Viktor Axelsens sejr i VM-semifinalen blev tilkæmpet mod en solidt spillende Chou Tien Chen i to sæt med 21-15, 21-17. Søndag venter VM-finalen mod Kunlavut Vitidsarn, og selvom Axelsens indbyrdes statistik mod det thailandske talent er overbevisende, så kan alt ske i en finale, vurderer landstræner Kenneth Jonassen.

 

Viktor Axelsen gik ind til lørdagens semifinale mod fjerdeseedede Chou Tien Chen uden at have tabt et eneste sæt ved VM. Det har danskeren stadig ikke efter dagens kamp mod taiwaneseren, der ellers spillede en flot kamp.

– Viktor var i stand til at håndtere en svær størrelse i Chou, der spillede meget varieret og udnyttede hallen og boldene rigtig godt. Han lavede mange små taktiske justeringer hele tiden. Viktor skulle arbejde hårdt for selv at få spillet til at køre 100 procent. Så det var en flot præstation ud fra de parametre, der udspillede sig inde på banen, siger Danmarks landstræner Kenneth Jonassen efter semifinalen.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Den danske verdensetter står i sin anden VM-finale i karrieren, som er en af de største kampe, man kan opnå som badmintonspiller.

– Det fås ikke meget større. I min optik er det kun OL-finalen, der er større. Det er altid en svær størrelse at gå ind til en VM-finale. Det er de kampe, man sidder og drømmer om. Alle de træningstimer og alt den flid, der er lagt. Det er i en kamp som i morgen, hvor de skal udfærdige sig, siger Kenneth Jonassen.

I finalen møder Viktor Axelsen den 21-årige Kunlavut Vitidsarn, der trods sin unge alder allerede har markeret sig på verdensscenen.

Læs også: For anden gang i karrieren er Axelsen i VM-finalen: -Det er kæmpe stort

– Han er et kæmpe talent. Han er en spiller, der flytter bolden rigtig godt og står en bundsolid defensiv og har et grundspil, hvor han ligger og holder boldene en anelse. Han har et skarpt netspil, og han har især en detalje, hvis han bliver fanget oppe foran, så er han exceptionelt god til at lægge bolden kort kryds, siger Jonassen.

Samtidigt har Kunlavut bygget på, siden han i både 2017, 2018 og 2019 blev ungdomsverdensmester.

– Der er ingen der giver sig i en VM-finale. Kunlavut er fysisk og mentalt rigtig stærk, og derfor skal man være over ham hele tiden. Han har arbejdet på at lægge flere eksplosive angreb ind, og det tror jeg også, vi kommer til at se i morgen, siger landstræneren.

Klik her og få et overblik over alle semifinalekampene ved VM

De to VM-finalister har to gange tidligere stået over for hinanden i en finale, hvor Axelsen begge gange har trukket sig sejrrigt ud af opgøret. Men i en finale kan alt ske, og derfor kan de tidligere danske sejre over thailænderen ikke nødvendigvis sige noget om, hvordan kampen i morgen kommer til at forløbe.

– Finaler spilles ofte mere momentumpræget end mange andre kampe, at man ikke kan udlede noget specifikt i forhold til Kunvalut. Det, Viktor kan bruge, er, at de har mødtes før, så Viktor ved nogenlunde, hvad det er der kommer. Men det er størrelsen af opgaven, der er så vigtig at kunne håndtere. Det handler det meget om at kunne justere det taktiske og holde godt styr på sig selv og tro på sig selv og sit koncept hele vejen, siger landstræneren.

Læs også: Sådan kan du følge med fra individuel VM

I morgen spilles finalen ved VM, og kampen vises på TV2 Sport. Du kan løbende holde øje med TV 2 SPORTs sendeplan her. 

Har du ikke mulighed for at se kampene i tv, så kan du følge med på livescore via linket her.

Ellers kan du følge med på Badminton Danmarks FacebookInstagram og Twitter undervejs ved VM, hvor der løbende vil komme artikler, interview og videoer.

Næste år spilles VM i Royal Arena, København, og du kan inden længe købe billetter til det første individuelle verdensmesterskab i Danmark siden 2014.

Det sker først i uge 42, hvor det fysiske billetsalg begynder ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Fra 1. november kan du sikre dig billetter via ticketmaster.dk.

Følg med her på badminton.dk, denmark2023.dk og vores sociale medier for at få den seneste information om billetsalget til VM 2023 i Danmark.