Badmintonphoto

Gade udpeger karrierens største øjeblikke: – De definerer, hvad jeg elsker mest ved badminton

oktober 5, 2022 11:06 Skrevet af

I podcastepisoden kan du blandt andet høre Peter Gade fortælle om sine tre største øjeblikke i karrieren, sin store konkurrencementalitet, og hvorfor han synes pointsystemet bør ændres.

 

En af de helt store herresinglelegender i dansk badminton gæstede den seneste episode af Badminton Danmarks podcast.

Peter Gade, som blandt andet har vundet fem individuelle VM-medaljer, All England og flere turneringer i Asien, gav i podcasten sine bud på de tre største personlige højdepunkter i karrieren.

– Når jeg tænker tilbage, er det nok de øjeblikke, der definerer, hvad jeg elsker mest ved badminton, og hvad jeg værdsætter ved den karriere, jeg selv har haft. Så det er nok en blanding af resultatet, oplevelsen eller følelsen efter kampene, siger den i dag 45-årige Peter Gade.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Det første øjeblik, han fremhæver, er sin All England-titel. Han var blot 22 år, da han i 1999 slog indonesiske Taufik Hidayat i tre sæt og vandt den mytiske turnering.

– All England er nok den, de fleste vil referere til og tale om, fordi det er et resultat, der helt klart har været med til at definere min karriere. Det var første gang, jeg for alvor skrev mig ind i historiebøgerne. Den turnering, som jeg selv havde set så mange gange. Et utal af kampe på VHS, som jeg optog af Morten Frosts, Poul-Erik Høyers og Thomas Stuer Lauridsens kampe ved All England, hvor de mødte oftest nogle af de bedste asiatiske spillere. Jeg sugede alt til mig. Fra at mærke den stemning fra All England på VHS til pludselig selv at stå der og være i stand til at gå hele vejen.

– Selvfølgelig var jeg klar over, det var stort på det tidspunkt. Men jeg kan også kigge tilbage og sige, det også var med til at definere mit forhold til den turnering. Jeg har haft andre kampe mod Taufik og Lin Dan, og det var fede oplevelser at spille dem. Men den turnering er speciel på grund af det, fortæller Peter Gade, som i dag er sportschef i Københavns Badminton Klub samt stifter af Peter Gade Academy.

Læs også: Mads Conrad-Petersen:- Jeg var stolt af min karriere, men der skulle ske noget nyt

De to andre højdepunkter, som han nævner, omhandler et specielt Thomas Cup-mesterskab i Malaysia i 2000 samt sit comeback som verdensetter efter en bemærkelsesværdig sejr over Lin Dan.

Det kan du høre mere om i podcasten, hvor du også kan blive klogere på Peter Gades store konkurrencementalitet, som fortsat driver ham efter karrierestoppet, hans store passion for vin, og hvad hans holdning er til det nuværende pointsystem.

 

Lyt med og læg meget gerne en anmeldelse til os, så vi kan blive endnu bedre til næste gang.

Her kan du klikke dig direkte videre til SpotifyItunes, Google Play eller downloade afsnittet via dette link.

Hvis I kan lide, hvad I hører, så husk at trykke follow og del gerne podcasten med jeres venner og familie.Tags: , ,
Kategori: ,