Lars Uhre, Badminton Danmark

Ikke til at slå: Ni nye danske U19-sejre ved UEM

august 23, 2022 19:01 Skrevet af

Tirsdag skulle endnu flere danske U19-spillere på banen til den individuelle turnering ved UEM. Endnu engang var der lutter danske sejre på programmet, hvor ni kampe med dansk deltagelse alle endte i videre deltagelse til U19-spillerne ved turneringen. – Det er godt håndteret, og det skal der til for at vinde, siger landstræneren.

 

U19-spillerne fra Danmark er ikke til at slå. Direkte fra en guldmedalje i holdturneringen og videre til den individuelle turnering brager danskerne igennem på turneringens to første dage med 14 sejre af 14 mulige.

Andendagen i den individuelle turnering bød dog alligevel på udfordringer for flere spillere, hvor det blev nødvendigt at knokle lidt hårdere igennem, ryste nerverne af sig og turde ændre på spillet for at brænde igennem og sejre.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

U19-landstræner Rune Ulsing er ikke i tvivl om, at arbejdet med at håndtere de svære situationer, spillerne møder i løbet af en kamp, har stor betydning for de flotte resultater, de danske U19-spillere foreløbigt har leveret ved UEM.

– Vi kigger meget på, hvordan vi håndterer tingene. Det er også derfor, at det er blevet til sejre i alle kampe indtil videre. Vi har håndteret det godt, når det har været svært i perioder. Spillerne har knoklet derinde og prøvet at ændre og gøre de rigtige ting, selvom det i situationen ikke kan føles så rart. Men det er godt håndteret, og det skal der til for at vinde, siger Ulsing.

Men jo længere i turneringen spillerne kommer, des sværere bliver modstanden også. Onsdag venter der udfordrende kampe for danskerne.

– Der kommer nogle svære kampe i morgen. Når modstanden bliver bedre, så er det ikke sikkert, at det er nok at gøre som tidligere, men jeg håber selvfølgelig på, at det fortsætter i den retning, for det gør, at man vinder kampe, siger landstræneren.

Klik her og få overblik over alle tirsdagens kampe ved UEM

Herunder kan du få overblik over tirsdagens kampe med kommentarer fra U19-landstræner Rune Ulsing.

Herresingle:

  • Christian Faust Kjær (DEN) – Angus Meldrum (SCO): 21-9, 21-8
  • William Bøgebjerg (DEN) – Ziga Podgorsek (SLO): 21-11, 16-21, 21-11
  • Jakob Houe (DEN) – Luca Zhou (ITA): 21-9, 21-12

– Drengene gjorde det godt. William Bøgebjerg havde godt styr på det i første sæt, og fik det igen i tredje sæt. Han var godt fokuseret. Christian Faust havde en nem kamp, hvor det lidt handlede om at prøve at spille med nogle af de ting, som han skal have med videre til næste kamp.

– Jakob Houe havde på papiret en svær første runde, da han møder turneringens sjette seedede, men han var skarp på gameplanen, og hvordan han skulle spille. Han rammer et rigtigt højt niveau.

Læs også: Individuel UEM skudt i gang med fem danske sejre

Damesingle:

  • Frederikke Østergaard (DEN) – Malay Hoareau (FRA): 21-9, 21-14
  • Sofie Karmann (DEN) – Bahar Sabanci (TUR): 21-19, 18-21, 21-14
  • Benedicte Sillassen (DEN) – Monika Sukackaite (LIT): 21-9, 21-10

– Sofie Karmann slås med at turde spille det nødvendige spil og tro på, at hun kan gøre det. Det var en hård mental kamp. Det ser tyrkeren også, og så er hun svær at spille mod. Så Sofie måtte virkeligt slide for det, og hun får løftet sit spil betydeligt i løbet af tredje sæt. Det er virkeligt stærkt, især når man er gået ud i tredje sæt, og det ikke lige har kørt. Det er flot, at hun alligevel finder det frem og styrker sit spil.

– Frederikke Østergaard og Benedicte Sillassen spiller rigtig godt, og de virker begge meget fokuserede og med et godt spændingsniveau i dag. De spiller meget disciplinerede også rent taktisk med god fart i benene og godt tempo i spillet. Virkeligt gode indsatser.

Læs også: Danmark genvinder holdtitlen ved UEM

Mixeddouble:

  • Hjalte Johansen/Emma Irring Braüner (DEN) – Jan Franczak/Julia Piwowar (POL): 21-16, 21-15
  • Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup (DEN) – Andrei Schmidt/Elisaveta Berik (EST): 21-7, 21-6
  • Jeppe Søby/Sofie Røjkjær (DEN) – Arda Dogac Atan/Nisanur Tuncer (TUR): 21-13, 21-17

– De danske mixeddoublepar var gode til at justere i løbet af sættene og lave taktiske ændringer, så det bliver dem, der styrer spillet. Det er virkeligt stærkt og gode indsatser fra dem alle i dag.

Onsdag er den individuelle turnerings tredjedag, hvor der i hver kategori er 32 spillere tilbage. Danmark er derfor stadig fuldt repræsenterede i alle kategorier. Du kan finde kampprogrammet for onsdag her.

Du kan se kampene ved UEM gratis på livestream her eller følge med via livescore her.Tags: , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,