Viktor Axelsen taber sin blot anden kamp i 2022, da Loh Kean Yew slår danskeren med 21-17, 21-10. Dermed er alle danskere ude af DENMARK OPEN presented by VICTOR. Også verdensranglistens nummer et i damesingle, Akane Yamaguchi, taber sin kvartfinale.

 

Kvartfinalen blev endestationen for Viktor Axelsen ved dette års DENMARK OPEN presented by VICTOR. Til stor ærgrelse for hjemmebanepublikummet i Jyske Bank Arena får danskeren dermed ikke mulighed for at genvinde sidste års triumf på dansk jord.

Flere turneringsfavoritter måtte også se sig slået i kvartfinalen, hvor He Bing Jiao fra Kina sender den førsteseedede verdensetter i damesingle Akane Yamaguchi ud af turneringen. I mixeddouble blev det også et exit for Yuta Watanabe/Arisa Higashino, der taber til det useedede malaysiske par, Goh Soon Huat/Lai Shevon Jemie.

Ingen af sidste års vindere er tilbage i turneringen, som samtidigt ikke har flere kampe med dansk deltagelse i år.

Klik her og få overblik over alle kampene fra kvartfinalerne ved DENMARK OPEN presented by VICTOR

 

Yuki Fukushima/Sayaka Hirota – Jongkolphan Kititharakul/Rawinda Prajongjai : 18-21, 21-12, 11-21

Verdens nummer syv og otte åbnede ballet på bane 1. Japanske Fukushima/Hirota har domineret de tidligere opgør mod Kititharakul/Prajongjai fra Thailand, men i tre sæt lykkedes det i dag for thailænderne at kvalificere sig til semifinalen ved DENMARK OPEN presented by VICTOR i den 1 time og 16 minutter lange kamp.

Chen Qing Chen/Jia Yi Fan – Zhang Shu Xian/Zheng Yu: 21-15, 22-20

De førsteseedede kinesere i damedouble stod i en kinesisk duel over for Zhang/Zhen. Især andet sæt blev en tæt affære, der trods et gult kort fra dommeren givet til Chen for at forsinke serven ender med sejr til verdens anden bedste damedoublepar med Chen/Jia.

Goh Soon Huat/Lai Shevon Jemie – Yuta Watana/Arisa Higashimu: 21-18, 21-14

Watana/Higashimu er både andenseedede og verdens andet bedste mixeddoublepar, men useedede Goh/Lai fra Malaysia overraskede og sender Watana/Higashimu ud af DENMARK OPEN presented by VICTOR. I går var malaysierne ude i dramatisk tresætskamp mod landsmændene, de ottendeseedede Tan/Lai, men i kvartfinalen lykkedes det at gå videre i kun to sæt.

Klik her og læs det officielle DENMARK OPEN 2022 presented BY VICTOR

 

Viktor Axelsen (1. seedet) – Loh Kean Yew (7. seedet): 17-21, 10-21

Trods massiv opbakning på tribunerne i Jyske Bank Arena i Odense måtte Viktor Axelsen forlade banen uden en sejr for blot anden gang i år. Loh Kean Yew fra Singapore var danskeren overlegen på banen i kvartfinalen, og derfor er danskeren ikke at finde på programmet for morgendagens semifinaler.

De to herresinglespillere fulgtes ad gennem store dele af første sæt, men Axelsen kom aldrig helt op på siden af Loh, der vinder sættet med fire point foran danskeren.

I andet sæt ser singaporeaneren sig ikke tilbage. Fra stillingen 2-2 sætter Loh tempoet i kampen, og Axelsen får svært ved at lave point. Den danske verdensetter taber i to sæt til verdens nummer fem fra Singapore i et opgør, der kun varede 30 minutter.

– Der var ikke så meget, der var med mig, tror jeg. Loh spillede rigtig godt, og jeg kunne slet ikke kontrollere det derinde, siger Viktor Axelsen.

Akane Yamaguchi (1. seedet) – He Bing Jiao (8. seedet): 21-14, 19-21, 11-21

Også verdens bedste damesinglespiller er stadig en del af turneringen, da Akane Yamaguchi stod over for He Bing Jiao fra Kina i kvartfinalen. Det er tredje gang i 2022, at de to mødes, og de har vundet en kamp hver. Kvartfinalekampen måtte afgøres i tre sæt, hvor He Bing Jiao, der er verdens nummer ni, sender verdensmesteren ud af DENMARK OPEN presented by VICTOR.

Læs også: Fire danske kampe i anden runde ved DENMARK OPEN presented by VICTOR blev til en kvartfinale

 

Tai Tzu Ying – Ratchanok Intanon: 21-10, 20-22, 12-21

I første sæt lignede det en sikker sejr til Tai Tzu Ying, der har vundet Denmark Open to gange tidligere. Taiwaneseren fik med en stime på ni point sikret første sæt, men andet sæt blev en helt anden kamp. Tai nåede at have to matchbolde, inden hun blev indhentet af Intanon, der også vinder sættet. I tredje sæt kom thailænderen på 7-0, før Tai kom på tavlen, og den solide føring holdte helt til mål. Hun er derfor klar til semifinalen ved DENMARK OPEN presented by VICTOR.

– Ved andet sæt starter jeg forfra. I første sæt ramte jeg ikke dagen, så jeg gør det bedre i andet sæt. Jeg føler, at så længe jeg spiller som mig selv, så skal jeg nok vinde, siger Ratchanok Intanon.

Zheng Siwei/Huang Yaqiong (3. seedet) – Thom Gicquel/Delphine Delrue (6. seedet): 20-22, 13-21

Zheng Siwei og Huang Yaqiong blev endnu engang bødler for et europæisk mixeddoublepar, da de i kvartfinalen sendte Thom Gicquel og Delphine Delrue ud fra DENMARK OPEN presented by VICTOR. Det kinesiske par, der i anden runde slog danske Rikke Søby og Mikkel Mikkelsen ud af Super 750-turneringen på dansk jord, vandt i to sæt.

Læs også: Kom med på dommerstolen med den yngste dommer ved DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR

 

Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Shetty (7. seedet) – Aaron Chia/Soh Wooi Yik (4. seedet): 16-21, 19-21

Inderne Satwiksairaj Rankireddy og Chirag Shetty havde ikke statistikken med sig, da de gik ind til kvartfinalen mod Chia og Soh fra Malaysia. Malaysierne førte 6-0 i indbyrdes opgør, og efter dagens kvartfinale kan de tilføje endnu en sejr til statistikken. Selvom inderne var godt med i begge sæt, så bliver det Chia og Soh, der kan se frem til en semifinaleplads.

Lee Zii Jia (4. seedet) – Jonatan Christie (8. seedet): 21-16, 18-21, 21-18

Et af kvartfinalens store brag stod mellem Lee Zii Jia og Jonatan Christie. Opgøret mellem verdens nummer tre og syv trak ud i tre tætte sæt, men det blev malayseren, der spillede sig til en semifinaleplads ved DENMARK OPEN presented by VICTOR efter over en times spil

Chou Tien Chen (5. seedet) – Shi Yuqi: 23-25, 12-21

Sidste kamp på bane 1 står Chou og Shi for. Chou Tien Chen er femteseedet til DENMARK OPEN presented by VICTOR, men der venter en spændende kamp mod kinesiske Shi Yuqi, som han senest mødte i semifinalen ved Japan Open i marts. Det blev en intens kamp, der dog er færdig i to sæt. Shi Yuqi, som Anders Antonsen skulle have mødt i første runde, er videre til semifinalerne.

Læs også: Første runde afsluttet: Mange tætte danske kampe

 

Fakta

Super 750-turneringen DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR spilles fra den 18.-23. oktober 2022. For første gang siden 2008 i Jyske Bank Arena i Odense efter 13 år i Odense Idrætshal.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering i år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 63.

Sammen med vores sponsorer og partnere, VICTOR (presented by sponsor), HSBC (World Tour sponsor), Scandic, Jyske Bank Arena, Destination Fyn, Visit Odense, Smag & Smil, Odense Sport & Event, Odense Congress Center, Hotel Odeon, Royal Unibrew, H.J. Hansen Vin og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til DENMARK OPEN presented by VICTOR fra den 18.-23. oktober i Jyske Bank Arena.