Magnus Johannesen vinder Orleans Masters
Badmintonphoto

Magnus Johannesen er klar til hans første Super 300 finale

April 8, 2023 19:56 Skrevet af

Lørdag på semifinaledagen ved Orleáns Masters stod fire danskere klar til at indtage de grønne baner i Frankrig. Herresinglen Magnus Johannesen, damedoublen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen samt damesinglen Line Kjærsfeldt skulle alle i kamp, men det blev kun til en enkelt dansk finalist, da dagen var omme. 

Orléans Masters er en af de mange super series turneringer, der er blevet opgraderet i 2023 og er gået fra at være en super 100 turnering til en super 300 turnering. Turneringen, der bliver spillet i byen Orléans, har i denne uge været indtaget af hele 16 danske spillere/par. Det største frafald af danskere skete onsdag, da 14 deltagere blev til 7, og herefter var det de tre semifinalister, der stod tilbage i turneringen.

Orléans Masters er den sidste turnering på tapetet efter en lang turneringsperiode, hvor flere af spillerne har været på rundtur gennem Europa.

– Generelt har spillerne været gode, også taget i betragtning af, at der for nogen har været mange turneringer på stribe, men jeg synes egentlig folk har været gode til at arbejde med tingene derinde, og det er nogle gange det vigtigste, synes jeg, fortæller landstræner Rune Ulsing.

Læs også: Christiansen og Bøje slår tidligere All England-mestre og vinder Spain Masters

Magnus Johannesen – Lan Xi Lei: 10-21, 21-15, 21-19

I semifinalen i dag slog Magnus Johannesen den kinesiske herresinglespiller Lan Xi Lei, og står dermed i hans aller første Super 300 finale.

De to unge herresinglespillere havde ikke mødt hinanden før, da de i dag trådte ind på banen. Det blev også til over en times kamp, hvor begge spillere leverede flotte dueller. Johannesen spillede roligt og kontrolleret gennem kampen. I tredje sæt var han bagud 10-14, men tog 9 hurtige point i træk. Selvom Lei kæmpede sig tilbage til 19-19, blev det altså Johannesen, der til sidst kunne se sig videre til søndagens finaler.

– Magnus klarede det virkelig godt, han spiller en virkelig god kamp, og det er en god modstander han formår at slå i dag. Det der er rigtig godt, det er, at han er stærk i at blive i sin gameplan. De dueller han bryder ud af, kommer han tilbage til ret hurtigt. Han har en tålmodig han tør at spille med, også selvom den anden har et godt angreb, så tør han at blive ved med at lægge bolde ned over ham, også får han stille og roligt ædt ham – en virkelig solid præstation, der krævede meget både fysisk og mentalt, siger Ulsing.

Johannesen møder i morgen herresinglen Priyanshu Rajawat fra Indien. 

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen – Rena Miyaura/Ayako Sakuramoto: 18-21, 16-21

Fruergaard og Thygesen var andenseedet i turneringen, men måtte i dag se sig slået af den sjetteseedet japanske damedouble Miyaura og Sakuramoto. Japanerne havde momentum fra start, og den danske damedouble måtte se sig slået efter to sæt.

– De rammer desværre ikke helt det de gjorde igår, men dem de møder i dag, de får ramt os taktisk, så det blev en svær kamp. Det sætter sig lidt i nogle frustrationer hos pigerne, og det de gerne vil have til at lykkedes, får de ikke lov til at gøre, og det kommer til at fylde for meget i kampen. Det kommer til at føles uoverskueligt nogle gange, og det sætter sig desværre lidt for lang tid. De kommer til tider af det igen, og det synes jeg også er vigtigt at tage med til en anden gang, fortæller Ulsing.

Læs også: Nu er billetsalget til VICTOR Final 4 åbnet

Line Kjærsfeldt – Carolina Marin: 11-21, 13-21

Den danske damesingle, der i denne uge har vist overlegent spil i flere af sine kampe, mødte i dag spanske Carolina Marin. Kjærsfeldt som er ottendeseedet i turneringen fik kamp til stregen af den førsteseedet Marin, som ikke gav den danske stjerne mulighed for at komme ud af sine spilsituationer.

– Marin lægger et sindssygt højt tempo, og ligeså snart hun får mulighed for det, så presser hun bare Line. Det er svært, at hun spiller så hurtigt derinde, hvor man hele tiden skal følge med i højt tempo, og der er som regel kun en mulighed for ikke at blive presset på den næste.

– Line har vist gode præstationer i løbet af ugen, hun har spillet sig op igennem turneringen, og arbejder egentlig godt med det i dag og finder til tider nogle løsninger. Det er desværre bare svært over længere tid, men overordnet set har Line haft en god turnering, siger Ulsing.

Finalerne ved Orléans Masters kan streames på TV2 play.

 Tags: , , , ,
Kategori: , ,