Åbningen af Grand Prix Circuit’en i Højbjerg er veloverstået: – Jeg er megaglad

September 4, 2022 16:44 Skrevet af

Søndag sluttede første udgave af de i alt seks turneringer, som udgør Grand Prix Circuit’en oven på tre dages dyster i Højbjerg Badminton Klub. Læs med her og find ud af, hvem der vandt Grand Prix Circuit i Højbjerg. 

 

En af weekendens store vindere er Josefine R. Jensen, der for første gang i sin karriere vandt guld ved en Grand Prix Circuit-turnering.

– Jeg er megaglad for at vinde en Grand Prix-turnering, det har været et mål for mig og det giver mig rigtig meget motivation for at træne endnu mere, lyder det fra 21-årige Josefine R. Jensen.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

I damesinglekategorien havde de to finalister Josefine R. Jensen og Sophia Grundtvig vist storspil i semifinalen og slået hver deres seedede modstander ud af turneringen. Jensen havde besejret førsteseedede Frederikke Lund, mens Grundvig havde vundet over bundseedede Amalie Schulz og dermed var der lagt op til et spændende opgør mellem de to piger.

– Jeg havde slået en seedet spiller ud af turneringen og selvom jeg selvfølgelig var enormt glad og stolt, så vidste jeg, at den næste kamp vil blive mindst lige så hård. Jeg prøvede at holde fokus på mit og Sophias spil og lukke alt andet ude, fortæller Josefine R. Jensen fra Vendsyssel.

Kampen mellem de to piger måtte ud i trejde sæt før Josefine R. Jensen kunne lade sig hylde som vinder af turneringen. En stor milepæl for Josefine, der længe har drømt om netop dettte.

– Da vi kom til tredje sæt tænkte jeg, at nu måtte jeg kæmpe med alt, jeg havde og håbe det var nok – og det var det heldigvis. Det var en rigtig fed kamp og jeg er virkelig glad for at have opfyldt mit mål om at vinde en Grand Prix Circuit-turnering, siger Josefine.

Læs her, hvordan det gik Astrup/Skaarup, da de spillede Japan Open-finalen

I herresinglekategorien var det førsteseedede Magnus Johannesen og bundseedede Mads Christophersen, der havde spillet sig videre til finalen. Her blev det 25-årige Christophersen, der trak det længste strå og vandt over Johannsen 21-16, 21-13.

Dagens sidste finale blev spillet af Christian Faust Kjær/Wiliam Boe Kryger, der stod overfor landsholdsparret Rasmus Kjær/Frederik Søgaard. Selvom det lykkedes det unge makkerpar Kjær/Boe at vinde første sæt 22-20, så måtte de alligevel drage hjem med et finalenederlag i bagagen.

Kjær/Søgaard kom nemlig stærkt tilbage i andet og tredje sæt og vandt kampen 20-22, 21-18, 21-15.

Se programmet for Grand Prix Circuit i 22/23-sæsonen

I mixeddoublekategorien kan sidste sæsons vinder af finalestævnet i mixeddouble, Sebastian Bugtrup, endnu engang skrive en Grand Prix Circuit på CV’et. I finalen i Højbjerg vandt han og makkeren Mai Surrow over førsteseedede Rasmus Espersen/Christine Busch 24-26, 21-17, 21-18.

Netop Christine Busch skulle i kamp hele to gang på finaledagen, og dermed havde hun endnu en chance for at tage en guldmedalje med hjem fra turneringen.

Sammen med makkeren Amalie Schulz skulle hun spille finale mod Maria Højlund Tommerup/Kathrine Vang Rasmussen. I denne finale blev det landsholdsparret Busch/Schulz, der nåede 21 point først og dermed vandt de guld i damedoublekategorien.

Næste Grand Prix Circuit-turnering spilles fra d. 30. september til 2. oktober 2022 i Skovshoved.Tags: ,
Kategori: , , ,