Badmintonphoto

Christiansen og Bøje slår tidligere All England-mestre og vinder Spain Masters

April 2, 2023 11:47 Skrevet af

Ifølge landstræner Jesper Hovgaard var Mathias Christiansen og Alexandra Bøje gode til at håndtere den svære start på finalen med meget pres på servesituationen og korte dueller.

 

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje trådte søndag formiddag op på det øverste podietrin ved Super 300-turneringen Spain Masters.

Det er mixeddoubleparrets største titel sammen i karrieren. Tidligere har de vundet Super 100-turneringen Orleans Masters i 2021 og Super 100-turneringen SaarLorLux Open i 2020. Deres seneste finale var i oktober 2021 i Super 750-turneringen French Open.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

I søndagens finale ved Spain Masters vandt Christiansen og Bøje over Praveen Jordan og Melati Oktavianti med 22-20, 21-18 på 47 minutter. Indoneserne er tidligere nummer fire i verden, har vundet All England sammen, og i semifinalen ved Spain Masters slog de danskerne Mathias Thyrri og Amalie Magelund.

Den danske landstræner Jesper Hovgaard kunne godt mærke, at finalen var med meget nervøsitet, fordi det var en stor kamp særligt for Mathias Christiansen og Alexandra Bøje.

– Det handlede virkelig om at slå koldt vand i blodet, når duellerne blev tabt hurtigt. Vi skulle langt ind i første sæt, før der kom nogle dueller. Ellers blev det hurtigt afgjort på serverne, returneringerne eller tredjebolden. Så det handlede om at bevare troen og anerkendelsen af, det er præmissen, når man møder så godt et par som Jordan og Oktavianti.

– Ofte kan det være frustrerende, men det var noget af den modgang, som Mathias og Alexandra håndterede godt i dag. De var gode til at stoppe op og få lidt ro på, så det var virkelig godt håndteret af dem, siger Hovgaard.

Klik her for at tilgå billetsalget til DENMARK OPEN 2023 presented by VICTOR

Jordan og Oktavianti fik den bedste start på finalen, da de bragte sig foran 8-3 netop via skarphed i servesituationerne. Da duellerne begyndte at blive lidt længere, kom Christiansen og Bøje bedre med i kampen, og ved 17-17 fik de kontakt på pointtavlen for første gang siden begyndelsen af kampen.

Igen trak indoneserne dog en smule fra, og de spillede sig frem til to sætbolde. Her viste Christiansen og Bøje køligt spil, da de ikke blot overlevede de to sætbolde, men de vandt fire bolde i træk og dermed første sæt.

Christiansen og Bøje tog momentum med ind i andet sæt, hvor de opbyggede en føring på 11-7 ved opholdet. Tålmodigt spil fra indoneserne gjorde, at de kom tilbage i sættet, og de gik fra 7-12 til 15-14.

Derefter begyndte fejlene at snige sig ind fra både Oktaviantis og Jordans ketsjere. Jordan slog eksempelvis bolden langt ud og gav danskerne tre matchbolde. Den første blev misbrugt, men Bøje udnyttede mathcbold nummer to, da hun smashede bolden ned til en dansk titel.

Læs også: Knald eller fald kamp venter Danmark i Sudirman Cup-gruppen

Finalesejren kroner en flot turnering for 29-årige Mathias Christiansen og 23-årige Alexandra Bøje, som i kvartfinalen vandt over de førsteseedede thailændere og verdensmestrene 2021, Dechapol og Sapsiree.

– Generelt kan man sige, at de selvfølgelig har spillet godt i denne uge, for ellers vinder man ikke. Men jeg vil huske denne turnering for, at hver gang Mathias og Alexandra har mødt store udfordringer, har de været gode til at håndtere informationer taktisk og desuden haft et virkelig godt samarbejde på banen. Det har gjort, at de har været rolige og gode til at løse situationer, når de har været under pres, påpeger Jesper Hovgaard.

 

 

 

 

 

 Tags: , , , ,
Kategori: , , ,