Amalie Schulz, Uber Cup - landshold - Danisa - VICTOR
Badmintonphoto

Optakt: Venskabskampe Danmark vs. Tyskland

December 14, 2022 07:40 Skrevet af

Danmark spiller torsdag og fredag venskabskampe mod Tyskland. – Vi stiller med et ungt hold, som kommer til at møde ikke bare nogle af Europas bedste, men verdens bedste spillere i deres kategori, siger Jens Meibom.

 

Klik her for at følge med på livescore fra den første venskabskamp torsdag den 15. december

Klik her for at følge med på livestream fra den første venskabskamp torsdag den 15. december

Torsdag og fredag spiller Danmark landskamp mod Tyskland. Venskabskampe vel at mærke, men det kan fortsat blive et nabostridigt opgør med tænding, da der er en masse god sparring at hente for de unge danske spillere, der skal repræsentere Danmark i de to opgør.

– Vi stiller med et ungt hold, som kommer til at møde ikke bare nogle af Europas bedste, men verdens bedste spillere i deres kategori. Det kræver, at vores unge talenter spiller op til deres bedste og viser os, hvor de er i deres udvikling. Det glæder vi os rigtig meget til at se, og til at de får den erfaring, siger Jens Meibom, elite- og sportschef i Badminton Danmark.

Vil du se de danske stjerner på dansk grund? Så klik her for at sikre dig den ultimative badmintonjulegaveidé: Billetter til VM i Royal Arena i august 2023

Tyskland ska som en del af venskabskampene stille med deres stjerner i minimum én af kampene. Det betyder, at danskerne kan se frem til at få kampmodstand af eksempelvis Yvonne Li, Mark Lamsfuss, Marvin Seidel og Isabel Lohau.Samtidig styrker det også det europæiske samarbejde forbundene i mellem.

– Vi er glade for at kunne bidrage til det fælles europæiske samarbejde, og derfor var vi heller ikke i tvivl om, at vi skulle stille et hold, da det tyske forbund rakte ud og spurgte, om vi skulle arrangere to venskabskampe. Det har sportslig værdi for spillerne, og når det samtidigt hjælper det tyske badmintonforbund med at profilere badminton i Tyskland, vil vi selvfølgelig gerne bakke op om det, siger Jens Meibom.

Hverken Danmark eller Tyskland skal spille kvalifikationskampe til EM for blandede hold 2023, da begge nationer er direkte kvalificeret, så venskabskampene skal også bruges som erstatning for kvalifikationskampene, som ligger her i december måned.

Læs også: House of Badminton: Et ’moonshot’ af Badminton Danmark

 

Danmark stiller med:

HS: Mads Christophersen, Skovshoved

DS: Amalie Schulz, Højbjerg/ViaBiler

HD: Rasmus Kjær/Frederik Søgaard, Gentofte/TSS

DD: Amalie Schulz/Christine Busch, Højbjerg/ViaBiler / Gentofte

MD: Jesper Toft/Christine Busch, Solrød Strand/Gentofte

Træner: Rune Ulsing, Center- og Transitionstræner

 

Kamp 1:

Tidspunkt: Torsdag, den 15. december kl.18.45
Arena: Kreissporthalle

 

Kamp 2:

Tidspunkt: Fredag, den 16. december kl.19.00

Arena: Anhalt Arena

 

Tyskland forventer, at der vil komme ca. 1000 tilskuere til kampene.

Som udgangspunkt vil der hverken være livestream eller livescore, men vi vil gøre vores bedste for at dække kampene

Danmark og Tyskland har tidligere spillet venskabskampe mod hinanden. Senest i 2010 og 2016.Tags: , , ,
Kategori: , , ,