Denmark Open 2022. Bay og Mølhede
Badmintonphoto

Sensationssejr og danske exits på åbningsdagen ved DENMARK OPEN presented by VICTOR

oktober 18, 2022 21:55 Skrevet af

DENMARK OPEN presented by VICTOR er endelig startet. På turneringens åbningsdag var hele syv kampe med dansk deltagelse. Flere danskere må dog forlade turneringen efter første runde, mens et dansk herredoublepar leverede en kæmpe overraskelse mod verdens nummer et.

 

Verdens næstældste badmintonturnering blev tirsdag skudt i gang i Jyske Bank Arena i Odense, og åbningsdagen bød på en masse spændende opgør og en dansk sensationssejr i herredouble.

I alt blev 39 kampe spillet på de tre baner i hallen, og hvordan det er gået, kan du se herunder.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Loh Kean Yew – Sitthikom Thammasin: 21-13, 22-20

I åbningskampen stod Loh Kean Yew, der i sidste uge trænede med på den danske landsholdstræning, over for thailandske Sitthikom Thammasin. Efter en komfortabel sejr i første sæt fik den tidligere verdensmester det svært i andet sæt. Thammasin havde med en føring på 20-16, men Loh fik afværget fire sætbolde og ender med at vinde 22-20.

– Jeg var i problemer, men jeg er glad for, at jeg fik lukket kampen. Jeg fokuserer altid på næste kamp, og jeg tager det skridt for skridt. Hvis jeg vinder, så tager jeg den derfra, siger Loh.

 

Jeppe Bay/Lasse Mølhede – Hoki/Kobayashi: 21-15, 21-14

Den danske herredouble leverer turneringens første store overraskelse, da Bay og Mølhede mirakuløst sender verdensranglistens nummer et, Hoki og Kobayashi, ud af DENMARK OPEN presented by VICTOR.

– Det er mega mega fedt. Vi har mødt en del af de her par det seneste år og været tæt på et par gange, så det er virkeligt fedt endelig at få den her skalp, vi har villet have i lang tid. At vi så også gør det på hjemmebane, gør det bare endnu federe, siger Jeppe Bay i et interview til Badminton Danmark, som du kan se den fulde længde af lige her.

Klik og få overblik over resultaterne fra turneringens åbningsdag

Alexandra Bøje/Amalie Magelund – Treesa Jolly/Gayatri Gobichand Pullela: 15-21, 15-21

Bøje/Magelund har ikke mange kampe på CV’et som damedoublemakkere, og derfor ventede der en svær kamp i indiske Jolly/Pullela. Danskerne fik aldrig rigtigt fat i modstanderen, og derfor ender det i nederlag og turneringsexit for doublen.

– Det var en lidt rodet kamp. De andre spillede rigtig godt, og vi fandt ikke rigtigt vores topniveau frem, siger Magelund.

Vi har lidt svært ved at komme ud af den ene serv, og vi får en dårlig start på andet sæt. Vi laver for mange uprovokerede fejl, siger Bøje.

 

Mia Blichfeldt – Carolina Marin: 18-21, 14-21

Mia Blichfeldt stod over for spanske Carolina Marin i første runde, og selvom danskeren før har slået netop Marin ved Denmark Open, så blev det ikke en gentagelse i dette års udgave.

De to damsinglespillere fulgtes ad gennem halvdelen af første sæt, før Marin trak fra Blichfeldt med en længere pointstime. Det lykkedes dog danskeren at komme tilbage i kampen, men det var ikke nok til at slå Marin, der tog første sæt. I andet sæt stak Marin fra Blichfeldt helt fra sættets begyndelse, og dermed er Mia Blichfeldt ude af DENMARK OPEN presented by VICTOR.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN bliver i Odense og flytter til større arena fra næste år

Hans-Kristian Solberg Vittinghus – Jonathan Christie: 8-21, 21-19, 18-21

Der var masser af klapsalver, da HK Vittinghus tilkæmpede sig andet sæt mod indonesiske Jonathan Christie. I første sæt halsede Vittinghus efter, men i andet sæt var det anderledes tæt, hvor det lykkedes danskeren at vinde. Selvom ‘HK’ kom tæt på Christie i tredje, så ender det med sejr til indoneseren,

– Jeg er lidt træt af, at jeg ikke kommer bedre ud fra opholdet i tredje sæt. Her får han pointene alt for let, da jeg kommer over på den side, hvor jeg har lettere ved at spille hele banen. Men jeg er meget godt tilfreds med måden, jeg kommer tilbage i kampen. Jeg startede rigtig skidt, men formår alligevel at komme igen, siger Vittinghus.

Line Kjærsfeldt – Akane Yamaguchi: 11-21, 10-21

Også Line Kjærsfeldt gik ind til en svær første runde ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Hun mødte verdensetteren Yamaguchi, og japaneren viste tydeligt, hvorfor hun i øjeblikket er verdens bedste damesinglespiller.

– Jeg havde svært ved at få spillet i gang, fordi jeg følte, at jeg skulle spille skarpt hele tiden for ikke at komme under pres. Det er det, hun er så god til, når hun kommer ind og styrer. Så bliver det svært at følge med, og det gjorde, at jeg ikke turde rykke helt på tingene, siger Line Kjærsfeldt.

Klik her og læs det officielle DENMARK OPEN 2022 presented BY VICTOR

Line Christophersen – Pai Yu Pu: 21-12, 12-21, 11-21

Tirsdagens sidste damesingle udspillede sig mellem danske Line Christophersen og verdens nummer 40, Pai Yu Pu. Første sæt tydede på et godt udfald for Christophersen, men andet og tredje sæt blev en helt anden fortælling. Her lykkedes det nemlig for Pai at få overtaget i kampen, og dermed er det taiwaneseren, der går videre til torsdag.

 

Rasmus Gemke – Kenta Nishimoto: 21-18, 21-14

Herresinglespiller Rasmus Gemke spillede åbningsdagens sidste opgør på bane 1, og her stod han over for en japaner, han har mødt seks gange tidligere. Det syvende møde endte i dansk sejr, hvor Gemke gik både på og fra banen med en god følelse.

– Jeg har generelt haft en god grundtræning uden skader. Det er lang tid siden, jeg egentlig har haft en periode, hvor jeg har følt, at jeg har kørt uden småskavanker, der har fået mig ud af rytme. Så jeg er i en god krop lige nu, og det gør bare, at selvtilliden også sprudler, siger Rasmus Gemke.

Se programmet for onsdag ved DENMARK OPEN presented by VICTOR her

I morgen venter endnu en dag med en masse god badminton på dansk jord. Her er otte kampe med dansk deltagelse på programmet, hvor et storopgør i herresingle mellem Anthony Ginting og Lahshya Sen også kommer i spil.

 

Fakta

Super 750-turneringen DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR spilles fra den 18.-23. oktober 2022. For første gang siden 2008 i Jyske Bank Arena i Odense efter 13 år i Odense Idrætshal.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering i år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 63.

Sammen med vores sponsorer og partnere, VICTOR (presented by sponsor), HSBC (World Tour sponsor), Scandic, Jyske Bank Arena, Destination Fyn, Visit Odense, Smag & Smil, Odense Sport & Event, Odense Congress Center, Hotel Odeon, Royal Unibrew, H.J. Hansen Vin og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til DENMARK OPEN presented by VICTOR fra den 18.-23. oktober i Jyske Bank Arena.Tags: , , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,