Søndag sejrede det danske U19-landshold i kvartfinalen mod England og senere i semifinalen mod Ukraine. I morgen venter finalen mod Frankrig, hvor Danmark skal forsvare sidste års triumf. – Vi skal være heldige og dygtige, men vi går efter det, siger landtræneren.

 

Efter en suveræn holdturnering ved UEM i Beograd stod det danske U19-landshold søndag op til et kvartfinaleopgør mod England. Danmark havde nemlig ikke tabt en eneste af de foregående 15 kampe, og sejrsstimen fortsatte mod englænderne.

Tre sejre sendte danskerne i semifinalen, og her ventede Ukraine, der i kvartfinalen slog Tyskland ud af UEM. Her var der større spænding, men med tre sejre i fire kampe er det danske hold klar til morgendagens finale mod Frankrig.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Herunder kan du se resultaterne af søndagens to holdkampe:

Kvartfinale: Danmark – England (3-0)

  • Christian Faust Kjær/Emma Irring Braüner – Oliver Butler/Estelle Van Leeuwen: 21-18, 21-12
  • William Bøgebjerg – Nadeem Dalvi: 13-21, 21-13, 21-18
  • Benedicte Sillassen – Lisa Curtin: 21-10, 21-10

Semifinale: Danmark – Ukraine (3-1)

  • Christian Faust Kjær – Mykhailo Vyshnevyi: 18-21, 21-14, 21-13
  • Benedicte Sillassen – Polina Buhrova: 12-21, 14-21
  • Jakob Houe/Christian Faust Kjær – Volodymyr Koluzaiev/Nikita Yeromenko: 21-5, 21-12
  • Frederikke Østergaard/Maria Højlund Tommerup – Yevheniia Kantemy/Sofiia Lavrova: 21-19, 22-20

Få overblik over Danmarks foreløbige holdkampe ved UEM her

Danmark slog England i tre kampe, og det skyldes god forberedelse og flotte præstationer fra spillerne. Landstræner Frank Larsen fremhæver især Emma Irring Braüner (mixdouble) og Benedicte Sillassen (damesingle).

– Emma gjorde det virkeligt godt i mixdouble, og Benedicte var godt kørende i damesinglen. Benedictes modstander havde vi forberedt os på, men Benedicte havde fuldstændigt styr på hende fra starten af, siger Frank Larsen.

I semifinalen måtte Benedicte Sillassen, der sejrrigt repræsenterede Danmark i damesingle mod både Finland og England, forlade banen uden sejr efter en stor opgave i ukrainske Polina Buhrova. Men alligevel var Danmark samlet set stærkest efter sejre i herresingle, herre- og damedouble.

Læs også: Ubesejrede ved UEM: U19-landsholdet vinder gruppefinale mod Finland

– I herredoublen var vi helt suveræne og spiller på et meget højt niveau. Og så var damedoublen en ny konstellation af Maria og Frederikke, og de gjorde det flot og vandt den afgørende kamp. Vi er gode som hold. Det er virkelig en fornøjelse at være en del af, roser landstræneren.

Danmark går ind til holdturneringens finale som regerende mestre mod sidste års finalemodstander, Frankrig. Frank Larsen vurderer, at det bliver en lige men svær kamp.

– Det bliver en lige kamp med Frankrig som svage favoritter. De har hentet Alex Lanier ind til kvartfinalen, som er en god spiller og forstærker deres hold. Frankrig har fem stærke kategorier, så vi skal være heldige og dygtige for at forsvare den titel. Men vi går efter det, siger Larsen.

Læs også: Overbevisende dansk start ved UEM efter tumultarisk optakt

Finalen mod Frankrig spilles mandag klokken 9.00, hvor det bliver afgjort, om Danmark for andet år i træk kan hente titlen hjem mod franskmændene.

Kampene til UEM livestreames gratis, og derfor er der mulighed for at se det danske U19-landshold i morgen.
Du kan se finalen her.

Efter finalen i holdturneringen starter den individuelle turnering ved UEM.