Axelsen. VM
Badmintonphoto

For anden gang i karrieren er Axelsen i VM-finalen: – Det er kæmpe stort

August 27, 2022 11:27 Skrevet af

Viktor Axelsen er igen klar til VM-finalen, og det er han uden at have tabt et eneste sæt ved VM 2022. I semifinalen slog han taiwanesiske Chou Tien Chen med 21-15, 21-17. Finalen bliver mod thailandsk modstand.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Bronze i 2014 og guld i 2017. Nu bliver Viktor Axelsens samling af medaljer fra individuel VM som minimum udbygget med en sølvmedalje, da danskeren er klar til VM-finalen efter en semifinalesejr i to sæt over den fjerdeseedede Chou Tien Chen.

Viktor Axelsen er stolt over at stå i en VM-finale med chance for at genvinde guldet.

– Det er kæmpe stort. Det er et verdensmesterskab, så det betyder lidt mere end mange andre turneringer. Jeg er rigtig glad og stolt over, at jeg står i endnu en finale, specielt her ved et VM, siger Axelsen.

Klik her og få et overblik over alle semifinalekampene ved VM

Den indbyrdes statistik mellem Axelsen og Chou Tien Chen var inden kampen på hele 15-2 i danskerens favør, og Axelsen har nu slået verdensranglistens nummer fire for syvende kamp i streg.

Men den taiwanesiske spiller viste godt niveau i dagens semifinale, og det lagde pres på Axelsen. Det var dog stadig ikke nok til at slå den danske verdensetter.

– Jeg synes, at Chou spiller en god kamp. Det er klart, at omstændighederne taget i betragning, så bliver jeg en lille smule spændt i perioder af kampen. Chou spiller sin chance og får prøvet en masse forskellige ting, og det gav nogle gode point til ham. Men jeg får løst det, og det er trods alt det vigtigste. Jeg er glad for den måde, jeg får håndteret det på, siger Viktor Axelsen.

Læs også: Sådan kan du følge med fra individuel VM

I finalen møder danskeren den thailandske spiller Kunlavut Vitidsarn, der er nummer 18 på verdensranglisten. Det er tredje gang, at thailænderen står over for Axelsen i en finale, men det er endnu ikke lykkes Kunlavut at slå danskeren.

Axelsen har dog bidt mærke i, at hans kommende finalemodstander har spillet en flot turnering den seneste uge.

– Det bliver en anden opgave i morgen end tidligere. Kunlavut har spillet rigtig godt i den her uge, så det bliver en hård kamp, hvor jeg skal ind og sætte tempoet for at spille godt. Men jeg tror på, at det bliver en god kamp, og jeg tror selvfølgelig på, at jeg kan stå distancen mod ham. Jeg glæder mig rigtig meget, og nu er det vigtigste for mig bare at få slappet af frem mod i morgen.

Læs også: Thomas Stavngaard skal coache Axelsen til VM

Viktor Axelsen har tidligere vundet to medaljer ved individuel VM. Han vandt bronze i 2014 og guld i 2017.

I morgen spilles finalen ved VM, og kampen vises på TV2 Sport. Du kan løbende holde øje med TV 2 SPORTs sendeplan her. 

Har du ikke mulighed for at se kampene i tv, så kan du følge med på livescore via linket her.

Ellers kan du følge med på Badminton Danmarks FacebookInstagram og Twitter undervejs ved VM, hvor der løbende vil komme artikler, interview og videoer.

Næste år spilles VM i Royal Arena, København, og du kan inden længe købe billetter til det første individuelle verdensmesterskab i Danmark siden 2014.

Det sker først i uge 42, hvor det fysiske billetsalg begynder ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Fra 1. november kan du sikre dig billetter via ticketmaster.dk.

Følg med her på badminton.dk, denmark2023.dk og vores sociale medier for at få den seneste information om billetsalget til VM 2023 i Danmark.Tags: , , ,
Kategori: , , ,