Foto: Lars Uhre, Badminton Danmark

Endnu en stor dag ved UEM: Dansk U19-spiller sender førsteseedet spiller ud

August 24, 2022 20:17 Skrevet af

Alle danske U19-landsholdsspillere skulle i kamp på tredjedagen ved UEM, og resultatet af onsdagen bliver hele 11 sejre og to nederlag. I damesingle slog Frederikke Østergaard overraskende den førsteseedede Polina Buhrova ud af UEM i to sæt. – Frederikke var virkelig skarp på gameplanen fra start til slut, siger landstræneren.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Onsdag blev endnu en stor dansk dag ved UEM i Beograd. Det blev til hele 11 sejre i de 13 kampe, hvor danskere stillede til start. Med 11 sejre, to nederlag og en flot overraskelse er trænerteamet bag U19-landsholdsspillerne tilfredse med udfaldet af kampene, hvor spillerne generelt leverer godt.

I damesinglekategorien leverede danske Frederikke Østergaard overraskelsen, da hun slog førsteseedede Polina Buhrova fra Ukraine ud med 21-18, 21-14.

– Vi er generelt tilfredse. Der er to herresingler, der er helt ude i tovene, men som alligevel får hevet den hjem. Vi har mange spillere, der præsterer rigtig godt og arbejder godt med tingene på banen. De får rykket sig taktisk. Frederikke leverer et fantastisk resultat. Desværre er der to kampe, som vi taber lidt unødvendigt, siger U19-landstræner Rune Ulsing.

Klik her og få overblik over onsdagens kampe ved UEM

Se resultaterne af kampene med kommentarer fra landstræneren herunder:

Damesingle:

 • Frederikke Østergaard (DEN) – Polina Buhrova (UKR): 21-18, 21-14
 • Sofie Karmann (DEN) – Antonia Schaller (GER): 15-21, 21-15, 16-21
 • Benedicte Sillassen (DEN) – Karla Henry (BEL): 21-10, 21-15

– En super fokuseret og en taktisk rigtig god præstation, hvor Frederikke virkelig var skarp på gameplanen fra start til slut og også smed små variationer ind, hvor det var nødvendigt. Det gjorde bare, at ukraineren ikke kunne få rytme i hendes spil. Frederikke var utrolig god til at ødelægge det spil, Polina gerne ville spille. Hun styrer forbanen rigtig godt.

– Sofie Karmann er meget låst kæmper meget med at turde gøre de ting, der skal til. Hun bliver lidt for ivrig i situationer, hvor der så kommer for mange fejl. Hun kæmper meget med at finde ro og fokusere på gameplanen.

– Benedicte leverede en super fokuseret insats. Hun kommer op i højt tempo og er farlig i dag. Generelt en god kamp.

 

Klik her og se hvordan U19-spillerne ved UEM er seeded

Herresingle:

 • Christian Faust Kjær (DEN) – Oleksii Titov (UKR): 24-22, 21-14
 • William Bøgebjerg (DEN) – Kristof Toth (HUN): 19-21, 21-12, 22-20
 • Jakob Houe (DEN) – Jerome Pauquet (LUX): 21-12, 21-8

– Christian og William skulle virkeligt kæmpe for det i dag. Christian ramte langt fra sit topniveau, og han finder aldrig rigtigt flowet i spillet. Alligevel får han hevet sejren hjem, og det er stærkt. William kom også i problemer, men det er flot, at han alligevel hiver sejren hjem.

– Houe sad fuldstændigt på sin modstander i dag med et højere tempo.

 

Læs også: Ikke til at slå: Ni nye danske U19-sejre ved UEM

Damedouble:

 • Emma Irring Braüner/Sofie Røjkjær (DEN) – Kirsten De Wit/Meerete Loos (NED): 21-12, 21-10
 • Benedicte Sillassen/Maria Højlund Tommerup (DEN) – Varvara Frolova/Sofiia Lavrova (UKR): 21-14, 21-19

– Emma og Sofie vinder deres kamp meget overbevisende. Når man vinder så stort, er det et tegn på, at man har siddet på modstanderen.

– Benedicte og Maria spiller en god kamp. De er sat sammen her til UEM, så kamp for kamp får de lagt ting på. De får lavet nogle gode aftaler og får de mere struktur på. Pigerne bliver lidt forvirrede i andet sæt, hvor ukrainerne ændrer på taktikken. Danskerne kommer til at stå lidt for stille og får ikke lavet de ryk, de skal lave, men da det spidser til lykkedes de alligevel med det og får lukket sættet.

 

Læs også: Individuel UEM skudt i gang med fem danske sejre

Herredouble:

 • Jakob Houe/Christian Faust Kjær (DEN) – Bartosz Krajewski/Dominik Kwinta (POL): 21-3, 21-10
 • Hjalte Johansen/Jeppe Søby (DEN) – Oleksii Titov/Ivan Tsaregorotsev (UKR): 21-11, 21-18

– Jakob og Christian er fokuserede, og det polske par har svært ved at følge med. De er rigtig gode omkring returspillet og gode til at finde huller på banen. De er et niveau over de andre på det taktiske. Kan de blive ved med at holde hovedet koldt, så ser det rigtig godt ud. Hjalte og Jeppe gjorde det også godt. Det er et par, der også kan spille med om medaljerne, så det bliver fedt at se, om de kan holde niveauet hele vejen.

 

Læs også: Danmark genvinder holdtitlen ved UEM

Mixeddouble:

 • Hjalte Johansen/Emma Irring Braüner (DEN) – Mio Molin/Sofie Strömvall (SWE): 21-15, 21-18
 • Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup(DEN)-Jonathan Dresp/Anna Mejikovskiy(GER): 21-12, 18-21, 11-21
 • Jeppe Søby/Sofie Røjkjær – Kean Gabor Kigyus/Nikol Szabina Vetor (HUN): 21-18, 21-13

-Hjalte og Emma spiller en fin kamp og får lagt nogle gode ting på undervejs. Det gør Jeppe og Sofie også, hvor de får lukket nogle huller af i løbet af kampen og bliver skarpere. Den sidste mix med Jonathan og Maria falder lidt sammen til sidst, hvor de ellers i starten har godt styr på det. Men i tredje sæt mister de overblikket over det taktiske, og ender desværre med at tabe.

 

Læs også: Lær de tre nye spillere på landsholdstræningen at kende

I morgen går de danske U19-landsholdsspillere ind til 1/16-finalerne.

Her kan du se, hvilke kampe der spilles torsdag i den individuelle turnering ved UEM, hvor der blandt andet er rent danskeropgør i herresingle i vente.

Du kan se kampene ved UEM gratis på livestream her eller følge med via livescore her.Tags: , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,