Halvvejs med elitetræneruddannelsen: – Har fået en større forståelse for det hele

af | mar 3, 2023

I den sidste halvdel af elitetræneruddannelsen skal de fire kursister i højere grad være med på landsholdstræningen samt rejse med til turneringer i udlandet og coache.

 

Det er et år siden, at Kasper Dinesen, Tine Baun, Sune Gavnholt og Michael Rasmussen trådte ind i Badminton Danmarks lokaler i Idrættens Hus og begyndte på elitetræneruddannelsen.

Et år, der primært har budt på teoretisk undervisning men også en smule praktisk undervisning på landsholdstræningen på Det Nationale Elitetræningscenter (NETC).

– Vi har stiftet bekendtskab med mange ting, som jeg også havde forhåbninger om fra starten. Det har været rigtig fedt, siger Greve-træneren Michael Rasmussen.

Læs også: Fire personer optaget på Badminton Danmarks elitetræneruddannelse

For Kasper Dinesens vedkommende har han nydt et afbræk fra fuldtidsarbejdet i badmintonhallen og komme tilbage på skolebænken.

– Det er fedt at tage nogle dage ud og komme i skole og vidensdele med andre personer. Så er man godt motiveret og inspireret til at tage tilbage til Højbjerg og bruge det, man har lært i praksis. Overordnet set har jeg fået en større forståelse for Badminton Danmark og Team Danmark, og hvordan de forskellige aktører arbejder sammen. Jeg glæder mig, hver gang jeg skal derover, siger Højbjerg-træneren.

For Sune Gavnholt har det også været interessant at være helt tæt på eksperter, spillere og landstrænere og deres indbyrdes arbejde med hinanden.

– Jeg kan godt lide, man er med inde i maskinrummet med indblik i de eksperter, der er rundt omkring spillerne. Vi har fået en indsigt i præcis, hvordan det er at være landstræner på NETC. Vi har været tæt på banerne under træningen, har kunne spørge spillerne lidt ind til det hele og have sparring med trænerne.

Tine Baun havde allerede starten på elitetræneruddannelsen en god forståelse for samarbejdet på tværs af afdelingerne i Idrættens Hus på grund af sin baggrund som tidligere landsholdsspiller. For hende var det i højere grad oplæggene omkring psykologi, som gjorde indtryk på hende.

– Det var rigtig interessant at høre om de mentale ting, som psykologerne kom med. Det var også spændende at høre landstrænernes oplæg om, hvordan de arbejder, og hvordan de griber tingene an, siger Baun.

Klik for at læse mere om elitetræneruddannelsen

Michael Rasmussen hæfter sig også ved, at uddannelsen har gjort, at man bliver klogere på sig selv både som person og som træner.

– Det har været fedt at være med til at udforske. Noget andet interessant var undervisningen om coaching, og hvordan man får det fulde potentiale ud af sine udøvere. Det er en vild proces, man går igennem, for man bliver fyldt med input ved de her undervisningsgange.

Coachingdelen med Kristoffer Henriksen fra Team Danmark var også noget, som Sune Gavnholt var begejstret for.

– Det var et helt fantastisk forløb. Vi havde eksempelvis nogle gode snakke omkring, hvordan du går til en spiller. Om du skal sige det direkte, eller om det skal være mere coachende og få spilleren selv til at reflektere over tingene, siger Gavnholt.

Det næste år for kursisterne byder i højere grad på mere praktisk erfaring. De skal både være mere med på landsholdstræningen, men de skal også være med ude på trænerstolen til turneringer i løbet af 2023.

– Jeg forventer, vi går ind i en periode, hvor vi får en større rolle på træningerne. Og så glæder jeg mig utrolig meget til, at vi skal med vores mentor ud til turneringer i Asien og Europa og coache. Det bliver mega udfordrende at sidde på stolen ude bagved, siger Kasper Dinesen.