikke været super heldige i denne kategori. Jeg synes, der generelt er mange svære lodtrækninger også med udgangspunkt i, at vi har to, der er seedet 1 og 3 i mesterskabet. De har fået nogle hårde lodtrækninger i og med, man kan finde mange spillere gennem lodtrækningen, der er lidt en blød vare at starte på. Havde det været en Super 1000-lodtrækning, så ville vi have sagt, ’det er okay’, men i forhold til VM, hvor der er en del boblere rundt omkring, så kunne man godt have ønsket at mødt en enkelt af dem. Men sådan er det, og der er ingen tvivl om, at vi skal spænde hjelmen fra starten af, siger Jonassen.

Se lodtrækningen for herresingle her

Viktor Axelsen (1. seedet) – Daren Liew

– Viktor har en meget tricky første runde mod en yderst kompetent og meget rutineret malaysisk spiller i Daren Liew, som vandt VM-bronze i 2018. Så han skal virkelig være klar fra starten af. Derfra er der gode muligheder igennem, men det er stadig en lodtrækning, han skal være yderst opmærksom på, for der er nogle svære modstandere taget i betragtning af, han er seedet etter, siger Jonassen.

Anders Antonsen (3. seedet) – Kenta Nishimoto

– Anders har måske trukket en af de sværeste useedede i første kamp. Det er Japans næst- eller tredjebedste, og det er til et VM i Japan, så det er en stor størrelse. Der skal det gode spil findes frem i første runde. Efterhånden åbner turneringen sig potentielt op derfra, men der kan også vente en fed udfordring i en potentiel 1/8-finale mod Kunlavut Vitidsarn, siger Jonassen.

Rasmus Gemke (11. seedet) – Kalle Koljonen

– Der er mulighed for revanche fra EM i Kiev i 2021, hvor Koljonen slog Gemke ud. I anden runde står han til en absolut verdensklassespiller i form af kinesiske Shi Yuqi, som på mirakuløs vis er kommet ind i turneringen på en teknisk fejl. Så Rasmus skal spille godt hele vejen, siger Jonassen.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus – Lakshya Sen (9. seedet)

– Rutinerede Vittinghus står over for måske den næstbedst spillende spiller i 2022. Lakshya Sen har netop vundet guld ved Commonwealth Games og var i All England-finalen tidligere i år. Så det er noget af en mundfuld i første runde, siger Jonassen.

 

Damesingle:

– Generelt kan jeg sige, at det bliver udfordrende for de fleste af vores piger, og skal man langt i turneringen, skal man op og præstere på sit absolut topniveau, og det er så den udfordring, der ligger foran os, siger Jonassen.

Se lodtrækningen for damesingle her

Mia Blichfeldt (15. seedet)

Blichfeldt sidder over i første runde og skal i anden runde møde enten malaysiske Kisona Selvaduray eller vietnamesiske Thi Trang Vu.

– Om hun møder Kisona eller Thi, så er det en fin første kamp at få. Desværre står Mia til andenseedede Tai Tzu Ying i anden runde, som er en af dem, der har ligget helt fremme i samtlige turneringer, og der kunne jeg godt have ønsket, hun stod til en af de andre seedede i top-8. Men det er en spændende udfordring for Mia og absolut en første kamp, hun skal have fuld fokus på, før der kan kigges på Tai Tzu Ying, siger Jonassen.

Line Christophersen – Malvika Bansod

– Det er en fornuftig første runde, men derefter venter potentielt den 11. seedede kineser Wang Zhi Yi, som er en ’up-and-coming’ spiller, der har et højt topniveau, og som vandt de asiatiske mesterskaber. Men en spændende udfordring for Line C., siger Jonassen.

Line Kjærsfeldt – Kim Ga Eun

– En meget tricky første runde for Line K., som møder Koreas næstbedste damesinglespiller. Det bliver en stor udfordring, og kan hun vinde den, så venter der en god japaner i Sayaka Takahashi i næste runde, så det er en svær størrelse, siger Jonassen.

 

Herredouble:

Kim Astrup/Anders Skaarup (8. seedet)

Astrup og Skaarup sidder over i første runde og skal i anden runde møde enten thailandske Supak Jomkoh/Kittinupong Kedren eller inderne M.R. Arjun/Dhruv Kapila.

– Overordnet set har de fået en fornuftig lodtrækning, men det er en meget tricky første runde imod enten et godt indisk eller thailandsk par. Derefter synes jeg egentlig, det ser fornuftigt ud med nogle muligheder, men der er ingen tvivl om, de skal op og spille deres allerbedste for at gå langt. Men jeg synes, det er en lodtrækning, der giver nogle gode muligheder, siger Jonassen.

Se lodtrækningen for herredouble her

Jeppe Bay/Lasse Mølhede – Sachin Dias/Buwaneka Goonethilleka

– En rigtig fornuftig første runde, for som useedet kunne det se meget værre ud i første kamp for de danske debutanter. For dem gælder det om at gribe chancen, hvis den opstår og så fortsætte ud ad den udviklingsvej, de er på nuværende tidspunkt. I en potentiel anden runde venter et bundrutineret malaysisk makkerpar i Goh og Tan, som ikke længere spiller sammen, men på grund af omstændighederne med verdensranglisten stadig kan deltage ved et VM, siger Jonassen.

 

Damedouble:

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard (12. seedet)

Thygesen og Fruergaard sidder over i første runde og skal i anden runde møde enten irske Kate Frost/Moya Ryan eller Yeung Nga Ting/Yeung Pui Lam fra Hongkong

– Det bliver formentlig en første kamp mod parret fra Hongkong, som vandt VICTOR DENMARK MASTERS, og Sara og Maiken skal selvfølgelig været fokuseret fra start. Derfra bliver det ekstrem svært mod Chen Qingchen og Jia Yifan, som er nummer 1 i verden og med et virkelig højt topniveau, så det bliver noget af en mundfuld. Alt andet lige en svær udfordring, siger Jonassen.

Se lodtrækningen for damedouble her

Mixeddouble:

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (10. Seedet)

Christiansen og Bøje sidder over i første runde og skal i anden runde møde enten franske William Villeger/Anne Tran eller japanske Kyohei Yamashita/Naru Shinoya

– En ganske fornuftig lodtrækning, men der er slet ingen tvivl om, der skal spilles til fra første kamp, hvor jeg forventer, de skal møde japanerne, som vandt bronze ved seneste VM. Men kan de vinde den, er det nok på papiret et af de højere seedede par, som vi gerne ville trække med det malaysiske par Tan og Lai. Jeg kan selvfølgelig godt se et sted, hvor de kunne være blevet placeret bedre, men overordnet set er det ikke en dårlig lodtrækning, siger Jonassen.

Se lodtrækningen for mixeddouble her

Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby – Zachariah Sumanti/Hediana Julmarbela

– En tricky første runde mod et indonesisk par. Rikke og Mikkel skal virkelig være skærpet fra starten, men kan de komme igennem den, så synes jeg, at når de nu skal møde et seedet par, så kan de være ganske tilfredse med, at det bliver Robin Tabeling og Selena Piek fra Holland. Så en svær første runde, men en fornuftig lodtrækning trods alt, siger Jonassen.

 

Seneste VM for individuelle blev afholdt i den spanske by Huelva i december 2021. Her vandt Anders Antonsen samt Kim Astrup og Anders Skaarup bronze.

 

Næste år spilles VM i Royal Arena, København, og du kan inden længe købe billetter til det første individuelle verdensmesterskab i Danmark siden 2014.

Det sker først i uge 42, hvor det fysiske billetsalg begynder ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Fra 1. november kan du sikre dig billetter via ticketmaster.dk.

Følg med her på badminton.dk, denmark2023.dk og vores sociale medier for at få den seneste information om billetsalget til VM 2023 i Danmark.