UEM
Foto: Lars Uhre, Badminton Danmark

To danske finalepladser ved UEM: – De er et niveau over resten

August 26, 2022 19:27 Skrevet af

Der venter to finalekampe i morgen med dansk deltagelse, da den førsteseedede herredouble med Jakob Houe og Christian Faust Kjær med 21-11, 21-18 slog et fransk doublepar. I herresingle skal Jakob Houe også spille om guldet i en svær finale.

 

Der var en masse danske kampe på semifinaleprogrammet, men desværre satte en skade og nogle stærke modstandere en stopper for flere U19-landsholdsspilleres finaledrømme. Der var nervøsitet på banen i dag, og det gjorde det svært at sejre for danskerne. Samtidigt måtte Hjalte Johansen trække sig med en skade, han pådrog sig i går.

– Vi havde håbet på mere. Vi har også nogle kampe, hvor vi ikke helt rammer niveauet. Nerverne sidder lidt for meget i spillerne. De kæmper fint med det, men de får ikke styr på det. I dag var Hjaltes skade værre. Den var, som vi havde frygtet, og han kunne ikke spille i dag, så vi måtte trække begge hans semifinaler, siger U19-landstræner Rune Ulsing.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Men der var heldigvis også dansk succes i Beograd i dag. Jakob Houe skal nemlig både spille finale i herredouble sammen med Christian Faust Kjær og spille herresingle. I herresingle står Jakob Houe over for den førsteseedede Alex Lanier fra Frankrig, der i dag slog Houes doublemakker Christian Faust Kjær ud i semifinalen. Til gengæld er Houe og Kjær favoritter i herredouble.

– Det bliver en svær kamp for Houe i herresingle. Lanier er kæmpe favorit. Jeg håber, at Houe går ind og leverer, hvad han kan, og spiller duellerne på den rigtige måde. Han skal virkeligt være skarp i det taktiske, siger U19-landstræneren.

Der er derfor danske bronzemedaljer i alle kategorier, mens der i herresingle og herredouble altså skal kæmpes om guld ved UEM.

Læs også: Otte medaljer sikret med otte semifinalepladser ved UEM. – Vi glæder os

Se resultaterne af semifinalerne med kommentarer fra Rune Ulsing herunder:

Mixeddouble:

  • Hjalte Johansen/Emma Irring Braüner (DEN) – *Jarne Schlevoigt/Julia Meyer (GER): WALKOVER
  • Jeppe Søby/Sofie Røjkjær (DEN) – *Lucas Renoir/Tea Margueritte (FRA): 10-21, 25-27

– Jeppe og Sofie kommer lidt langsomt i gang. De har muligheder i andet sæt, hvor de får lavet nogle fine justeringer og har også mulighederne, så det er lidt ærgerligt, at det ikke lykkedes helt. 

Herresingle:

  • Christian Faust Kjær (DEN) – *Alex Lanier (FRA): 10-21, 10-21
  • *Jakob Houe (DEN) – Dominik Kwinta (POL): 26-24, 21-10

– Christian får spillet nogle dueller rigtigt, men det er også hårdt for ham at være i. Så kommer der bare nogle udfald, når han har spillet tre gode dueller, hvor han måske lidt fokus på gameplanen, og så kan man ikke være med mod Lanier. 

– Houe spiller en virkeligt god single i dag. Kwinta var en svær spiller, og han starter på modvindssiden, så han virkeligt kan trykke boldene forbi Houe, når han træder for langt frem. Modstanderen var virkeligt god til at bruge forbanen, så Houe måtte virkeligt arbejde. I andet sæt får han rent taktisk lukket ned for Kwinta, som bliver lidt modløs. Der kommer lidt nemme point, men det er Houes egen fortjeneste. 

Klik her og få overblik over semifinalerne

Damesingle:

  • Benedicte Sillassen (DEN) – *Lisa Curtin (ENG): 20-22, 21-19, 19-21

– Benedicte ikke rammer det niveau, hun har gjort de andre dage. Hun bevæger sig lidt langsommere og har flere unødvendige fejl. Englænderen var godt forberedt og var ret sej derinde. Det er ikke modstanderen, der scorer pointene til sidst, men Benedicte der tager nogle lidt unødvendige beslutninger. Men vi er her også for at lære, så hun må tage de lærepenge med sig, selvom hun selvfølgeligt er skuffet

Herredouble:

  • Hjalte Johansen/Jeppe Søby (DEN) – *Daniel Franco/Ruben Garcia (ESP): WALKOVER
  • *Jakob Houe/Christian Faust Kjær (DEN) – Natan Begga/Baptiste Labarthe (FRA): 21-11, 21-18

– Jakob og Christian spiller rigtig godt i dag. De er fokuserede og er gode sammen. De er gode til at justere taktisk. De er et niveau over resten, så hvis de kan blive ved med at være modige, så ser jeg også dem som det bedste par

Læs også: Endnu en stor dag ved UEM: Dansk U19-spiller sender førsteseedet spiller ud 

Damedouble:

  • Emma Irring Braüner/Sofie Røjkjær (DEN) – *Lisa Curtin/Estelle Van Leeuwen (ENG): 14-21, 15-21

– Det er ikke en kamp, hvor vi er store favoritter, men jeg kan se, at Emma og Sofie får sporet sig ind på den rigtige taktik i løbet af kampen. Men de ikke vedholdende nok i at spille den. Det er lidt ærgerligt, for de havde ellers holdt godt fat. Ellers havde de nok haft en chance for at tage det engelske.

I morgen er der finaler ved UEM, og du kan som altid se kampene gratis ved at klikke her eller følge med via livescore her.

Der venter to finaler med dansk deltagelse. Du kan få et overblik over finalekampene ved at klikke her.Tags: , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,