Mia Blichfeldt - European Games - 2019 - Minsk - Guld - Medalje - Glæde - DIF
Badmintonphoto

Udtagelse til European Games: – Vi stiller med et slagkraftigt hold

April 12, 2023 08:45 Skrevet af

DIF og Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget de danske spillere, der skal repræsentere Danmark ved European Games.

 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Den 26. juni til 2. juli skal de danske badmintonspillere i aktion ved European Games i Polen, og nu ligger det fast, hvem der skal spille med Dannebrog på brystet under mesterskabet.

Det skal blandt andet Viktor Axelsen, som endnu ikke har deltaget ved European Games før, den forsvarende herresinglevinder Anders Antonsen, Mia Blichfeldt som er forsvarende vinder i damesingle, og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje der i begyndelsen af april vandt deres første Super 300-turnering sammen i form af Spain Masters.

Derudover er 2019-bronzevinderen Line Kjærsfeldt, de forsvarende sølvvindere Kim Astrup/Anders Skaarup og Sara Thygesen/Maiken Fruergaard også udtaget.

– Vi stiller med et slagkraftigt hold og en stor stab. Vi tror på, at alle spillere, som vi har med, kan vinde medaljer til Danmark, og så glæder vi os til endnu en multisportevent. Det er meget lærerigt at være en del af, og så vil presset til mesterskabet også være noget, som spillerne kan lære af frem mod VM på hjemmebane i august, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Klik her for at tilgå billetsalget til DENMARK OPEN 2023 presented by VICTOR

Da European Games netop er en multisportevent bliver omstændighederne anderledes for badmintonspillerne, ligesom tidspunktet for mesterskabet kan blive en udfordring.

– Vi er en del af en større sportslig pakke til European Games. Derfor får vi ikke skræddersyet mesterskabet, som vi plejer i forhold til faciliteter, omgivelser og så videre. Det gør vi hverken i vores forberedelse eller under mesterskabet, så der skal vi vise, at vi er konkurrencedygtige, selvom tingene ikke er perfekte, siger Kenneth Jonassen og fortsætter.

– European Games ligger placeret i en meget tung turneringsperiode med blandt andet Indonesia Open (Super 1000-turnering, red.), som vi også bliver nødt til at prioritere. Derfor får vi muligvis ikke den forberedelsestid, som vi kunne ønske os, da den internationale kalender ikke tillader, at vi prioriterer et medaljemesterskab som European Games lige så højt, som vi normalt ville, siger cheflandstræneren.

Kunne du tænkte dig at begynde til badminton? Så find en klub nær dig her

European Games har status som det officielle europamesterskab, så foruden medaljer er der vigtige point at spille om til verdensranglisten og OL-kvalifikationen.

– Vi ved, at de andre nationer også vil stå stærkt og kæmpe for hver en mulighed der er. Så vi glæder os til at spille for Danmark, og håndtere de udfordringer vi kommer til at møde undervejs, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Guldregn over Blichfeldt og Antonsen ved European Games

 

De danske spillere er:

Herresingle
Viktor Axelsen (debutant)
Anders Antonsen

Damesingle
Mia Blichfeldt
Line Kjærsfeldt

Herredouble
Kim Astrup/Anders Skaarup

Damedouble
Sara Thygesen/Maiken Fruergaard

Mixeddouble
Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (debutanter)

 

 

Fakta:

European Games spilles hvert fjerde år, og det afløser individuelt EM det pågældende år. Badmintonspillerne spiller ikke blot for medaljer ved mesterskabet, men også for point til verdensranglisten og OL-kvalifikationen.

Badmintonsporten afvikles hen over syv dage i Arena Jaskolka i Tarnow med plads til ca. 4300 tilskuere.

Badmintonmesterskabet afvikles under European Games på datoerne: Den 26. juni til 2. juli

Tidligere danske badmintonresultater ved European Games:

2019 i Minsk, Hviderusland

HS: Guld, Anders Antonsen

DS: Guld, Mia Blichfeldt. Bronze, Line Kjærsfeldt

HD: Sølv: Anders Skaarup/Kim Astrup

Klik her for at se resultaterne

2015 i Baku, Azerbaijan

HS: Sølv, Emil Holst

DS: Guld, Line Kjærsfeldt, Danmark

HD: Guld, Mathias Boe/Carsten Mogensen

DD: Bronze, Lena Grebak/Maria Helsbøl

MD: Guld, Niclas Nøhr/Sara Thygesen

Klik her for at se resultaterneTags: ,
Kategori: , , ,