Badmintonphoto

Axelsen slår Gemke og vinder French Open

October 30, 2022 14:22 Skrevet af

Det blev Viktor Axelsen som trak det længste strå i danskerfinalen mod Rasmus Gemke. 21-14, 21-15 vandt Axelsen, og dermed kunne han stille sig øverst på podiet i Paris for første gang i karrieren.

 

Det er altid en smule aniklimatisk, når danskerne står overfor hinanden i verdens største badmintonturneringer, men denne søndag var det en glædens dag for dansk badminton, eftersom herresinglefinalen ved French Open skulle udkæmpes mellem Viktor Axelsen og Rasmus Gemke.

– Vi kan alle sammen være stolte på vegne af de her to. Det viser, at hvor der er vilje, er der vej. Dedikation, dygtiggørelse og udvikling. Du skal eksekvere, når det gælder, og det har de begge to gjort i den her uge. Jeg er stolt over, at når verdens bedste dukker op til turnering, så står Danmark i finalen med to spillere. Vi talte om til Denmark Open, at det var ærgerligt, at de mødte hinanden i første runde, så det var fedt at se dem i finalen her, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Klik her og se flere detaljer fra finalerne ved French Open

Mens Viktor Axelsen kunne vinde sin anden Super 750-turnering i år og sin ellevte finale i træk, stod Rasmus Gemke i sin blot anden Super 750-finale i karrieren og med muligheden for at tage en turneringssejr for første gang siden Azerbaijan International i 2019.

Favoritværdigheden var derfor sat forud for opgøret mellem de to danske kammerater. Alligevel kan man sjældent forvente i et indbyrdes dansk opgør, at favoritværdigheden udspiller sig til fulde.

Men den 28-årige fynbo fik hurtigt skabt sig et forspring. Han gik til ophold 11-3 efter en solid defensiv, som Rasmus Gemke ikke var i stand til at skyde igennem, hvorfor slagene blev mere satsende, hvilket resulterede i, at boldene røg i nettet eller i grøften.

Efter opholdet fik aarhusianeren mere tempo i sit spil og bedre held med linjerne. Det blev dog aldrig rigtig tæt, og så kunne Viktor Axelsen slutte sættet af med en netruller til 21-14.

Læs også: Rasmus Gemke er i French Open-finalen: – Han kan være rigtig, rigtig stolt

Til gengæld startede det tæt og intenst i andet sæt. Hele vejen til 7-7 blev seerne forkælet med højt tempo og spektakulære redninger og slag. Men fire gange i træk blev Gemkes løft for langt, og så var Axelsen foran med fem point, 13-8.

25-årige Gemke var tæt på at komme tilbage i kampen ved 15-17, men så satte Axelsen tempo, og så kunne han kaste sig ned på knæ af glæde , da sejren kom i hus på et smash ned af linjen.

– Jeg synes, at jeg så en rigtig velspillende Viktor. Det var godt at se ham oppe på det niveau. Samtidig gjorde det det endnu sværere for Rasmus, fordi Viktor dikterede store dele af spillet. Rasmus havde små muligheder undervejs, men han skulle eksekvere hundrede procent på dem. Viktor stod en vanvittig flot defensiv, mens hans smash også lå skarpt, sagde Kenneth Jonassen efter kampen.

Viktor Axelsens French Open 2022 var suverænt. Han satte ikke et eneste sæt over styr i løbet af de fem kampe inklusiv finalen. Han skulle også maksimalt bruge 45 minutter på banen, før sejren i de enkelte kampe var i hus.

Læs også: Early Bird: VM-billetsalget begynder i uge 42

Han er den første danske herresinglevinder af turneringen siden Jan Ø. Jørgensen i 2013. Før i dag var Carsten Mogensen/Mathias Boe de seneste danske vindere af turneringen. De vandt i 2016.

De to danskere tager fra Paris med henholdsvis 47,250 (ca. 353,000 kr.) og 22,950 (ca. 172,000 kr.) amerikanske dollars.

Det er første gang, at Viktor Axelsen vinder French Open. Det er hans syvende titel i år, efter han gennem sæsonen har vundet All England (Super 1000), EM, Indonesia Masters (Super 500), Indonesia Open (1000), Malaysia Open (Super 750) og VM.Tags: , ,
Kategori: , ,