Badmintonphoto

Rasmus Gemke er i French Open-finalen: – Han kan være rigtig, rigtig stolt

October 29, 2022 11:32 Skrevet af

Rasmus Gemke har spillet sig frem til finalen ved French Open, og det efter en flot 21-18, 21-14-sejr over Lee Cheuk Yiu. – Det var en rigtig god præstation, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Den 25-årige aarhusianer Rasmus Gemke er klar til sin første Super 750-finale siden Denmark Open i 2020. Det står klart efter en solid indsats og sejr over Lee Cheuk Yiu fra Hong Kong.

– Det var en rigtig god præstation. Den var fuld af fokus og klarhed over, hvordan han skulle løse sin modstander. At han vinder så sikkert som 21-18, 21-14 synes jeg kendetegner, at han er et rigtig godt sted og på vej den rigtige retning. Han er disciplineret, tror på sig selv, og han har en konstruktiv tankegang, og så kan han være i det fysiske ubehag. Begge to var godt slidte, men det løser han rigtig, rigtig flot i dag. Så jeg er glad og stolt, selvfølgelig, siger Kenneth Jonassen.

Klik her for at se flere detaljer om semifinalerne fra French Open

Gemke fik en forrygende start på første sæt, hvor han kom foran 8-0. Lee Cheuk Yiu var tæt på at stjæle sættet ved slutningen af sættet. Men Rasmus Gemke endte med at tage sættet 21-18 efter fire sætbolde.

En af grundene til at det blev tæt i første sæt skal også ses i lyset af, at Rasmus Gemkes sko flækkede, hvilket betød, at den måtte tapes. Men den situation håndterede han også flot ifølge Kenneth Jonassen.

– Han har et uheld med skoen, som rammer ham lidt, så han ikke er i ro i slutningen af første sæt og store dele af andet sæt, men det håndterer han flot. Det påvirker ham selvfølgelig, men han fastholder sit fokus på taktikken. Han kan være rigtig, rigtig stolt af den her sejr, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Bøje nomineret til BESTSELLERs Olympiske Håb 2022

Fra opholdet i andet sæt begyndte Lee Cheuk Yiu at læne sig ind over sin ketsjer, som var det en stok, når duellerne var forbi. Det var tydeligt, at han var fysisk mærket.

Det udnyttede Gemke til at køre sejren hjem til sidst, og det er ham vel ondt ifølge Jonassen.

– Rasmus (Gemke, red.) er lige nu et produkt af sin egen professionalisme gennem de seneste mange år, men specielt de seneste fem til seks uger, hvor han har nørdet badminton på den helt rigtige måde. Han har været detaljeret og kvalitetsbevidst i sin daglige træning. Han vil nok også selv nævne, at kroppen er det vigtigste for ham, så han kan være meget stolt af den del også, siger Kenneth Jonassen.

I sin seneste Super 750-finale mødte og tabte Rasmus Gemke til Anders Antonsen. Nu får han chancen igen, og det kan muligvis blive mod en anden dansker, nemlig Viktor Axelsen, som spiller sin semifinale senere i dag mod Kodai Naraoka fra Japan.

Hvordan det semifinaleudfald skal ende, er cheflandstræneren ikke i tvivl om.

– Jeg håber på en dansk finale, så vi får en titel til Danmark, siger Jonassen.

Herresinglefinalen ved French Open kan ses i morgen på TV 2 SPORT. Programmet for finaledagen er endnu ikke fastlagt.Tags: ,
Kategori: , ,