Badmintonphoto

Nyt opgør mod England – denne gang i semifinalen

February 17, 2023 07:30 Skrevet af

Klokken 13 spiller Danmark semifinale mod England. Det er 21. gang i historien ved EM for blandede hold, at de to nationer mødes.

 

Et døgn efter England og Danmark spillede gruppefinale mod hinanden ved EM for blandede hold, står de to nationer nu over for hinanden igen. Denne gang i semifinalen.

Danmark kommer ind til opgøret med mest selvtillid, da de har vundet alle tre kampe ved EM – den seneste over England med 4-1. England havde dog inden nederlaget til Danmark vundet sine to kampe og sparede flere af sine stjerner i sidste gruppekamp.

Læs også: Danmark sikrer sig førstepladsen med gruppefinalesejr over England

Derfor er der lagt op til en yderst spændende semifinale mellem to nationer, som har mødt hinanden rigtig mange gang ved EM for blandede hold.

Mens der i gruppespillet blev spillet alle fem kampe, er det anderledes i knockoutkampene. Her slutter semifinalerne, når en nation har vundet tre individuelle kampe.

Fredag klokken 13 går det løs med Danmarks semifinale, og du kan se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

 

Seneste opgør mellem Danmark og England ved EM for blandede hold: Danmark vandt 4-1 i gruppespillet (2023)

Antal opgør mellem Danmark og England ved EM for blandede hold: 20 (Danmark fører 15-5)

Antal titler til England ved EM for blandede hold: 5

Englands bedste placering ved EM for blandede hold: Guld (1972, 1974, 1978, 1982 og 1984)

Englands seneste resultater ved EM for blandede hold: Gruppespil (2021), gruppespil (2019), bronze (2017)

 

Fremhævede spillere/par hos England:

Marcus Ellis/Lauren Smith

En placering som nummer 54 i verden ville umiddelbart ikke tyde på, der er tale om store profiler. Men Ellis og Smith har gennem karrieren vist, at deres topniveau er højt. Den lave ranglisteplacering skal findes i, at Ellis har siddet ude med en skade, og derfor har parret ikke spillet sammen siden Indonesia Open sidste forår. Tidligere i karrieren har de været oppe som nummer syv i verden, vundet guld ved European Games i 2019 samt vundet Thailand Masters.

 

Ben Lane/Sean Vendy

Inden for det seneste år har Englands bedst rangerede herredouble (18 i verden) fået sølv ved Commonwealth Games, bronze ved individuel EM samt nået semifinalen ved French Open og HYLO Open. Parrets seneste møde med et dansk par var i kvartfinalen ved Japan Open i september, hvor de tabte i to sæt til Kim Astrup og Anders Skaarup.

 

Fakta om turneringen:

EM for blandede hold afholdes 14.-18. februar i den nordfranske by Aire-sur-la-Lys.

Danmark er den med afstand mest vindende nation ved EM for blandede hold. 18 gange har Danmark stået øverst på podiet og har vundet de seneste fire udgaver. Den seneste i 2021 i Finland.Tags: , ,
Kategori: , , , ,