Det blev kun til to sejre ud af seks mulige for Danmark på andendagen ved verdensmesterskaberne i Tokyo. Et antal som cheflandstræner Kenneth Jonassen havde håbet var endt højere, selvom han vidste det ville blive svært. – Vi havde selvfølgelig gjort os forhåbninger om mere.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Det var ikke lige den dag, vi havde håbet på for dansk badminton. Viktor Axelsen og Jeppe Bay/Lasse Mølhede klarede den videre, mens der var nederlag til Rasmus Gemke, Line Christophersen, Mikkel Mikkelsen/ Rikke Søby og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje.

– Den er selvfølgelig lidt tung. Vi havde selvfølgelig gjort os forhåbninger om mere, men som nogle af matchup’ene var, vidste vi godt, at det ville blive svært for alle, og det blev nøjagtigt sådan. Vi skulle virkelig kæmpe godt derinde, for at få tingene til at lykkes. Vi kan altid finde nogle point, vi skulle have vundet, og det må vi i gang med, når den første skuffelse har lagt sig, siger Kenneth Jonassen.

De fire nederlag kunne have været blevet til flere, men VM-debutanterne Lasse Mølhede/Jeppe Bay vandt knebent 25-23 i tredje sæt mod Dias/Goonethilleka fra Sri Lanka.

– De lykkes med at komme ind over målstregen, og når vi kommer derud i ombolde, er det måske lidt mere tilfældighederne der gør sig gældende, men dejligt for dem og en påmindelse om, at man virkelig skal være til stede. Men det var dejligt for dem, og nu venter der en langt sværere opgave i form af Tan og Goh fra Malaysia, siger cheflandstræneren.

Læs også: Blandet dansk VM-dag: – Man kan ikke undgå at være en anelse skuffet

Tan Wee Kiong/Goh V. Shem vandt OL-sølv i 2016, og herredoublen fra Malaysia har endnu ikke været i kamp her ved VM, da de sad over i første runde, og det kan være en fordel for Mølhede/Bay, at de har testet hallen af i dag.

Til gengæld skal Mia Blichfeldt, Kim Astrup/Anders Skaarup og Sara Thygesen/Maiken Fruergaard i kamp for første gang, og der handler det om at drage nytte af de erfaringer, som der er bygget op fra de øvrige danske kampe.

– Alle skal bruge de erfaringer, vi har gjort os fra de to første dage, for det er vigtigt at kunne håndtere forholdene, og det er en af nøglerne til, at vi kan gå videre i morgen. Så det er en af de ting, som skal gå igen i vores coaching, og ellers tror jeg bare, at alle de sidste her glæder sig til at komme i gang ved VM, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Danmark genvinder holdtitlen ved UEM

 

Herunder kan du se, hvordan resultaterne blev i tirsdagens seks danske kampe:

Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby vs. Zachariah Sumanti/Hediana Julimarbela: 17-21, 21-16, 20-22

Sumanti/Julimarbela ligger nummer 52 på verdensranglisten, og indoneserne vandt i juni måned Italian International, før de ugen efter deltog ved VICTOR Denmark Masters i Hillerød. Her tabte de til Sebastian Bugtrup/Iben Bergstein, mens de tidligere har voldt Mathias Christiansen/Alexandre Bøje og Jeppe Bay/Sara Lundgaard store problemer.

I dag kunne Mikkelsen/Søby derfor sørge for anden danske sejr i træk over indoneserne, men sådan gik det desværre ikke.

– Vi er simpelthen ikke kølige nok, da det skal afgøres. Vi følger planen hele tredje sæt, og får spillet os frem til de chancer vi skal. Så ja, vi var bare ikke rutineret nok til at få det lukket. Som kampen forløber, kan vi ikke være mere ærgerlige, men på den anden side har vi kun os selv at bebrejde, da det skulle afgøres, sagde Mikkel Mikkelsen efter kampen.

– Jeg synes egentlig, at vi spiller godt i perioder. Men de er gode til at hænge i, og nogle gange får de lidt flere nemme point, end vi gør. Så vi er selvfølgelig meget skuffede, sagde Rikke Søby.

Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby vandt EM-bronze i april.

Læs også: Sådan kan du følge med fra individuel VM

 

Rasmus Gemke (11) vs. Shi Yuqi: 13-21, 16-21

Rasmus Gemke spillede en rigtig fin kamp i går mod Kalle Koljonen, som han slog i to sæt, 21-10, 21-18.

I dag ventede så et meget spændende opgør mod Shi Yuqi, som der har været en stor palaver omkring grundet kineserens tilmelding til VM, som ikke burde være blevet godkendt.

Men alt andet lige stod han overfor Gemke i dag, og han spillede sig fuldt ud og viste sin verdensklasse i form af højt tempo i angrebsspillet.

– Det er meget frustrerende. Jeg havde helt sikkert håbet på en tættere kamp mod Shi Yuqi i dag. Det var en kamp, jeg havde set rigtig meget frem til, og jeg havde håbet, at jeg havde budt ham mere op til dans. Men jeg var lidt for anspændt, og så ville jeg skabe lidt for meget. Han kom med et rigtig, rigtig højt tempo og var angrebsivrig nede fra baglinjen, så han kom ikke med noget, der overraskede mig, men han havde stor kvalitet i slagene, sagde Rasmus Gemke efter kampen.

Der stod 1-1 i indbyrdes opgør tilbage fra henholdsvis 2019 og 2018. Shi Yuqi trak sig i 2019 på hjemmebane, efter Gemke vandt første sæt 21-10.

Klik her og se flere detaljer fra tirsdagens kampe ved VM i Tokyo

 

Viktor Axelsen (1) vs. Mark Caljouw: 21-19, 21-10

Viktor Axelsen bragtes sig i dag foran 4-0 i indbyrdes opgør mod Mark Caljouw, men undervejs var det tæt på, at hollænderen havde fået reduceret.

– Det var en kamp, hvor jeg skulle tænke mig om, specielt på den side, hvor jeg startede på. Der var en del modvind på Bane 2, og det var ret svært at styre faktisk. Mark spillede rigtig godt i første sæt og trykkede den godt ned på baglinjen, som gjorde det svært for mig, så jeg er glad for, at jeg vandt første sæt, og i andet sæt havde jeg en rigtig god følelse, så jeg er lige der, hvor jeg gerne vil være, sagde verdensmesteren fra 2017.

Axelsen møder Thammasin fra Thailand, som i dag var ude i en lang tresætter en time og ti minutter mod NG Tze Yong. Thammasin vandt 21-9, 10-21, 21-19.

Viktor Axelsen fører 3-0 indbyrdes.

Jeppe Bay/Lasse Mølhede vs. Sachin Dias/Buwaneka Goonethilleka: 21-11, 18-21, 25-23

VM-debutanterne Jeppe Bay og Lasse Mølhede var på papiret oppe imod overkommelig modstand fra Sri Lanka. Men Dias/Goonethilleka kan sagtens spille badminton, og det beviste de også i dag overfor 25-årige Bay og 28-årige Mølhede.

– Jeg synes egentlig, at vi kommer rigtig godt fra start, og vi spiller godt i første sæt og starten af andet, og så er det som om, at vi bliver lidt rystet over, at de begynder at få mange bolde tilbage, og så begynder vi at gå efter de lidt mere nemme point, som gør at vi bliver lidt usikre, så det er rigtig fedt at have fået den hjem, selvom vi ikke føler, at vi har spillet, det vi kan, sagde Jeppe Bay efter kampen.

  • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (10) vs. Kyohei Yamashita/Naru Shinoya: 13-21, 18-21
  • Line Christophersen vs. Zhi Wang (11): 15-21, 14-21

TV 2 SPORT sender alle dage fra VM fra start til slut. Da tidsforskellen mellem Danmark og Japan er på 7 timer, vil det sige, at du allerede skal sidde klar klokken 2 natten onsdag, mens torsdag-lørdag er en smule bedre med start klokken 3. Søndagens finaledag begynder klokken 7 dansk tid.

Du kan løbende holde øje med TV 2 SPORTs sendeplan her. 

Har du ikke mulighed for at se kampene i tv, så kan du følge med på livescore via linket her.

Ellers kan du følge med på Badminton Danmarks FacebookInstagram og Twitter undervejs ved VM, hvor der løbende vil komme artikler, interview og videoer.

Næste år spilles VM i Royal Arena, København, og du kan inden længe købe billetter til det første individuelle verdensmesterskab i Danmark siden 2014.

Det sker først i uge 42, hvor det fysiske billetsalg begynder ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Fra 1. november kan du sikre dig billetter via ticketmaster.dk.

Følg med her på badminton.dk, denmark2023.dk og vores sociale medier for at få den seneste information om billetsalget til VM 2023 i Danmark.