Foto: Allan Høgholm

Første nominerede til Badminton Danmarks Talentpris: Ann Nielsen

March 22, 2023 08:00 Skrevet af

Badminton Danmarks Talentpris går til en talenttræner, en cheftræner, en sportschef, en leder, en ildsjæl i en klub eller en anden, som i løbet af det/de seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentudviklingen i dansk badminton.

 

I næste uge bliver Badminton Danmarks Talentpris 2023 overrakt, og derfor vil vi de kommende dage præsentere de tre nominerede til dette års pris. Den første er Ann Nielsen fra Lillerød Badmintonklub.

– Jeg selvfølgelig glad for at være nomineret. Jeg har været i sporten i mange år, så det super fedt at få anerkendelsen, siger hun om sin nominering.

Læs også: Tanja Berg vinder Badminton Danmarks Talentpris 2022

Det er Badminton Danmark Talenpris-panel, som har udpeget de tre nominerede og lavet en begrundelse for, hvorfor netop disse tre personer er udvalgt. Hvad angår Ann Nielsen, er begrundelsen, at hun er en ildsjæl i klubben og med sit engagement er i stand til at binde klubbens medlemmer sammen.

– Jeg har en forkærlighed for sporten, og jeg engagerer mig i mange aspekter og især i Lillerød. Det er vigtigt, vi får skabt et godt sted at være, hvor vi samtidig skal være i stand til at favne virkelig bredt. Nogle vil gerne træne meget, og andre kommer for det sociale. Så vi prøver at balancere det, fortæller den talentprisnominerede.

Ann Nielsen tog for nogle år siden initiativ til at have højere fokus på ungdommen og har haft konstant fokus på spillernes trivsel og udvikling. Konkret betyder det, at hun prioriterer fællesarrangementer på tværs af ungdom og senior, fællesture med overnatning uden forældrene for at se de unge mennesker udvikle sig, når de skal være mere selvstændige.

Klik her for at læse mere om Badminton Danmarks Talentpris og om kriterierne bag

Hun har også indført 10-15 minutters overlap mellem de forskellige årganges træninger, så der er noget genkendelighed, når spiller rykker op på et ældre hold.

– Jeg synes, det er sjovt at udvikle spillere, og jeg synes, trivsel og det sociale ved siden af badminton er super vigtigt. Det er mange gange, de skal være der om ugen, så jeg synes også, vi har et ansvar for at skabe et sted, hvor de godt kan lide at være, siger Ann Nielsen, som opfordrer til, at folk melder sig som frivillige for børnenes skyld.

– Jeg har selv et stort engagement i sporten, og jeg håber også, at folk vil engagere sig mere i foreningerne. Det er super vigtigt, så vi kan blive ved med at skabe gode klubkulturer og udviklingsmiljøer og dermed den gode trivsel for ungdommen.

Badminton Danmarks Talentpris uddeles lørdag 1. april i forbindelse med VICTOR UDM i Brøndby.

 

Tidligere vindere af Badminton Danmarks Talentpris

2022 – Tanja Berg, Værløse

2021 – Thomas Nielsen, abc Aalborg

2020 – Jakob Poulsen, Solrød Strand Badmintonklub

2019 – Lennart Engler, Odense BK

2018 – Michael Kjeldsen, Højbjerg Badmintonklub

2017 – Steen Thomsen og Peter Nedergaard, Kolding BK

2016 – Preben Nørgaard, Solrød Strand BadmintonklubTags: , ,
Kategori: , , ,