På lørdag den 22. april afgøres 22/23-sæsonen i Badmintonligaen, når Vendsyssel, Højbjerg/Via Biler, Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse skal kæmpe om danmarksmesterskabet ved VICTOR Final 4.

 

Vinderen af den bedste danske badmintonrække skal findes i weekenden i Brøndby Hallen. Både lørdag og søndag står den på suveræn badminton, når semifinalerne og finalerne til dette års VICTOR Final 4 skal afgøres.

Klik her for at købe billet til VICTOR Final 4 

Sammenlignet med sidste års VICTOR Final 4 er der tre ud af de fire klubber, der igen i år er klar til at kæmpe om guldet. Team Skælskør-Slagelse var sidst med i 2021, men skal for anden gang prøve kræfter med Final 4-formatet.

– Vi behandler Final 4 lige så vigtigt som alle andre holdkampe, hvor vi prøver at gøre det bedst muligt, men vi forventer at få en weekend med rigtig god badminton. Jeg håber faktisk, at det bliver dårligt vejr, så der er rigtig mange, der kommer ind og ser badminton i Brøndby Hallen, fortæller cheftræner Steen Pedersen fra Team Skælskør-Slagelse.

Klik her for at se startopstillingerne til VICTOR Final 4

I semifinalen møder Team Skælskør-Slagelse det jyske hold Højbjerg/Via Biler, og Steen Pedersen mener, at det er en fordel, at de to hold mødes på en neutral bane.

 – Vi går ind til semifinalen, som til en hver anden holdkamp. Vi prøver at forberede os så godt vi kan. Vi ved jo ikke noget før tre timer før kampstart (hvor holdopstillinger kommer, red.), så vi har mange forskellige planer.

– Det fede er, at det er en neutral hal vi mødes i, og man kan træne på banerne inden kampene. Hjemmebanen kender vi, og ved udebanen kan vi ikke træne før, så det er en smule anderledes her, men det tror jeg er en god ting, fortæller Steen Pedersen.

Klik her for at se alle resultaterne for grundspillet

 Sidst Team Skælskør-Slagelse mødte Højbjerg/Via Biler i grundspillet endte kampen til sidstnævntes fordel 7-2. Ifølge cheftræner i Højbjerg/Via Biler Michael Kjeldsen forventer de dog en tæt og lige kamp i weekenden.

– Vi går til opgaven ydmygt og med en god tro på, at vi også kan slå dem, men vi ved jo, at det er et godt hold. Faktisk er det fire rigtig gode hold i år, og vi har slået hinanden på kryds og tværs. Vi forventer en helt lige kamp mod TSS, hvor vi tror på, at vi kan løbe med sejren, siger cheftræneren for Højbjerg/Via Biler.

For mange af klubspillerne har der været en lang turneringsperiode rundt i Europa, og det kan også mærkes på forberedelserne op til VICTOR Final 4. Michael Kjeldsen er dog stadig sikker på, at weekenden bliver fantastisk.

– Det har været en svær forberedelsesperiode, da spillerne har været ude og spille mange turneringer. Vi har haft to uger til at kunne træne, og her har det drejet sig om at komme ovenpå igen. Vi har forberedt os, så godt vi kan under de omstændigheder, der har været.

– Vi forventer rigtig meget af weekenden. Vi kommer med rigtig mange Højbjerg-tilskuere, og det er jeg sikker på, at de andre også gør, så vi forventer et kanon fedt arrangement ligesom før corona, siger Michael Kjeldsen.

Læs også: Højbjerg har valgt: Sådan bliver semifinalerne ved VICTOR Final 4

I den anden semifinale møder Skovshoved sidste års vindere fra Vendsyssel. Begge hold har stået på den øverste skammel som Danmarks bedste hold, og inden for de seneste seks år har Skovshoved snuppet titlen hele fire gange.

På trods af de mange triumfer er Vendsyssel ifølge Skovshoveds cheftræner Kristoffer Knudsen stadig en svær opgave at gå ind til.

– Vores oprindelige mål var, at vi skulle have metal med hjem, men nu står vi i en situation, hvor vi skal møde det bedste hold, også er det lidt svære at sætte sig op efter guld. Vi ved den er svær, og vi kunne ikke slå dem sidst. Så nu kigger vi mindre på medalje og mere på, at vi skal bide fra til semifinalen, fortæller Kristoffer Knudsen.

Selvom klubspillerne har været ude af landet i mange uger, så har Skovshoved prøvet at mødes så meget som muligt, og her har det været vigtigt for cheftræneren at fokusere på holdfølelsen.

– Der er ingen tvivl om, at vi har mødtes noget mere, end vi normalt gør. Vi har talt meget om, hvordan spillerne skulle agere, og hvor de skulle bruge deres kræfter henne. Vi har kigget hinanden i øjnene og skruet op for holdfølelsen.

– Vi glæder os til at få en følelse af, at nu er det nu, nu er det vigtigt. Det er det, vi kæmper for hvert år. Vi gør det her, fordi vi synes, det er sjovt at spille Final 4, og at der er noget på spil, siger Kristoffer Knudsen.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Det blev første gang i Vendsyssels historie, da de sidste år kunne kravle op på den øverste skammel som Danmarks bedste ligahold. Ifølge Vendsyssels cheftræner Allan Nielsen er der sat samme mål for i år.

– Det var en kæmpe ting for os sidste år at vinde finalen og titlen. Vi har selvfølgelig samme mål i år. Delmålet var Final 4, så nu skal den have fuld gas, men vi er bevidste om, at alle kan vinde.

– Vi møder Skovshoved, og vi går ydmygt til opgaven. Det er et hold, der er svært at slå. Vi slog dem sidste gang på hjemmebane, så der er en positiv energi, vi skal udnytte, men jeg tror det bliver tæt.

– Vi glæder os helt vildt til at være med til at lave en badmintonfest i Brøndby Hallen, og vi håber på, at der kommer en masse mennesker og hepper, siger Allan Nielsen

 

VICTOR Final 4 bliver spillet den 22.-23. april i Brøndby Hallen.

Lørdagens semifinaler, som sættes i gang klokken 14.00, kan livestreames gratis på badmintonlife.dk.

Søndagens finale og bronzekamp kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 12.00.