Orleans masters
Badmintonphoto

Magnus Johannesen tager sølv ved Orléans Masters

April 9, 2023 13:55 Skrevet af

Magnus Johannesen spillede i dag karrierens største kamp, da han tråde ind til finalen ved Super 300 turneringen Orléans Masters 2023. Han mødte for første gang Priyanshu Rajawat fra Indien, som tidligere i turneringen har slået den førsteseedet japanske herrer Nishimoto. Efter tre intense sæt måtte Johannesen overlade det øverst podie til Rajawat, da kampen endte 15-21, 21-19, 16-21. 

 

Læs også: Magnus Johannesen er klar til hans første Super 300 finale

Efter en længere turneringsperiode for Magnus Johannesen kunne den unge dansker snuppe en sølvmedalje med hjem fra Orléans i Frankrig. Johannesen skulle have startet ugen ud med at spille kvalifikationsrunden, men grundet afbud kom han med i hovedturneringen. Den 68 minutter lange finalen blev Johannesens tredje tresætter kamp for ugen, men det blev desværre ikke til en sejr til verdens nummer 49.

Rune Ulsing sad på trænerstolen til finalen og har coachet Johannesen igennem turnering. Landstræneren mener, at han har set nogle gode kvaliteter hos den unge spiller, som kan gøre ham rigtig stærk på den lange bane.

– Magnus spiller en sindssygt flot turnering, han har været god i spillet og har også været god til at æde sig selv både mentalt og fysisk. Måden han slår sine modstandere på kræver mentalt og fysisk arbejde, fordi det er lange kampe, men det kræver også, at han spiller i et højt tempo og er meget tålmodig. Det er rigtig sejt at kunne finde de her ting frem og er afgørende at kunne på den lange bane, super flot, fortæller landstræner Rune Ulsing.

Klik her for at tilgå billetsalget til DENMARK OPEN 2023 presented by VICTOR

I første sæt kom Johannesen godt fra start, og lå hele tiden tæt med Rajawat. Ved ophold stod det 8-11 til Rajawat, men Johannesen kunne ikke få spillet sig op til inderen, der hele tiden lå med en fire-points føring. Første sæt sluttede til inderens fordel 21-15.

I andet sæt blev duellerne længere, hvilket blev til Johannesens fordel, der til tider fik kørt Rajawat træt. Når Johannesen fik god længde på sine bolde lavede Rajawat fejl, men inderen holdte sig tæt på Johannesen under hele sættet. Efter en sprunget ketsjer gik Johannesen til ophold med en føring på 11-8. Efter opholdet fik Johannesen momentum og spillede sig til en føring på 14-9. Inderen tog herefter 7 point i træk, men Johannesen fik lukket sæt ved 21-19.

I tredje sæt havde Rajawat momentum fra start og fik en føring på 5-0 inden Johannesen tog sit første point. Med tålmodigt spil og lange bolde fik Johannesen kæmpet sig op til første berøring ved 9-9. Inderen begyndte at sætte fart på sine returneringer og Johannesen kom bagud med 10-15.

Klik her for at se flere resultater fra Orleans Masters

De sidste bolde i tredje sæt blev nervepirrende, da Rajawat havde matchbold ved 20-13. Alligevel blev inderen nervøs og Johannesen udnyttede situationen og fik spillet sig til tre point mere. Efter en hurtig returnering af danskerens serv, var det dog Rajawat, der blev dagens vinder.

– Han havde ok fat i ham, men lidt for mange perioder, hvor kvaliteten og tempoet falder lidt og det koster point. Det er Magnus selvfølgelig ærgerlig over, at han kommer til at gå den vej, i stedet for alt holde fast i det der virker.

– Det var til Magnus fordel i en del dueller, hvor de var lange, det tog helt sikkert temposkiftet fra ham den anden, og det var ret afgørende. Ligeså snart de fik spillet en lang nok duel, så var det til Magnuses fordel, så ærgerligt han ikke får kørt den hjem, men en rigtig flot turnering, siger Ulsing.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

 

 

 Tags: , ,
Kategori: , ,