Badmintonphoto

Mia Blichfeldt får en andenplads efter tæt finale ved Swiss Open

March 26, 2023 15:12 Skrevet af

Den danske damesinglespiller Mia Blichfeldt tabte her til formiddag sin finale ved Swiss Open mod thailandske Pornpawee Chochuwong. Det var Blichfeldts første finale siden 2019.

 

Kampen begyndte godt for danskeren med et tæt første sæt, hvor hende og hendes modstander fulgtes ad hele vejen til 16-16. Her trak thailænderen fra og sættet endte med cifrene 16-21 trods danskerens gode spil.

Mia Blichfeldt havde en god tilgang til kampen mod den dygtige thailænder, hvis man spørger landstræner Rune Ulsing.

– Jeg synes, tilgangen har været god. Hun havde virkelig indstillet sig på, at der skulle arbejdes hårdt, og det kom til at gøre ondt derinde. Hun skulle virkelig prøve at koncentrere sig om at spille med tålmodighed og spille ekstra slag over, hvis det var nødvendigt. Jeg synes også, hun havde tænkt rigtig godt over de taktiske ting, vi fik snakket om inden, og hun eksekverede godt på tingene. Det er et tegn på, at hun var godt forberedt mentalt, siger landstræneren efter kampen.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Andet sæt viste Mia Blichfeldt ligesom i hendes foregående kampe et godt fighterhjerte, og det gav hende et godt forspring gennem det meste af andet sæt. Desværre måtte hun i sidste ende se sig slået af en velspillende thailænder med cifrene 18-21, og hermed blev det til en flot andenplads til Mia Blichfeldt.

Udfaldet af kampen mener man i trænerstaben ikke har noget at gøre med det niveau, Mia Blichfeldt viser.

– Det blev desværre lidt valgene til sidst i sættene der gjorde, at det ikke lykkedes. Man står og vil det bare helt vildt gerne, og så kommer man til at håbe lidt for meget på, at man kan lave nogle lidt hurtigere point. Så det er lidt tålmodigheden, synes jeg, der forsvinder lidt til sidst i sættene i dag, siger Rune Ulsing.

Klik her for at tilgå billetsalget til DENMARK OPEN 2023 presented by VICTOR

Efter en turnering med mange kampe for den danske damesingle måtte hun desværre se sig slået tæt i to sæt i finalen. Mia Blichfeldt har ved denne turnering slået flere dygtige spillere, heriblandt nummer 18 og 19 i verdenen. Finalen i dag var hendes første finale siden European Games i 2019.

Denne turnering har for Mia Blichfeldt givet en masse, hun kan tage med sig ifølge landstræneren.

– Der er rigtig meget at bygge videre på, fordi hun har arbejdet godt med sit spil, sit spilkoncept og med sig selv. Hun skal huske, at man skal stole på, at man godt kan stå i defensiven, og at man godt kan løbe rigtig mange bolde. Forhåbentligt kan hun også se, at det betaler sig at spille ekstra slag i duellen og vente med at lægge tryk på. Hun skal også tage med, hvor vigtigt det er, at man varierer tingene derinde og hele tiden prøver at være lidt på forkant taktisk, siger Rune Ulsing.

Læs også: H.K.H. Kronprinsen bliver protektor for VM i badminton 2023Tags: , , , , ,
Kategori: , ,