Anders Antonsen og Astrup/Skaarup spillede lørdag semifinale i henholdsvis herresingle og herredouble ved Japan Open. Det lykkedes for Astrup/Skaarup at spille sig i finalen efter en spændende tresætter, mens Antonsen i en dramatisk semifinale må forlade turneringen.

 

Der var kamp til stregen og nervepirrende badminton i de to danske semifinaler ved Japan Open.

Anders Antonsen gik på banen til et svært gensyn med hjemmebanefavoritten Kento Nishimoto, der havde slået danskeren i to sæt ved det netop overståede VM i Japan. Danskeren var indstillet på revanche, men måtte alligevel forlade banen med et smalt nederlag på 20-22, 19-21.

– Spillet bølgede ret meget frem og tilbage. Anders var en smule mere brugt i dag, men han er også godt presset af Nishimoto. Han spiller i et højt tempo, der gør, at Anders ikke kan lave sine temposkift. Men Anders hænger i, og i andet sæt kæmper han sig flot tilbage. Det var marginaler, der afgjorde det, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Forinden nederlaget har Anders Antonsen spillet en flot turnering, og Kenneth Jonassen roser danskeren for at bygge på sit niveau efter skadespausen.

– Det har været godt at se, at Anders stille og roligt har løftet sit niveau. Det har været en lang rejse efter skaden. Han har trænet godt i den mellemliggende uge og har været skarp på, hvad han skulle gøre bedre ved den her turnering. Han har spillet nogle gode sæt og slået nogle gode modstandere, siger cheflandstræneren.

I den anden semifinale med dansk deltagelse stod herredoubleparret Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen. De havde aldrig slået koreanske Kim/Kim før, men det ændrede danskerne på, og spillede sig derfor i finalen med cifrene 13-21, 21-18, 21-11.

Klik her og få overblik over semifinalerne ved Japan Open

– Kim og Kim var et verdensklasse par for nogle år siden, og de er nu på vej tilbage. De spiller en omgang tricky badminton, hvor de er ekstremt gode på ketsjeren og narrer modstanderen ind i fælder, som vi så i første sæt. De er dog ikke lige så holdbare som tidligere, så det lykkedes os at få spillet mere fysik ind sent i kampen, især i den afsluttende del af tredje sæt, siger Kenneth Jonassen.

Selvom Astrup/Skaarup kom i problemer, så bevarede det danske herredoublepar fokus. Og det belønnede sig.

– Det garvede koreanske par satser på kampen fra start, og vi kunne ikke rigtigt finde ind i deres spil. Men stille og roligt gør vi det, der er mest vigtigt: nemlig at holde sig inde. Pludselig får Kim og Anders vendt nogle af spilmomenterne, og vi får lagt nogle bedre serve og nogle bedre tredjebolde. Vi er gode til at kommunikere i vores defensiv, således at vi lukker ned der. Så stjæler vi i princippet lidt andet sæt, og så i tredje sæt synes jeg virkeligt, at vi stepper op og spiller en rigtig flot kamp, siger Jonassen.

Læs også: Axelsen er verdensmester for anden gang: – To VM-titler. Det er helt vanvittigt

På finaledagen ved Japan Open står Astrup/Skaarup over for det kinesiske par Wang/Liang. Kenneth Jonassen vurderer, at det bliver en svær og højintens kamp.

– Det bliver nogle kinesere, der kommer med fuld power. De er lynhurtige. Vi skal virkeligt have spillet over på vores parametre for at matche dem i tempo. Det er en svær opgave og en noget anderledes kamp, hvor der bliver sat et kraftigt tempo. Vi skal styre servesituationen og få tingene over på vores parametre og være koldblodige, ligesom vi var i dag, siger cheflandstræneren.

Finalen med Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen spilles omkring klokken syv dansk tid og vises på TV2 Sport. Kampen kan også følges via livescore her.