Niels Holm Mortensen (tv.), Christian Johannessen, Erik Kirt og Badminton Danmarks økonomiansvarlige Kristian Boye (th.) - Dommer - Dommere - Pris - Priser - BWF
Niels Holm Mortensen (tv.), Christian Johannessen, Erik Kirt og Badminton Danmarks økonomiansvarlige Kristian Boye (th.)

Flot anerkendelse tilfalder tre danske dommere

April 22, 2023 14:12 Skrevet af

Christian Johannessen, Erik Kirt og Niels Holm Mortensen har alle modtaget BWF’s Meritorious Service Award for deres lange og tjenstfulde service for badmintonsporten.

 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Før dagens semifinaler ved VICTOR Final 4 fik Christian Johannessen (Vanløse), Erik Kirt (Bagsværd) og Niels Holm Mortensen (Taastrup) overrakt beviset på det internationale badmintonforbunds, BWF’s, anerkendelse af deres mangeårige indsats i badminton.

De fik nemlig overrakt BWF’s Meritorious Service Award som tildeles personer, som en påskønnelse af en lang og tjenstfuld service for badminton.

Læs også: Badminton Danmarks næstformand, Jens Dall-Hansen, modtager BWF’s Meritorious Service Award

Christian Johannessen anerkendes for sin dommergerning, der går tilbage til 1984, hvor han startede. I 2006 blev Johannessen certificeret BWF-dommer, og det hverv tog ham forbi store turneringer og mesterskaber såsom VM, Thomas & Uber Cup, Sudirman Cup, All England og Denmark Open ligesom han repræsentede Danmark ved OL i 2012 og 2021.

Johannessen sidder nu i Badminton Europe Umpire Assessment Panel og BWF Umpire Assessment Panel.

Erik Kirt har siden 1981 engageret sig i dommergerningen, og i 2010 blev han certificeret BWF-dommer. Han har siden 1996, hvor han blev international dommer, deltaget i mere end 50 turneringer, fire verdensmesterskaber, fire gange til All England, fire gange til Sudirman Cup og to gange ved Thomas & Uber Cup. Læg oveni OL i 2016, hvor han dømte en af finalerne. Blot for at nævne nogle af de store events.

Læs også: Alle cheftrænerne er enige: – VICTOR Final 4 bliver et brag af en badmintonfest

Sidst men ikke mindst tildeles BWF’s Meritorious Service Award også til Niels Holm Mortensen. Niels’ dommergerning tog sit udspring i 1978 og i 1990 kunne han kalde sig international dommer, før han i 2002 blev certificeret BWF-dommer.

Ligesom Erik Kirt har Niels Holm Mortensen deltaget i over 50 internationale turneringer, og han har repræsenteret Danmark i dommerstolen ved OL i Athen og Beijing. Han har dømt finaler til blandt andet OL-finalerne i 2008, ved VM, All England og Denmark Open. Siden 2018 har han været formand for Badminton Danmarks dommerudvalg.

Stort tillykke til Christian Johannessen, Erik Kirt og Niels Holm Mortensen.Tags: , , , ,
Kategori: , ,