Samtlige ti ligahold var i aktion i første runde af Badmintonligaen, der blev skudt i gang her til aften. Runden bød på favoritsejre, smalle nederlag, ligadebut, overraskelser og ikke mindst en stor sejr til Solrød Strand, der lægger sig i toppen af tabellen. Få overblikket over de første slags gang her.

 

På hjemmebane foran 350 tilskuere fik Solrød Stand sig noget af en drømmestart i Badmintonliga, da de vandt over Odense OBK 9-0.

– 9-0 Det er mere end jeg havde turde håbe på. Vi havde marginalerne med os i dag, og vi spiller en god holdkamp, så jeg er en rigtig glad træner, lyder det fra Jakob Poulsen, der er cheftræner i Solrød Stand.

Her til aften var blandt andre Solrød Strands Mia Blichfeldt i hopla. Blichfeldt vandt både hendes damesingle over Camilla Martens, og damedoublen med landsholdskollegaen Alexandra Bøje over landsholdsparret Sara Thygesen/Maiken Fruergaard 14-21, 21-17, 21-15.

– Jeg havde ikke regnet med at vinde damedoublen. Mia spiller en uortodoks damedouble og Alex spiller outstandig, hvilket gjorde det svært for Thygesen/Fruergaard. Jeg er virkelig glad for sejren, for tidligere sæsonen har vist, at hvert point tæller i det samlede regnskab, fortæller Poulsen.

Mens Blichfeldt stod for sejre i damesingle- og double, så sørgede ligadebutanten Maria Tommerup for sejr til Solrød Strand i mixeddouble – sammen med Jesper Toft vandt hun over Hjalte Johansen/Sara Thygesen 19-21, 21-15, 21-9.

– Maria er symbolet på det klubben gerne vil – vi vil have vores unge spillere frem. Jeg havde ikke regnet med, at hun skulle have ligadebut så tidligt, men det fik hun og hun klarede det rigtig flot, lyder den glade Solrød Stand træner.

Den klare sejr til ‘Tsunamien’ fra Solrød Strand betyder, at holdet nu ligger øverst i tabellen.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

En af aftens tætteste kamp var opgøret mellem sidste års guldvindere fra Vendsyssel og Gentofte, der endte 5-4 i de forsvarende mesters favør.

Værd at bemærke i den kamp er, at 19-årige Victor Kaufmann fra Gentofte slog sidste års DM-vinder Victor Svendsen 21-15, 19-21, 21-14.

Aftenens  revancheopgør stod mellem Værløse og Højbjerg på førstnævntes hjemmebane. Også her blev slutresultatet 5-4 – til fordel for udebaneholdet, som kan drage glade hjem til Jylland igen.

Klik her og læs: Badminton Danmark søger ny centertræner(e) på NETC

Aarhus AB fik ørerne i maskinen, da de på udebane tabte til Skovshoved.  Aarhus AB’s nyindkøbte Gabriela Stoeva og Ben Lane startede ellers ud med en sejr i 1. mixeddouble over Lasse Mølhede/Sara Lundgaard,  ligesom Gabriela vandt med søster Stafani Stoeva i damedouble over Mette Poulsen/Sara Lundgaard.

De to sejre blev dog Aarhus AB’s eneste, hvorfor Aarhus-mandskabet må tage hjem til Aarhus med et nederlag på 2-7 til Skovshoved, der med den store sejr ligger godt til i toppen af tabellen.

I Slagelse tog hjemmeholdet Team Skælskør-Slagelse  i mod KMB2010, der efter mange års fravær er tilbage i Danmarks bedste badmintonliga. Desværre for oprykkerne var Team Skælskør-Slagelse en for stor mundfuld for oprykkerne, der taber 2-7.

Se stillingen i Badmintonligaen efter første runde

Med andre ord: Badmintonligaen er i fuld gang og efter første runde tyder det på, at vi går en spændende sæson i møde.

Næste kamp af Badmintonligaen spilles på torsdag d. 22. september fra kl. 18:30.