Badminton Danmark

Loh Kean Yew og Lee Zii Jia træner med i Danmark

October 12, 2022 07:45 Skrevet af

De to herresinglestjerner har oplevet en anden måde at træne på i Danmark, men de er glade for at være med på den danske landsholdstræning.

 

Verdensranglistens nummer 1, 2, 3 og 5 i herresingle træner i denne uge med på den danske landsholdstræning (NETC) i Brøndby Hallen.

Udover Viktor Axelsen og Anders Antonsen drejer det sig om verdensmesteren i 2021, Loh Kean Yew, og All England-vinderen i 2021, Lee Zii Jia.

Læs også: Sådan kan du følge med fra DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR

De indgår på lige fod med resten af de danske landsholdsspillere som optakt til næste uges DENMARK OPEN presented by VICTOR i Odense.

– Mit hold og jeg besluttede at komme til Danmark tidligere, så vi kan forberede os godt til næste uge, siger Lee Zii Jia.

Loh Kean Yew træner ofte med Viktor Axelsen i Dubai, og da sidstnævnte skulle tilbage til Danmark, besluttede singaporeaneren at rejse med. Han prøvede det allerede i sommer sammen med det singaporeanske landshold.

– Det var en god oplevelse sidst at være her, så jeg syntes, det var en god idé at komme her igen og træne før Denmark Open, fortæller Loh Kean Yew.

Læs også: DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR-magasinet er ude nu

Danmark cheflandstræner, Kenneth Jonassen, er glad for, at to så profilerede spillere har prioriteret at træne med.

– Jeg synes, det er et stempel på, at man gerne vil komme og træne i Danmark. Og at de faciliteter, den kvalitet, og det vi står for, betyder noget for selv de bedste derude. Så er det klart, at vi også har et ret åbent system. Det kræver bare, at de kommer, når der er træning, og at vi følger den planlagte træning, vi har lagt an, siger Jonassen, som ikke var i tvivl, da muligheden for at få de to spillere på træningen opstod.

– Når to spillere af den kaliber henvender sig, bruger jeg ikke lang tid til at tænke over, om det giver god mening for os. Det er altid interessant at få verdensklasse ind. Også fra forskellige spillestile og kulturer. Så jeg synes, det er en win-win for os, pointerer Jonassen.

Netop de forskellige kulturer har Loh Kean Yew og Lee Zii Jia allerede bemærket efter få dage på træningen i Danmark.

– Det har været ret sjovt at være her. I Malaysia træner vi typisk i længere tid, men her er tiden meget kort og intensiteten høj. Derfor er det ret anderledes, siger han og suppleres af Loh Kean Yew.

– Det er meget anderledes i forhold til den asiatiske stil, hvor vi har længere sessioner, mens vi her bare bliver ved og ved med intervallerne. Derhjemme er det langt og udmarvende, mens det her er kortere og hårdere.

Læs også: Gade udpeger karrierens største øjeblikke: – De definerer, hvad jeg elsker mest ved badminton

Begge spillere er dog faldet hurtigt til, og Kenneth Jonassen forventer kun, at træningen bliver endnu bedre i løbet af ugen.

– Efter den første træning, hvor folk lige skal mærke hinanden an, så får man en helt fantastisk kvalitet og intensitet i træningen, hvor det næsten kun kan blive godt. Jeg har været rigtig glad for det, jeg har set de to dage af træningen. Jeg forventer egentlig bare, at det dag for dag bliver bedre og bedre.

Står det til cheflandstræneren og de to spillere, er det ikke sidste gang, at der igen kommer verdensklassespillere og træner med i Danmark.

– Hvis kalenderen tillader det, vil jeg i hvert fald være glad for at kunne komme igen, siger Loh Kean Yew.

Lee Zii Jia er enig.

– Jeg vil gerne hertil igen, hvis der er mulighed for det. Miljøet og atmosfæren er meget god, siger den malaysiske spiller.

Udover de to herresinglespillere kommer verdens nummer otte i herredouble, Satwiksairaj Rankireddy og Chirag Shetty, også og træner med i Danmark fredag.Tags: , , , , , ,
Kategori: , , , ,