UVM holdbilleder
Lars Uhre, Badminton Danmark

UVM servet i gang med dansk sejr og nederlag

October 17, 2022 20:43 Skrevet af

I Spanien er verdensmesterskabet for ungdomshold, UVM, i gang, og på førstedagen stod de danske spillere overfor Korea og Slovenien i to holdkampe. Det blev en blandet fornøjelse, hvor Danmark gjorde rent bord i den ene, men tabte stort i den anden.

 

Verdensmesterskabet for ungdomshold er skudt i gang, og her er 14 danske spillere med for at kæmpe for rød-hvide medaljer. Her er Danmark kommet i en svær pulje med Korea, Thailand, Finland og Slovakiet.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Mandag startede de danske spillere ud med et opgør mod Korea, og det blev en hård start på UVM. Her blev det nemlig til fem koreanske sejre og dermed et nederlag i den første holdkamp.

– Vi møder et bedre hold. Korea har et stærkt hold med i år.De er vant til at spille lidt hurtigere og holde tempo i længere tid, end vi er. Det gør det svært, men vi kunne godt have taget nogle flere sæt, end vi gjorde. Vi spillede nogle gode kampe, og i perioder viser spillerne, at de godt kan spille med i det tempo, siger U19-landstræner Rune Ulsing.

De danske spillere spillede flot op med koreanerne, selvom det i sidste ende ikke gav sejr. Derfor er trænerteamet ikke ærgerlige over at tabe den første holdkamp, men vægter i stedet den læring, spillerne får med fra opgøret.

Læs også: VICTOR DENMARK JUNIOR OPEN indtager Odense i næste uge

– Der kommer for mange dueller, hvor vi prøver at lave lette point, og det bliver vi straffet på. Det er noget af den erfaring, vi skal have med, når vi møder den type spillere. Det var fedt at se, at vi faktisk godt kan matche dem i store dele af spillet, selvom det ikke er i hele kampe endnu, siger Ulsing.

I mandagens anden holdkamp gik det noget anderledes, da de danske ungdomsspillere mødte Slovenien. Her blev det omvendt til en sejr på samlet 5-0.

-Det er en hel anden modstander, hvor vi også er favoritter. I nogle af kampene sidder vi også bare på dem og får vist, at vi er bedre. I singlerne slås vi lidt med at få det til at fungere i perioder, hvor vi får spillet lidt for langsomt og ikke rigtigt har en skarp ide med. Men vi får den kæmpet hjem til sidst, siger U19-landstræneren.

Få overblik over Danmarks pulje til UVM her

Danmark – Korea: 0-5

  • Christian Faust Kjær/Emma Irring Braüner (DEN) – *Beom Soo Park/Hee Joo Jo (KOR): 19-21, 16-21
  • Benedicte Sillassen (DEN) – *Min Seon Kim (KOR): 20-22, 11-21
  • Jakob Houe (DEN) – *Byung Jae Kim (KOR): 12-21, 16-21
  • Maria Højlund Tommerup/Kathrine Vang (DEN) – *Da Yeon Jeong/Min Ji Kim (KOR): 22-20, 15-21, 18-21
  • Jakob Houe/Christian Faust Kjær (DEN) – *Song Hyun Chu/Beom Soo Park (KOR): 19-21, 11-21

Klik her og se detaljer fra Danmark – Korea

Danmark – Slovakiet: 5-0

  • *Jeppe Søby/Sofie Røjkjær (DEN) – Richard Pavlik/Michaela Telehanicova (SLO): 21-10, 21-14
  • *William Bøgebjerg (DEN) – Simeon Suchy (SLO): 21-16, 11-21, 21-16
  • *Lærke Hvid (DEN) – Sofia Slosiarikova (SLO): 21-11, 16-21, 21-11
  • *Jonathan Melgaard/Mike Vestergaard (DEN) – Sebastian Kadlec/Simeon Suchy (SLO): 21-9, 21-7
  • *Emma Irring Braüner/Frederikke Østergaard (DEN) – Olivia Kadlecova/Michaela Telehanicova (SLO): 21-12, 21-8

Klik her og se flere detaljer fra Danmark – Slovakiet 

Næste holdkamp spilles tirsdag, hvor Finland er modstanderen. Opgøret starter kl. 13.00 dansk tid.

Hver holdkamp mellem to nationer afgøres gennem fem badmintonkampe i fem forskellige kategorier. Det hold, der vinder, får et point til den samlede stilling.

UVM spilles i år i Santander i Spanien.

Holdmesterskabet spilles fra mandag-lørdag, mens det individuelle UVM afvikles i næste uge.Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,