World Junior Mixed Team Championships 2022.
Badmintonphoto

4-1 sejr over Ukraine sender Danmark i kamp om niendepladsen ved UVM

October 21, 2022 13:02 Skrevet af

Det danske U19-landshold har kun tabt en holdkamp ved UVM, og opgøret mod Ukraine blev ingen undtagelse. Dermed er Danmark klar til kamp om UVMs niende plads.

 

Ukraine var næstsidste duel for Danmark ved UVMs holdturnering for blandede hold, og her fortsatte den flotte sejrsstime for danskerne. Udover nederlaget i første kamp til Korea har U19-landsholdsspillerne vist høj klasse og vundet samtlige kampe.

Niveauet var dog ikke lige så tårnhøjt mod Ukraine som i de tidligere kampe.

– Vi falder lidt i dag over hele linjen, som især ses på fokus og tempo. Det er som om, vi ikke er helt klar til at arbejde stenhårdt i den her kamp. Lidt for meget fokus på, at det er et hold, vi ikke må tabe til, fremfor fokus på, hvad der gør os gode derinde og være skarpe i det, siger U19-landstræner Rune Ulsing.

Her kan du følge Danmarks ungdomsspillere på livescore gennem hele turneringen

Heldigvis var danskerne stadig skarpe nok til at vinde fire ud af fem kampe mod Ukraine, som sikrer den samlede sejr i holdkampene. Det skyldes især, at de danske spillere formår at løfte eget niveau undervejs.

– Vi kæmper med det derinde undervejs, og vi kan mærke, at de andre er klar, og de vil gøre alt hvad de kan for at slå os. Vi holder ved, men vi rammer ikke topniveau på noget tidspunkt, men vi får trods alt løftet niveauet i løbet af kampene, og det er positivt og for kæmpet tilstrækkeligt til at vinde, siger Ulsing.

Med sejren over Ukraine skal Danmark møde Malaysia i kampen om at være det niende bedste hold i verden. Det kræver dog, at spillerne kommer tilbage på sporet og viser det topniveau, de har vist tidligere i turneringen.

Læs også: Danske U19-landsholdsspillere banker Hong Kong 5-0 ved UVM

– Vi skal igen være knivskarpe i det spil, vi skal spille mod Malaysia, og blive i det. Vi skal være klar til at arbejde med det mentale, men også det fysiske. Vi skal måske arbejde rigtig længe for at løsne op. Vi skal forberede os godt, og så er jeg sikker på, at vi er klar i morgen, siger U19-landstræneren.

Opgøret mod Malaysia spilles lørdag klokken 9, og du kan som altid følge med i kampene live på enten livescore eller på livestream på youtube.

Her finder du livestreaming af kampene til UVM

Danmark – Ukraine: 4-1

  • *Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup – Nikita Yeromenko/Yevheniia Kantemyr: 21-13, 23-21
  • *Christian Faust Kjær – Mykhailo Vyshnevyi: 24-22, 21-11
  • *Hjalte Johansen/Jeppe Søby – Volodymyr Koluzaiev/Nikita Yeromenko: 21-10, 21-18
  • Frederikke Østergaard – *Polina Buhrova: 21-23, 21-13, 8-21
  • *Maria Højlund Tommeruo/Kathrine Vang – Varvara Frolova/Sofiia Lavrova: 16-21, 21-12, 22-20

Klik her og se flere detaljer fra opgøret mod Ukraine

UVM spilles i år i Santander i Spanien.

Holdmesterskabet spilles fra mandag-lørdag, mens det individuelle UVM afvikles i næste uge.Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , , , ,