Landshold - VICTOR - Rasmus Kjær - Anders Antonsen - Frederik Søgaard - Viktor Axelsen - Line Kjærsfeldt - Maiken Fruergaard - Line Christophersen - Sara Thygesen
Badmintonphoto

Danmark sikrer sig førstepladsen med gruppefinalesejr over England

February 16, 2023 15:21 Skrevet af

Det danske badmintonlandshold vandt i dag 4-1 over England i Gruppe A-finalen. Med sejren er Danmark videre som nummer et fra gruppen, og skal dermed møde en af andenpladserne fra de to grupper i semifinalen i morgen ved EM for blandede hold.

 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

I det indbyrdes EM for blandede hold-opgør nummer 20 mellem Danmark og England blev det de rødklædte danskere, som kunne trække sig sejrrigt ud af kampen og dermed sikre sig sejr nummer 15 mod englænderne.

Det var en kamp, som Danmark havde meget godt styr på, men hvor England gennem alle fem kampe gjorde, hvad de kunne for at ryste danskerne.

– Jeg synes, at 4-1 er et godt resultat. Vi ville rigtig gerne have vundet 5-0, men England fightede godt, selvom de var bagud, og pressede os til at lave nogle uprovokerede fejl i mixeddoublekampen. Men det er godt at slutte som nummer et, og nu må vi se, om vi trækker England eller taberen af Frankrig og Tyskland, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen efter kampen.

Klik her for at se gruppestillingen ved EM for blandede hold

Anders Antonsen og Line Kjærsfeldt var de sidste danskere, der manglede at komme i spil for Danmark ved mesterskabet, og begge to kom for første gang i aktion ved EM for blandede hold 2023 i dag, hvilket de kvitterede for med en sejr.

– Anders går ind og får styr på en ung englænder, som spiller ganske fint. Line starter rigtig, rigtig godt, men det går så hen over bliver lidt forsigtigt, og derfra bliver det så en svær kamp, hvor vi får spillet modstanderen god, og hun udnytter så sin chance. Men det er godt vundet af Line i en klassisk kamp, hvor man efter at have været spilstyrende i første sæt bliver lidt forsigtigt, sagde Jonassen.

Antonsen lagde ud med at vinde 21-9, 21-16 over Harry Huang, der også spillede sin første kamp ved mesterskabet. Line Kjærsfeldt fulgte trop med en sejr på 21-12, 22-24, 21-18 over Freya Redfearn.

Hos Antonsen var det også godt humør efter sejren over Huang.

– Det var fedt. Det var dejligt at komme på banen og få lidt tid derinde. Så jeg er glad og tilfreds, og det var fedt at bringe os foran. Det var min første kamp hernede, så min bevægelse kunne godt have været bedre, men det tror jeg bliver bedre, hvis jeg skal spille igen, men jeg synes det handlede om at få den kørt forholdsvis sikkert hjem, og det synes jeg, at jeg gjorde, sagde Anders Antonsen efter kampen.

Klik her for at se flere detaljer fra opgøret mellem Danmark og England

Rasmus Kjær var tilbage i konstellationen med Frederik Søgaard, som i går spillede sammen med Kim Astrup. Danmarksmestrene kunne afgøre gruppefinalen til Danmarks fordel, og det gjorde de på sikker vis efter en bund solid præstation, da de med sædvanlig energi på banen besejrede Callum Hemming/Ethan van Leeuwen med 21-11, 21-14.

Selvom kampen var afgjort, var der stadig lidt på spil for Maiken Fruergaard/Sara Thygesen. De to stod nemlig overfor Lauren Smith/Chloe Birch, og her havde danskerne mulighed for at reducere i deres indbyrdes opgør. Inden dagens damedouble havde de to par mødt hinanden fire gange, og englænderne havde vundet de tre.

Efter en time og elleve minutter kunne danskerne give hinanden en highfive, efter Maiken Fruergaard fik slået bolden kryds udenfor Lauren Smiths rækkevidde til slutcifrene 21-16, 16-21, 21-15. Fruergaard/Thygesen var skarpe i servesituationen, hvilket gjorde det svært for englænderne, som omvendt gerne ville gøre det til en stor bane, men det lykkedes danskerne ikke at afgive initiativet.

Læs også: Sidste Grand Prix Circuit-turnering før finalestævnet: Nu skal finalisterne findes

Mathias Thyrri/Amalie Magelund havde også mulighed for at hente en revanche mod Gregory Mairs/Jenny Moore, som ligger en plads foran danskerne på verdensranglisten som nummer 30. I de to forgangne indbyrdes opgør havde danskerne tabt, og det gjorde de desværre også i dag med 18-21, 21-9, 14-21.

Det var en mixeddoublekamp, der bølgede meget frem og tilbage med pointstimer til begge par. Thyrri/Magelund lagde bedst fra land, men faldt i tempo i første sæt. Tempoet fik de heldigvis fundet frem igen i andet sæt, og så blev tredje sæt desværre uden flow eller højt nok niveau til at gøre det onde ved englændernes atypiske spillestil.

Både Danmark og England var uanset udfaldet af dagens dyst sikret videre avancement ved EM for blandede hold. Spørgsmålet var blot, hvem der vandt gruppen, og hvem der måtte tage til takke med andenpladsen.

De to nationer kan også risikere at møde hinanden igen i semifinalen. Efter de sidste gruppekampe i eftermiddag bliver der trukket lod blandt de to andenpladser, hvem der skal møde hvilken gruppevinder.

I Gruppe B er der også gruppefinale mellem Frankrig og Tyskland. Taberen af den kamp kan Danmark trække i semifinalen.

Semifinalerne spilles henholdsvis klokken 14.00 og 18.00 i morgen og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Her spilles der bedst af fem kampe.

 

Fakta om turneringen:

EM for blandede hold afholdes 14.-18. februar i den nordfranske by Aire-sur-la-Lys. Der spilles en kamp i hver kategori i gruppespillet. I knockoutkampene er sejren sikret, når et landshold har vundet tre individuelle kampe.

Danmark er i gruppe med Ukraine, Skotland og England. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Ukraine, anden kamp er mod Skotland 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod England spilles klokken 10 den 16. februar.

Danmark er den med afstand mest vindende nation ved EM for blandede hold. 18 gange har Danmark stået øverst på podiet og har vundet de seneste fire udgaver. Den seneste i 2021 i Finland.

TV 2 SPORT sender semifinalerne og finalerne ved EM for blandede hold. Gruppekampene kan streames på badmintoneurope.tv.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,