Badmintonphoto

Kina venter i gruppefinalen ved Sudirman Cup

May 17, 2023 07:32 Skrevet af

Danmark jagter den første sejr nogensinde over Kina ved Sudirman Cup, VM for blandede hold, når de to nationer torsdag kæmper om førstepladsen i gruppen.

 

Den ubetinget mest vindende nation i Sudirman Cup-sammenhæng står på den anden side af nettet for Danmark i den sidste gruppekamp. Kina har vundet mesterskabet 12 gange, så det bliver en stor mundfuld for Danmark, som aldrig har løftet Sudirman Cup-trofæet.

Begge nationer har vundet deres første to gruppekampe og er sikret en plads i kvartfinalen. Torsdagens kamp er derfor en duel om at slutte på øverst i gruppen og dermed chancen for en lettere kvartfinalemodstander.

Læs også: Bliv klogere på de 13 danske Sudirman Cup-profiler

Det bliver dog svært for Danmark. Otte gange har de stået over for Kina, og aldrig er det lykkedes at vinde. Det var ellers tæt på ved det seneste Sudirman Cup i 2021, hvor kineserne vandt 3-2 i kvartfinalen.

Ved Sudirman Cup består en dyst af én kamp i hver kategori. Det vil sige én herresingle, én damesingle, én herredouble, én damedouble og én mixeddouble. Kamprækkefølgen ligger ikke fast, da det afhænger af, om nogle spillere er på holdet i to kategorier. Holdopstillingen bliver offentliggjort seneste fire timer før kampstart.

Seneste opgør mellem Danmark og Kina ved Sudirman Cup: Kina vandt 3-2 i kvartfinalen i 2021

Antal opgør mellem Danmark og Kina ved Sudirman Cup: 8 (Kina fører 8-0)

Antal titler til Kina ved Sudirman Cup: 12

Kinas bedste placering ved Sudirman Cup: Guld (1995, 1997, 1999, 2001, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2019, 2021)

Kinas seneste resultater ved Sudirman Cup: Guld (2021), guld (2019), sølv (2017)

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Fremhævede spillere/par hos Kina:

Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong:

Tredobbelte verdensmestre og suverænt nummer ét på verdensranglisten i mixeddouble. Zheng Si Wei og Huang Ya Qiong har været aldeles overlegne på banen – særligt det seneste år, hvor de har vundet 12 ud af de seneste 15 turneringer. Samtidig har de et godt tag på danskerne. Eksempelvis fører de 4-0 i indbyrdes opgør mod Mathias Christiansen og Alexandra Bøje.

 

Chen Yu Fei:

Den regerende olympiske mester ligger nummer fire på verdensranglisten og har leveret flere topresultater det seneste års tid med finalepladser ved VM, All England og Denmark Open. Alligevel er det næsten et år siden, hun vandt sin seneste individuelle turnering. Det var Super 500-turneringen Indonesia Masters i juni 2022. Da Kina mødte Danmark ved det seneste Sudirman Cup i 2021, slog hun Mia Blichfeldt i tre sæt. Hun har også en føring på 7-1 i indbyrdes opgør mod Blichfeldt, hvis eneste sejr over kineseren er ved Uber Cup i 2018.

 

Chen Qing Chen/Jia Yi Fan:

Kina kan også bryste sig af suveræne verdensettere i damedouble. Chen Qing Chen og Jia Yi Fan er bare den bedste damedouble i verden pt. Det vidner deres resultater også om. Inden for de seneste 10 måneder har de vundet VM, World Tour Finals, Super 1000-turneringen Malaysia Open, Super 750 turneringen Denmark Open samt Super 500-turneringen Malaysia Masters. Også de var på holdet ved det seneste Sudirman Cup-møde mod Danmark, hvor de vandt stort over Thygesen og Fruergaard, som aldrig har vundet over kineserne i de to pars syv indbyrdes opgør.

 

Fakta:

Sudirman Cup 2023 spilles i Kina den 14.-21. maj i Suzhou Olympic Sports Centre. Det er kun 50 km fra Kunshan Sports Centre, hvor det danske herrelandshold vandt Thomas Cup i 2016.

Danmark vandt senest en Sudirman Cup-medalje i 2013. Her blev det til bronze efter et semifinalenederlag til Kina på 1-3. Danmark har aldrig vundet Sudirman Cup.

De fire grupper til Sudirman Cup 2023:

Gruppe A: Kina, Danmark, Singapore, Egypten

Gruppe B: Indonesien, Thailand, Tyskland, Canada

Gruppe C: Malaysia, Taiwan, Indien, Australien

Gruppe D: Japan, Korea, Frankrig, England

Det bliver første gang nogensinde ved et Sudirman Cup, at Danmark møder Egypten. Det bliver samtidig blot anden gang, at danskerne skal op imod Singapore ved VM for blandede hold. Det eneste indbyrdes opgør går tilbage til 2013, hvor Danmark vandt 4-1.

Omvendt har Danmark mødt Kina otte gange og aldrig formået at slå den mest vindende Sudirman Cup-nation.

Klik her for at se Danmarks tidligere resultater ved Sudirman Cup

Danmarks spilleplan ved Sudirman Cup 2023:

Søndag den 14. maj klokken 11.00 dansk tid: Danmark-Singapore

Tirsdag den 16. maj klokken 11.00 dansk tid: Danmark-Egypten

Torsdag den 18. maj klokken 11.00 dansk tid: Danmark-KinaTags: , , ,
Kategori: , , , ,