Lee Zii Jia
Badmintonphoto

Verdensmestrer og OL-guldvindere står klar til dagens semifinaler

October 22, 2022 08:00 Skrevet af

Dagens semifinaler bliver uden dansk deltagelse, men publikum kan stadig se frem til en verdensklasse badmintondag. 

 

Til stor skuffelse for publikum er alle danske spillere ud af dette års DENMARK OPEN presented by VICTOR. Til gengæld står internationale topseedede spillere klar i Jyske Bank Arenas kulisser. Verdensmestrer, OL-guldvindere og overraskende ingen tidligere vindere af DENMARK OPEN presented by VICTOR indtager de grønne baner til dagens semifinaler.

Du kan se programmet for lørdagens semifinaler her

 

Til publikums store overraskelse måtte førsteseedet Viktor Axelsen igår til kvartfinalerne se sig slået af sublime Loh Kean Yew. Loh slog Axelsen i to hurtige sæt, hvilket kan blive en fordel til verdensmesterens semifinale. Der bliver i dag kamp til stregen, når den singaporeanske herresingle møder den fjerdeseedet Lee Zii Jia fra Malaysia. Det er Lee Zii Jias første semifinale ved DENMARK OPEN presented by VICTOR, og han har set formstærk ud fra starten af turneringen.

Det bliver et kæmpe brag, når femteseedede thailandske Ratchanok Intanon møder tredjeseedede kinesiske Chen Yu Fei. De to damesingler har allerede i år bidt skeer i to super series finaler, hvor begge kampe blev afgjort i tre tætte sæt. Ved Indonesia Masters var det den kinesiske OL-guldvinder, der løb med sejren, men blot få uger efter ved Malaysia Open fik den tidligere verdensetter Intanon taget revanche og snuppede sejren.

I en hård herredoublekamp skal de tidligere verdensettere Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo møde de forsvarende malaysiske verdensmestrer Aaron Chia og Som Wooi Yik. Den malaysiske herredouble er fjerdeseedet i turneringen og de indonesiske dobbelte Denmark Open vindere er andenseedet. Det er hele to år siden, de stærke herredoubler mødte hinanden sidst i en Thomas-cup kamp, og her var det Gideon og Sukamuljo, der løb med sejren.

I damedoublekategorien venter der blandt andet de førsteseede verdenstjerner Chen Qingchen og Jia Yifan fra Kina. De skal møde det thailandske par Jongkolphan Kititharakul og Rawinda Prajongjai, der har været formstærke i deres tre kampe ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Dog har de to par mødt hinanden hele 15 gange, og de kinesiske damer har en suveræn føring på 14-1.

Det malaysiske par Goh Soon Huat og Lai Shevon slog overraskende den andenseedede japanske mixdouble Yuta Watanabe og Arisa Higashino ud i fredagens kvartfinaler. Til semifinalerne i dag venter de kinesiske verdensmestrer Zheng Siwei og Huang Yaqiong. Goh og Lai er ikke seedet til turneringen i år, men det har ikke stoppet dem fra allerede at smide to seedede par ud. Oddsene er dog ikke med malayerne, da deres indbyrdes opgør med Zheng og Huang står 0-7.

Læs her: Viktor Axelsen ude af DENMARK OPEN presented by VICTOR

 

Semifinalerne sættes i gang lørdag klokken 10, og de kan ses på TV 2 SPORT hele dagen.

Her er nogle af de største kampe på semifinaledagen: 

  • Lee Zii Jia (4. seedet) – Loh Kean Yew (7. seedet)
  • Zheng Siwei/Huang Yaqiong (3. seedet) – Goh Soon Huat/Lai Shevon
  • Chen Yu Fei (3. seedet) – Ratchanok Intanon (5. seedet)
  • Chen Qingchen/Jia Yifan (1. seedet) – Jongkolphan Kititharakul/Rawinda Prajongjai
  • Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamuljo (2. seedet) – Aaron Chia/Soh Wooi Yik (4 seedet)

Få overblikket over alle kvartfinalernes resultater her

 

Lodtrækning og program

Danmark er godt repræsenteret, da der er danskere på banen i 15 kampe i 1. runde, som afvikles tirsdag og onsdag.

TV 2 SPORT-sendeplan

Har du ikke mulighed for at være på plads i hallen, så kan du følge med på TV 2 SPORT alle dage under turneringen fra start til slut.

  • Fredag: Start klokken 12
  • Lørdag: Start klokken 10
  • Søndag: Start klokken 12

Du kan løbende holde øje med TV 2 SPORTs sendeplan her. 

Læs også: Spin og vind VIP-billetter til DENMARK OPEN presented by VICTOR

 

Livescore

Har du heller ikke mulighed for at se kampene i tv, så kan du kan følge med på livescore her

 

Sociale medier

Du kan også følge med på Badminton Danmarks sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
LinkedIn

 

Under DENMARK OPEN presented by VICTOR begynder det fysiske billetsalg til næste års individuelle VM i København. Har du ikke mulighed for at komme til Odense og købe VM-billet, kan du fra 1. november sikre dig billetter via denmark2023.dk.

 

Fakta

Super 750-turneringen DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR spilles fra den 18.-23. oktober 2022. For første gang siden 2008 i Jyske Bank Arena i Odense efter 13 år i Odense Idrætshal.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN bliver i Odense og flytter til større arena fra næste år

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering i år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 63.

Sammen med vores sponsorer og partnere, VICTOR (presented by sponsor), HSBC (World Tour sponsor), Scandic, Jyske Bank Arena, Destination Fyn, Visit Odense, Smag & Smil, Odense Sport & Event, Odense Congress Center, Hotel Odeon, Royal Unibrew, H.J. Hansen Vin og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til DENMARK OPEN presented by VICTOR fra den 18.-23. oktober i Jyske Bank Arena.Tags: , ,
Kategori: , , ,