Badmintonphoto

Axelsen er verdensmester for anden gang: – To VM-titler. Det er helt vanvittigt

August 28, 2022 13:04 Skrevet af

Viktor Axelsen er verdensmester i herresingle efter en vild finale mod Kunlavut Vitidsarn fra Thailand. Med cifrene 21-5, 21-16 vinder danskeren sin anden VM-finale i karrieren. – Jeg er så umådeligt stolt af Viktor, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Verdens bedste Viktor. Axelsen lever igen op til sin rangering som verdens nummer et, og nu kan han tilføje endnu en VM-guldmedalje til listen over store triumfer i karrieren.

– Det er svært at sætte ord på. To VM-titler. Det er helt vanvittigt. Jeg er enormt glad og stolt, men også lidt træt. Det er hårdt at spille sådan en turnering, men jeg er enormt glad for den måde, jeg får håndteret den på, siger den nykårede verdensmester.

Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen var også glad for Axelsens flotte turnering og roser danskeren for altid at arbejde hårdt for at blive bedre.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

– Jeg er så umådeligt stolt af Viktor. Han har været favorit, men taget det stille og roligt og arbejdet sig ind i turneringen. I dag leverer han igen fra øverste hylde. Alle der arbejder med Viktor både i hverdagen og hjemme i Danmark kan være utroligt stolte. Men det går ikke uden, at man har en Viktor, der er sulten på at blive bedre og få det maksimale ud af sit potentiale, siger Jonassen.

Guldmedaljen blev dog ikke hentet hjem uden kamp. Det 21-årige thailandske talent Kunlavut Vitidsarn udfordrede Axelsen med højt tempo og lange dueller, og selvom danskeren vandt første sæt overlegent, så blev andet sæt en helt anden kamp.

Her fulgtes finalisterne nemlig ad indtil ophold, hvor Kunlavut førte 11-10. Derfra tog Axelsen fart, men da danskeren havde matchbold, fik han svært ved at lukke kampen. Thailænderen vandt flere bolde, indtil han til sidst sendte bolden ud over baglinjen, og dermed kronede Viktor Axelsen til verdensmester.

Klik her og se flere detaljer fra Viktor Axelsens VM-præstationer

– Det er klart, at jeg er jo ikke en maskine, så da det begyndte at komme en smule tæt på, så bliver jeg en smule spændt. Lige nu er jeg bare enormt glad og lettet over, at jeg får hevet den sidste bold over, og han så skyder den ud, for jeg var en smule under pres og ville rigtig gerne afgøre den, siger Axelsen.

Axelsen var storfavorit og havde aldrig tabt til Kunlavut Vitidsarn, men i store kampe som en VM-finale er det en anden mental opgave at stå i. Derfor kræver det meget at gå fra sejren på 21-5 i første sæt til pludseligt at være bagud i andet.

– Der er så stor forskel på at eksekvere, hvor alt lykkedes, til at være bagud. Det spring mentalt påvirker rigtig meget i de store kampe, hvor det er lidt sværere at finde en langsigtet strategi, fordi man virkeligt skal hænge i. Her handler det meget mere om momentum. Det får Viktor godt styr på, men vi er hele tiden på kanten. Der er god strategi og god kommunikation gennem hele kampen, og det er en af Viktors styrker, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: For anden gang i karrieren er Axelsen i VM-finalen: – Det er kæmpe stort

Cheflandstræneren er heller ikke i tvivl om, at Viktor Axelsens konstante søgen efter at blive bedre og det udbytte, han får af at kæmpe, er en stor inspiration for andre.

– Det er en inspiration for alle. Hvis man virkeligt tror på sig selv, så kan man prøve at udleve sit potentiale. Det handler om at udleve det hele tiden, og det talent, der skal til det, er også noget specielt. Det er Viktor i hans helhed. Der er ikke nogen sten, som han ikke vender for at se, om der er noget han kan udvikle på. Det har kendetegnet ham gennem hele hans karriere, og det gør det stadigvæk, siger Kenneth Jonassen.

Viktor Axelsen fortsætter derfor med at udbygge listen over triumfer i 2022. I år har han vundet All England, EM, Indonesia Masters, Indonesia Open, Malaysia Open og nu altså VM. Danskeren har nu vundet 37 kampe i streg.

Næste år spilles VM i Royal Arena, København, og du kan inden længe købe billetter til det første individuelle verdensmesterskab i Danmark siden 2014.

Det sker først i uge 42, hvor det fysiske billetsalg begynder ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Fra 1. november kan du sikre dig billetter via ticketmaster.dk.

Følg med her på badminton.dk, denmark2023.dk og vores sociale medier for at få den seneste information om billetsalget til VM 2023 i Danmark.Tags: , , ,
Kategori: , , ,