Alle de nominerede til Badminton Danmarks Talentpris 2023 er offentliggjort. Vinderen kåres 1. april i forbindelse med VICTOR UDM i Brøndby Hallen.

 

Den tredje og sidste nominerede til dette års Badminton Danmarks Talentpris er Henrik ’PK’ Rohde.

Læs også: Første nominerede til Badminton Danmarks Talentpris: Ann Nielsen

Badminton Danmarks Talentpris-panel har valgt at nominere Henrik ’PK’ Rohde for sit store arbejde gennem mange år i Skovshoved Badminton. Han har ligesom sidste års vinder, Tanja Berg, været ekstremt god til at hjælpe unge spillere med at tage det svære skridt til seniorniveau.

– Det har været en vigtig rolle for mig at bære folk igennem. Også at få folk, som måske havde mistet lysten, til at give det et skud mere. Så kan de i det mindste sige, at de prøvede.

– Da jeg selv var aktiv, var jeg måske en af dem, der ikke klarede den overgang. Det er ikke, fordi jeg fortryder noget fra dengang, men efterfølgende har jeg blot tænkt over, hvor lidt der skulle til, før man hopper ud af systemet, hvis man ikke bliver taget i hånden i noget tid, siger Henrik ’PK’ Rohde.

Læs også: Anden nominerede til Badminton Danmarks Talentpris: Frank Larsen

Noget andet, der blev lagt vægt på i nomineringen af den tidligere Skovshoved-træner, er, at han er god til at tage højde for det hele menneske. Altså at arbejde med spillerne både på og uden for banen.

– Jeg er meget bevidst om ansvar, og det starter uden for banen. Joel Eipe og Rasmus Kjær er eksempler på spillere, der er blevet kickstartet igen. Jeg skaffede dem et sommerjob på Bellevue Strand, hvor de skulle arbejde klokken 5 om morgenen. Jeg har også skaffet steder at bo for nogle andre. For jeg viser, at jeg vil dem, og så skal de vise, at de tror på mig. Det giver en ballast og selvtillid i at komme videre, pointerer Henrik ’PK’ Rohde.

Klik her for at læse mere om Badminton Danmarks Talentpris og om kriterierne bag

Alle de tre nominererede er nu offentliggjort, efter Ann Nielsen og Frank Larsen blev præsenteret de seneste to dage på badminton.dk.

Badminton Danmarks Talentpris uddeles lørdag 1. april i forbindelse med VICTOR UDM i Brøndby.

 

Tidligere vindere af Badminton Danmarks Talentpris

2022 – Tanja Berg, Værløse

2021 – Thomas Nielsen, abc Aalborg

2020 – Jakob Poulsen, Solrød Strand Badmintonklub

2019 – Lennart Engler, Odense BK

2018 – Michael Kjeldsen, Højbjerg Badmintonklub

2017 – Steen Thomsen og Peter Nedergaard, Kolding BK

2016 – Preben Nørgaard, Solrød Strand Badmintonklub