Kristian Pinderup Langbak - Arbejdstilsynet
Fotokredit: Arbejdstilsynet

Badminton Danmark ansætter ny direktør

September 30, 2022 12:00 Skrevet af

Forbundet har fundet sin nye direktør. Valget er faldet på 43-årige Kristian Pinderup Langbak, som kommer fra en stilling som tilsynsdirektør hos Arbejdstilsynet. Kristian Pinderup Langbak tiltræder sin nye stilling 1. november 2022.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Badminton Danmarks søgen efter en ny direktør er forbi. Siden 1. juli, hvor jobannoncen kom ud, har over 100 interesserede søgt jobbet, og nu er processen i mål.

Kristian Pinderup Langbak tiltræder nemlig som forbundets nye direktør den 1. november 2022, og det ser hovedpersonen frem til.

– Det her er et drømmejob for mig. Jeg ser det som en unik mulighed for at kombinere min passion for badminton med mit arbejdsliv, og jeg glæder mig til at komme ind og møde medarbejderne i organisationen, og så glæder jeg mig til at komme ud og møde folk og frivillige i klubberne, siger Kristian Pinderup Langbak, der finder alsidigheden i direktørrollen tiltalende.

– Der er mange forskellige dimensioner i det her job i form af blandt andet elite, bredde, event, den kommercielle del og det internationale arbejde. Det er nogle store områder, og det er alt fra VM på hjemmebane i 2023, som bliver kæmpe stort, til den enkelte breddeklub. Og så glæder jeg mig til arbejdet med at få idéerne fra hovedbestyrelsen ud og leve i klubberne og omvendt. Så helt overordnet synes jeg, at det er fantastisk, at jeg nu skal bruge mit arbejdsliv på at være med til at præge udviklingen i dansk badminton, siger Kristian Pinderup Langbak.

Badminton Danmarks formand, Tore Vilhelmsen, er stolt over ansættelsen og ser frem til at påbegynde samarbejdet med Kristian Pinderup Langbak.

– Jeg er enormt stolt og glad for, at det er lykkedes os at lande en profil som Kristian i, hvad man, set fra min stol, må betegne som det mest attraktive direktørjob i Danmark. Med Kristian får vi en erfaren leder med badminton i blodet og som har vist resultater på de områder, som vi skal lykkes med i Badminton Danmark, og på vegne af dansk badminton glæder jeg mig rigtig meget til samarbejdet fremover. Men det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at udover at være glad og stolt, at vi også har store forventninger til Kristian. Men det ved han godt, og han er klar til at knokle for at indfri dem, siger Tore Vilhelmsen.

Læs også: Gentagelse af VM-finalen for Axelsen ved DENMARK OPEN presented by VICTOR

Tore Vilhelmsen ønsker også at anerkende de ansøgere, som har fundet jobbet og Badminton Danmark attraktive.

– Vi har været igennem en lang og grundig proces, og der har været et bredt og særdeles kompetent felt med mere end 100 kandidater, som har lagt billet ind på jobbet. Det vidner om, at det er et attraktivt job, og jeg vil gerne takke de mange ansøgere for deres interesse. I en proces som denne søger man tit efter det fembenede lam. Og det er som bekendt svært at finde. Men jeg synes, at vi med Kristian er lykkedes med dette, siger Tore Vilhelmsen.

Kristian Pinderup Langbak er uddannet Cand.Scient.Pol fra Aarhus Universitet og har hertil en Master i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet.

Han har siden april 2020 været tilsynsdirektør i Arbejdstilsynet. Inden da var han tilsynschef samme sted, og han har i sit arbejdsliv desuden været hos Frie Skolers Lærerforening og Børn og Unge, Aarhus Kommune.

Hvad angår badminton, stiftede Kristian først bekendtskab med sporten som 8-årig. Han har som ungdomsspiller vundet DM og 6 Nations i herredouble og mixeddouble og repræsenteret Danmark ved UEM og UVM.

I sin seniorkarriere nåede han en placering som nummer 34 i verden i herredouble, før han stoppede som 22-årig. Efterfølgende har han ageret som seniortræner i Randers (2002-2005), Aarhus Badmintonklub (2007‑2010) og Skovbakken Badminton (2010‑2014) ved siden af sine studier og jobs. I 2006 deltog Kristian som træner og en del af ledelsesteamet på DGI’s verdenshold i badminton.Tags: , , ,
Kategori: ,