Frederik Søgaard - Rasmus Kjær - Landshold - VICTOR - EM for blandede hold 2023
Badmintonphoto

Danmark åbner EM for blandede hold med sejr og to debutanter

February 14, 2023 13:23 Skrevet af

Danmark vandt 5-0 over Ukraine i åbningskampen ved EM for blandede hold, hvor der samtidig var EM-debut til den nykårede danmarksmester Rasmus Kjær og Mathias Thyrri.

 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Danmark fik en optimal start på EM-titelforsvaret, da Ukraine blev besejret med 5-0 i den første gruppekamp

– Overordnet synes jeg, at det var en rigtig solid og koncentreret indsats af alle vores spillere, som spillede i nogle svære omgivelser med et hårdt gulv og en kold hal. Vi fik sat os ret så eftertrykkeligt på Ukraine, så der var ingen slinger i valsen, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen efter kampen.

Klik her for at se flere detaljer fra Danmark-Ukraine

Viktor Axelsen lagde for land ved at slå Danylo Bosniuk 21-6, 21-13. Det fulgte Line Christophersen op med en sejr på 21-7, 21-14 over Anna Mikhalkova.

Herefter sikrede Frederik Søgaard/Rasmus Kjær Danmark sejren, da de vandt 21-4, 21-15 over Beketov/Druzchenko. Det har været nogle begivenhedsrige dage for 24-årige Rasmus Kjær. I lørdags spillede han sin første DM-finale, som han senere vandt med Frederik Søgaard, og i dag fik han sin landsholdsdebut.

– Jeg synes, at deres præstation var god. I halvandet sæt var de meget fokuseret og løste opgaven perfekt. Vi havde sat som mål, at det handlede om at komme op i gear og have fokus på eget spil, og det lykkes de rigtig fint med. Vi falder lidt i niveau til sidst, men vinder klart, sagde Jonassen om herredoublen.

Klik her for at livestreame fra EM for blandede hold 2023

Den på papiret mest indbyrdes kamp skulle stå i damedouble. Her skulle de nykårede danmarksmestre Sara Thygesen/Maiken Fruergaard møde verdensranglistens nummer 36 Mariia Stoliarenko/Yelyzaveta Zharka.

Det blev også landskampens længste og tætteste kamp med sin varighed på 36 minutter og cifre på 21-15, 21-19.

Læs også: Optakt til Danmarks første kamp ved EM for blandede hold

I mixeddouble var der EM-debut til 25-årige Mathias Thyrri. Thyrri fik sin landsholdsdebut mod Indonesien ved Sudirman Cup 2021, men dette var første gang, at han stod på banen til et europamesterskab for hold. Han skulle sammen med sin makker Amalie Magelund se, om de kunne lukke opgøret til en 5-0-sejr. Det gjorde danmarksmestrene fra 2022 med en sejr på 21-7, 21-21.

– De spillede godt. God servesituation, fin offensiv, og vi fik også vendt en del i kontraen, så jeg synes, at de spillede godt og var lige præcis så koncentreret, som man skulle være, når man møder en modstander, man er storfavorit imod. Der kræver det, at man gør de små ting rigtigt, bevægelse, ketsjerføring og så egentlig holder fokus omkring sit eget spil, sagde Jonassen om Thyrri og Magelunds præstation.

Det var Danmarks tredje sejr over Ukraine gennem historien ved EM for blandede hold.

Læs også: Her er den endelige trup til EM for blandede hold

I morgen klokken 10.00 spiller Danmark sin anden kamp ved mesterskabet, når Skotland står på den anden side af nettet.

 

Fakta om turneringen:

EM for blandede hold afholdes 14.-18. februar i den nordfranske by Aire-sur-la-Lys. Der spilles en kamp i hver kategori i gruppespillet. I knockoutkampene er sejren sikret, når et landshold har vundet tre individuelle kampe.

Danmark er i gruppe med Ukraine, Skotland og England. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Ukraine, anden kamp er mod Skotland 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod England spilles klokken 10 den 16. februar.

Danmark er den med afstand mest vindende nation ved EM for blandede hold. 18 gange har Danmark stået øverst på podiet og har vundet de seneste fire udgaver. Den seneste i 2021 i Finland.

TV 2 SPORT sender semifinalerne og finalerne ved EM for blandede hold. Gruppekampene kan streames på badmintoneurope.tv.Tags: , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,