Foto: Allan Høgholm

Topholdet møder de forsvarende mestre

November 8, 2022 07:33 Skrevet af

Skovshoved skal forsøge at komme tilbage på sejrssporet, mens ’favoritdræberne’ Team Skælskør-Slagelse jagter deres tredje sejr i træk.

 

Der er dømt topkamp i 5. runde af Badmintonligaen.

Højbjerg/Via Biler fører ligaen og er det eneste ubesejrede hold efter fire kampe. Deres stime kan blive brudt, når de hjemme tager imod de forsvarende mestre fra Vendsyssel, som ligger på fjerdepladsen. Udover motivationen for at fortsætte sejrsstimen er Højbjerg/Via Biler formentlig også interesseret i at få revanche fra sidste års indbyrdes kampe. Her vandt Vendsyssel 8-1 i grundspillet og 5-2 i finalen ved Final 4.

Læs også: Solrød Strand knuser Værløse, mens Skovshoved smider ligaføringen

Ligaens nummer to, Solrød Strand, er store favoritter til deres hjemmekamp mod Aarhus AB. Ikke blot vandt de sidste års indbyrdes opgør med 9-0, de kommer også med en frisk 8-1 sejr over Værløse, mens Aarhus AB fortsat sin første sejr i sæsonen til gode. De ligger inden 5. ligarunde på 9. pladsen.

Det eneste hold under dem er oprykkerne, KMB2010. De har haft en svær start på sæsonen, men de bed godt fra sig i sidste runde. Her formåede de at presse Højbjerg/Via Biler i begyndelsen af holdkampen, som var helt lige efter de første seks kampe. Derfra trak topholdet sig dog sejrrigt ud af de sidste tre kampe. Måske de kan tage selvtillid med til tirsdagens opgør mod Værløse, som har to sejre i fire kampe og kommer fra et stort nederlag til Solrød Strand.

Skovshoved måtte også lide et nederlag i sidste runde. Inden kampen mod Team Skælskør-Slagelse lå de ellers nummer et i ligaen, men efter er de rykket ned på tredjepladsen. Nu skal de forsøge at komme tilbage på sejrssporet, men mon ikke lokalrivalerne fra Gentofte vil gøre alt for at forpurre det. Blot fem kilometer er der mellem de to badmintonklubber, som sidste år spillede en tæt kamp i Gentofte. Der vandt Skovshoved 5-4, og i år er det dem, som har hjemmebanefordelen.

Læs også: Skal I være Årets Idrætsforening 2022?

Sidste kamp i runden er mellem nummer otte og nummer fem. Henholdsvis Odense OBK og Team Skælskør-Slagelse (TSS). Sidstnævnte kan nærmest betegnes som favoritdræbere, da de i de seneste to kampe har slået Vendsyssel og Skovshoved. I denne runde er det til gengæld dem, som er favoritter imod Odense OBK. Fynboerne tog i seneste runde deres første sejr i sæsonen med overbevisende 7-2 over Gentofte, og de kommer ind til opgøret mod TSS med masser af selvtillid. Denne kamp bliver livestreamet på Badmintonlife.dk, hvor vi tester et nyt scoresystem. Derfor må du gerne kommentere på vores Facebook-opslag omkring denne artikel med din oplevelse af scoresystemet.

Klik for at livestreame gratis på Badmintonlife

Sådan ser 5. runde i Badmintonligaen ud:

  • 18.30: Højbjerg/Via Biler – Vendsyssel
  • 18.30: Odense OBK – Team Skælskør-Slagelse
  • 18.30: Skovshoved – Gentofte
  • 19.00: KMB2010 – Værløse
  • 19.00: Solrød Strand – Aarhus AB

 

6. runde af Badmintonligaen spilles torsdag 10. november.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,