Badmintonphoto

Thomas Stavngaard skal coache Axelsen til VM

August 5, 2022 10:00 Skrevet af

Det er otte måneder siden, cheflandstræner Kenneth Jonassen senest coachede Viktor Axelsen, og derfor har han vurderet, det giver bedre mening at overlade den del til assisterende landstræner Thomas Stavngaard ved VM i Tokyo.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Viktor Axelsen og de øvrige danske herresingler er nu gået ind i den sidste fase af VM-forberedelserne på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby under daglig ledelse af cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Men når verdensetteren Viktor Axelsen betræder de grønne måtter ved det individuelle VM senere på måneden, bliver det med assisterende landstræner Thomas Stavngaard som coach bag banen.

Læs også: Seks danskere udtaget til individuel VM i Tokyo

Normalt er det cheflandstræner Kenneth Jonassen, som coacher Axelsen i forbindelse med mesterskaber. Men Jonassen har vurderet, at det ved det kommende verdensmesterskab er mere optimalt, at Stavngaard coacher herresinglespilleren.

Kenneth Jonassen var igennem en hofteoperation i foråret, og var derfor ikke med til hverken det individuelle EM eller VM for hold, hvor Thomas Stavngaard i begge tilfælde stod for coachingen med succes. Ved begge mesterskaber vandt Axelsen alle sine kampe.

– Jeg har har vurderet ud for de givne omstændigheder, at Thomas Stavngaard bør stå for coachingen af Viktor. Det er jeg helt tryg ved, og han har flere gange vist, at han kan løse den opgave. Fremadrettet kommer jeg fortsat til at coache Viktor, men ved så vigtigt et mesterskab som VM, giver det mere mening, at personen i trænerstolen for nylig har coachet ham, siger Jonassen, som senest sad bag Axelsen ved det individuelle VM i december.

Læs også: Singapores landshold er ankommet til de grønne baner i Brøndby

Viktor Axelsen er naturligvis også selv blevet taget med på råd om det, og han erkender, at han lige måtte tænke over det en ekstra gang.

– Da Kenneth kontaktede mig, havde jeg brug for lige at overveje det, for han har altid coachet mig til VM. Men jeg er enig med Kenneth i, at det giver god mening at blive coachet af Thomas til dette VM med tanke på det tidsforløb, der har været, siger Axelsen.

Der vil være mulighed for at have to trænere siddende bag banerne ved det individuelle VM. Det vil sige, at Kenneth Jonassen også vil være at finde bag Viktors bane, men det bliver Stavngaard, som vil stå for selve coachingen.

Det individuelle VM bliver afholdt i Japans hovedstad, Tokyo, fra 22.- 28. august.

 

Det danske VM-hold består af:

Herresingle

 • Viktor Axelsen
 • Anders Antonsen
 • Rasmus Gemke
 • Hans-Kristian Vittinghus

Damesingle

 • Mia Blichfeldt
 • Line Christophersen
 • Line Kjærsfeldt

Herredouble

 • Kim Astrup/Anders Skaarup
 • Lasse Møhede/Jeppe Bay (debutanter)

Damedouble

 • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard

Mixeddouble

 • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje
 • Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby

 

Seneste VM for individuelle blev afholdt i Huelva. Her vandt Anders Antonsen samt Kim Astrup og Anders Skaarup bronze.

 Tags: , , ,
Kategori: , , , ,