Jakob Houe skulle på banen to gange i dagens finaler ved UEM. Sammen med makker Christian Faust Kjær vinder han guld i herredouble. Houe vinder også sølv efter en svær finale mod førsteseedede Alex Lanier. Dermed tager de danske U19-landsholdsspillere hjem med ni medaljer fra turneringen.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

16 dage med badminton ved UEM er slut for det danske U19-landshold, og resultatet deraf er ni medaljer, herunder guld i holdturneringen, guld i herredouble, sølv i herresingle og seks bronzemedaljer fordelt på fem kategorier.

Det efterlader en glad U19-landstræner, der har et godt samlet indtryk af turneringen og dens udfald, hvor der også har været udfordringer undervejs.

– Spillerne har gjort det godt over hele linjen. Vi har selvfølgeligt haft vores kampe, hvor det har været svært at holde det samme niveau. Det er ærgerligt, at der er nogle spillere, der bliver småskadede undervejs. Men sådan er det jo. Det har været et godt mesterskab og spillerne har været gode og leveret en god indsats, siger landstræner Rune Ulsing.

Læs også: Danmark genvinder holdtitlen ved UEM

Herredouble:

*Jakob Houe/Christian Faust Kjær (DEN) – Daniel Franco/Ruben Garcia (ESP): 21-12, 21-12

Finaledagen ved UEM bød på dansk deltagelse i herredouble med Jakob Houe og Christian Faust Kjær. Den danske herredouble var førsteseedede til turneringen, og de levede op til favoritværdigheden med en sejr i to sæt over det spanske modstanderpar.

Det var nogle glade spillere, der kom på podiet som europamestre i herredouble efter en flot præstation i hele turneringen.

– Jakob og Christian var super glade. Det er stort. De spiller en rigtig god finale. Super fokuserede hele vejen igennem og mega skarpe i servesituationen, som de også har været de andre dage. De spiller forrygende på den første tredjedel af banen, så de får en masse initiativ i kampen, siger Ulsing.

Læs også: To danske finalepladser ved UEM: – De er et niveau over resten

Herresingle:

Jakob Houe (DEN) – *Alex Lanier (FRA): 18-21, 12-21

Jakob Houe var noget mere udfordret i herresinglefinalen, hvor han mødte franske Alex Lanier. Den førsteseedede franskmand har ryddet alt modstand af vejen ved UEM, hvor han i semifinalen også sendte danske Christian Faust Kjær ud af herresingle.

Den danske sølvvinder var ellers godt spillende i første sæt af finalen, og han formår at udfordre og stresse Lanier i perioder.

– Jakob spiller super fornuftigt på banen, men mangler at udnytte nogle små situationer i spillet. Men jeg synes, han gør det godt, og giver det den chance, han har. Specielt i første sæt spiller han duellerne taktisk, som han skal. Han får hentet nogle point, og Jakob bliver ved med at være i det, og så bliver Lanier en smule usikker. Det er mega positivt. Men i andet sæt får han for mange udfald, og så er Lanier bare for god, siger Rune Ulsing.

Klik her og få overblik over finalekampene ved UEM

Danmark vinder i alt ni medaljer ved UEM, som er fordelt således:

Holdturneringen: Guld

Den individuelle turnering:

  • Jakob Houe/Christian Faust Kjær, herredouble: Guld
  • Hjalte Johansen/Jeppe Søby, herredouble: Bronze
  • Jakob Houe, herresingle: Sølv
  • Christian Faust Kjær, herresingle: Bronze
  • Benedicte Sillassen, damesingle: Bronze
  • Emma Irring Braüner/Sofie Røjkjær, damedouble: Bronze
  • Hjalte Johansen/Emma Irring Braüner, mixeddouble: Bronze
  • Jeppe Søby/Sofie Røjkjær, mixeddouble: Bronze