GP Skovshoved
Henrik Parkhøi

Grand Prix Circuit i Skovshoved blev favoritternes fest: – Det betyder lidt ekstra at gøre gavn af hjemmebanen

oktober 2, 2022 17:10 Skrevet af

Hjemmebanefinale og førsteseedede spillere i alle guldkampe. Sæsonens andet Grand Prix Circuit løb af stablen denne weekend, hvor der ikke var nogen store overraskelser i finalerne. Fire ud af fem kampe blev nemlig vundet af forhåndsfavoritter. Blandt dem var Mads Christophersen, der igen var sejrherre i herresingle.

 

Ved Grand Prix Circuit i Skovshoved klarede alle førsteseedede sig videre til finalerne, og forhåndsfavoritterne spillede sig også til førstepladsen i fire ud af fem kampe. Kun i herredouble lykkedes det andenseedede Søndergaard/Toft at vinde finalen.

Særligt en spiller har været suveræn i denne sæsons første to Grand Prix Circuit-turneringer. Herresinglespiller Mads Christophersen er nemlig gået hele vejen i Grand Prix-circuit i både Højbjerg og på hjemmebanen i Skovshoved.

Mads Christophersen var naturligvis glad for igen at kunne krone sig som vinder af en Grand Prix Circuit-turnering. Især på hjemmebanen i Skovshoved.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

– Det betyder lidt ekstra, at man gør gavn af den hjemmebane, man nu har, så jeg ville gerne gøre det godt. I Højbjerg var der ikke nogen finger at sætte på spillet, men jeg skulle kæmpe lidt mere med det i den her turnering. Der var lidt flere frustrationer, så at jeg alligevel vinder, det er jeg glad og tilfreds med, siger herresinglevinder Mads Christophersen fra Skovshoved.

I finalen slog Mads Christophersen sin klubkammerat Axel Henrik Parkhøi med 21-10, 21-8. Parkhøi havde tidligere på dagen slået sidste års vinder ved finalestævnet, Mads Juel Møller, ud i semifinalen.

– Jeg vidste, at Axel havde haft en god turnering, hvor jeg havde kæmpet mere med det. Jeg kender ham ret godt, så jeg prøver at lægge en plan for, hvad han plejer at gøre, og hvordan jeg får spillet til min fordel. Det lykkedes godt, så jeg får ret hurtigt sat mig på kampen. I forhold til de andre kampe har jeg ikke rigtigt nogen udfald, så det bliver en ret klar sejr, siger Christophersen.

Læs også: Åbningen af Grand Prix Circuit’en i Højbjerg er veloverstået: – Jeg er megaglad

Mixeddoublefinalen var den første af de fem guldkampe i Skovshoved. Her levede Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby Hansen op til favoritværdigheden, da de slog andenseedede Mads Vestergaard og Christine Busch Andreasen med 21-14, 21-15. Derfor må Andreasen fra Gentofte endnu engang tage til takke med en andenplads i mixeddouble ved Grand Prix Circuit.

Trods en flot semifinale tidligere på dagen lykkedes det ikke Anne Fuglsang at slå verdens nummer 24, Line Kjærsfeldt, der vandt finalen i damesingle med 21-8, 21-19.

Fuglsang havde tidligere på dagen slået Julie Dawall ud af turneringen. Selv var hun useedet til turneringen, men Aarhus AB-spilleren får således en flot anderplads med hjem.

Læs også: Danske damesinglestjerner til start ved Skovshoved Elite Grand Prix Circuit

I damedouble havde Frederikke Østergaard og Emma Irring Braüner spillet en flot turnering. I semifinalen slog de andenseedede Amalie Cecilie Kudsk og Signe Schulz Terp-Nielsen i tre sæt, men i en tæt finale mod favoritterne må Østergaard og Braüner se sig slået. Claudia Parades og Sara Lundgaard vinder således i damedoublefinalen med 25-23, 21-19.

Kun i herredouble lykkedes det andre end de førsteseedede at stå øverst på podiet. Her kunne Andreas Søndergaard og Jesper Toft lade sig hylde som vinder i herredouble efter en sejr over Mads Vestergaard og Emil Lauritzen.

Mads Vestergaard bliver således nummer to i både herre- og mixeddouble i Skovshoved.

Klik her og få overblik over alle kampene ved Grand Prix Circuit i Skovshoved

Her får du et overblik over finalerne i Skovshoved:

Herresingle: *Mads Christophersen (Skovshoved) – Axel Henrik Parkhøi (Skovshoved): 21-10, 21-8

Damesingle: *Line Kjærsfeldt (Højbjerg) – Anne Fuglsang (Aarhus AB): 21-8, 21-19

Herredouble: *Andreas Søndergaard (Værløse)/Jesper Toft (Solrød Strand) – Mads Vestergaard (Højbjerg)/Emil Lauritzen (Aarhus AB): 21-12, 21-15

Damedouble: *Claudia Parades (Skovshoved)/Sara Lundgaard (Skovshoved) – Frederikke Østergaard (Kolding BK)/Emma Irring Braüner (Højbjerg): 25-23, 21-19

Mixeddouble: *Mikkel Mikkelsen (KMB2010)/Rikke Søby Hansen (Højbjerg) – Mads Vestergaard (Højbjerg)/Christine Busch Andreasen (Gentofte): 21-14, 21-15

 

Du kan blive klogere på Grand Prix Circuit-formatet her.

Hillerød er vært for næste Grand Prix Circuit, der spilles d. 14.-16. oktober 2022.Tags: ,
Kategori: , , ,