På baggrund af sine imponerende resultater og som ambassadør for badmintonsporten har Badminton Danmark tildelt Jan Ø. Jørgensen forbundets fortjensttegn.

 

Til stor overraskelse for hovedpersonen selv fik Jan Ø. Jørgensen i dag overrakt Badminton Danmarks fortjensttegn lige før begyndelsen på finaledagen ved VICTOR Final 4.

Uvidende om overrækkelsen modtog han til klapsalver i hallen Badminton Danmarks fortjensttegn af næstformand Jens Dall-Hansen.

– Det betyder rigtig meget. Det er jeg enorm stolt over. Jeg er helt chokeret, for når jeg tænker over det, så er det jo nogle kæmpe navne, som har fået fortjensttegnet før mig. Så det er skønt og en dejlig anerkendelse, siger Jan Ø. Jørgensen.

Klik her for at købe billet til VICTOR Final 4 

Jan Ø. Jørgensen fik tildelt Badminton Danmarks fortjensttegn, da han gennem sin aktive karriere og nu som både træner og ekspert på TV 2 SPORT er en god ambassadør og rollemodel for sporten, ligesom han i sin karriere opnåede imponerende og historiske resultater.

Blandt andet var Jan Ø. Jørgensen i 12 år en del af det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, og han var den første europæiske herresinglespiller til at vinde China Open og Indonesia Open i henholdsvis 2016 og 2014.

Han har desuden vundet Thomas Cup, Denmark Open, French Open, EM og tre DM-titler, foruden en finaleplads ved All England i 2015 og bronze ved VM i 2015.

Tidligere personligheder der har modtaget Badminton Danmarks fortjensttegn kan nævnes blandt andet Finn Kobberø, Erland Kops, Ulla Strand, Lene Køppen, Pernille Nedergaard, Peter Gade, Camilla Martin, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

Klik her for at se den fulde liste af personer som har modtaget Badminton Danmarks fortjensttegn

Udpluk af Jan Ø. Jørgensens titler:

2016: Thomas Cup (VM for herrelandshold)

2016: China Open

2015: All England-sølv

2015: VM-bronze

2015: German Open

2014: Indonesia Open

2014: EM-guld

2013: French Open

2010: Denmark Open

2010: EM-sølv

2010, 2013 og 2015: DM-guld