Badmintonphoto

Axelsen sikrer sig VM-medalje: – Jeg spillede på et rigtig højt niveau

August 26, 2022 12:32 Skrevet af

Viktor Axelsen skal i lørdagens semifinale møde fjerdeseedede Chou Tien Chen, som han har en rigtig god indbyrdes statistik imod.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

For tredje gang i karrieren har Viktor Axelsen sikret sig en medalje ved et individuelt VM.

Fredag vandt den førsteseedede dansker sin kvartfinale overbevisende med 21-10, 21-10 over sjetteseedede Anthony Ginting. Det var den 28-årige danskers ottende sejr i træk over indoneseren.

– Jeg synes, vi virkelig så Viktor træde i karakter og eksekvere på mange parametre inde på banen i dag. Det efterlod Ginting lidt i vildrede. Der var nogle enkelte momenter især i andet sæt, hvor der var lidt uro, og hvor Ginting kom tæt på, men heldigvis steppede Viktor igen op, og efter 11-7 spillede Viktor fuldstændig verdensklasse og gik ind i hovedet på Ginting, som bare var chanceløs, lyder det fra Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Klik her og se flere detaljer fra fredagens kampe ved VM i Tokyo

Det er fjerde gang ud af fire mulige ved dette mesterskab, at Axelsen vinder i to sæt. Modsat de første tre kampe, føler han selv, at spillet var noget skarpere mod Ginting.

– Jeg steppede op i dag og spillede på et rigtig højt niveau, hvor jeg skærpede mig meget mere. Nærmest i hver eneste duel. Der var stor forskel på mit spil og niveau i forhold til de andre dage, siger Axelsen og uddyber:

– Jeg spillede en enormt fokuseret og god kamp. Jeg fik god længde på mine bolde og spillede med en god balance i spillet i løbet af både første og andet sæt, og det er jeg rigtig glad og stolt over.

Kenneth Jonassen er imponeret over kvaliteten i Axelsens spil og måden, OL-guldvinderen formåede at spille med få fejl på både med- og modvindssiden.

– Jeg synes, at Viktor på alle parametre med vind, bolde osv. håndterede det rigtig godt derinde. Det sender et ret så skarpt signal til sin kommende modstander i denne turnering, at ’jeg er her, og jeg er klar’, påpeger cheflandstræneren.

Læs også: Sådan kan du følge med fra individuel VM

Netop den kommende modstander bliver fjerdeseedede Chou Tien Chen. Historikken viser, at Axelsen generelt har haft godt styr på den taiwanesiske spiller. 15-2 står der i danskerens favør, hvoraf de seneste seks kampe er vundet i to sæt.

Det giver en god tro på, at der kan føjes endnu en sejr til Axelsen.

– Jeg kan bruge, at de ting, jeg tidligere har gjort imod ham, har virket. Jeg skal ind og vise, jeg er der fysisk og mentalt fra starten. Så tror jeg på, at Chou får svært ved at vinde point. Men det kræver en fuld koncentreret indsats, og det har jeg tænkt mig at prøve at gøre, pointerer Axelsen.

Læs også: Thomas Stavngaard skal coache Axelsen til VM

Danskerens to tidligere medaljer ved et individuelt VM var en bronzemedalje i 2014 og guld i 2017.

Viktor Axelsens semifinale ligger som kamp nummer seks lørdag. Det vil sige, at han cirka spiller klokken 8 dansk tid. Kampen kan ses på TV 2 SPORT. Du kan løbende holde øje med deres sendeplan her. 

Har du ikke mulighed for at se kampene i tv, så kan du følge med på livescore via linket her.

Ellers kan du følge med på Badminton Danmarks FacebookInstagram og Twitter undervejs ved VM, hvor der løbende vil komme artikler, interview og videoer.

Næste år spilles VM i Royal Arena, København, og du kan inden længe købe billetter til det første individuelle verdensmesterskab i Danmark siden 2014.

Det sker først i uge 42, hvor det fysiske billetsalg begynder ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Fra 1. november kan du sikre dig billetter via ticketmaster.dk.

Følg med her på badminton.dk, denmark2023.dk og vores sociale medier for at få den seneste information om billetsalget til VM 2023 i Danmark.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,