Sudirman Cup 2023 - Badmintonphoto - Landshold - Amalie Magelund - Mathias Thyrri - Danisa - VICTOR
Badmintonphoto

Danmark taber gruppefinale mod Kina

maj 18, 2023 16:54 Skrevet af

0-5 måtte Danmark se sig slået i gruppefinalen mod Kina ved Sudirman Cup, VM for hold, men der var stadig flere flotte præstationer af de danske spillere.

 

Det blev heller ikke i det niende forsøg, at Danmark formåede at slå Kina ved Sudirman Cup. De forsvarende verdensmestre for hold viste sig på ny at være en for stor mundfuld set over de fem kampe i dagens landskamp mod Danmark.

– Det blev lige så svær en opgave, som vi havde forventet. Vi bider rigtig godt til, og jeg synes, at vi udfordrer Kina på en bred vifte af kampe, men i den sidste ende, viste det sig, at de var for stærke til os, men jeg synes stadig, at det var en flot præstation af holdet, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen efter kampen.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Med sejre over Singapore og Egypten var der tale om en gruppefinale i det der lignede et tæt på udsolgt Suzhou Olympic Sport Center. Trods nederlaget er Danmark stadig klar til kvartfinalen for syvende gang i træk ved Sudirman Cup, VM for hold, hvor vi møder Malaysia.

– Nu skal vi hjem og restituere, og så handler det om at blive klar til i morgen, som bliver yderst spændende, siger Kenneth Jonassen om morgendagens kvartfinale.

Senest Danmark mødte Kina ved Sudirman Cup var i 2021, hvor Danmark tabte 2-3 i kvartfinale efter sejre til Viktor Axelsen og Anders Skaarup/Frederik Søgaard.

Læs også: Bliv klogere på de 13 danske Sudirman Cup-profiler

Ved dette mesterskab kunne Danmark ikke trække Kina i kvartfinalen, da vi var placeret i gruppe sammen. Med Danmarks andenplads i Gruppe A, skulle vores kvartfinalemodstander findes ved lodtrækning blandt vinderne af Gruppe B, C og D. Her trak vi Malaysia. VM-kvartfinalen spilles fredag klokken 11.00 dansk tid.

 

Mathias Thyrri/Amalie Magelund – Zheng Siwei/Huang Yaqiong: 9-21, 19-21

Thyrri/Magelund lagde ud mod verdensranglistens nummer et. I første sæt lagde 23-årige Magelund og 25-årige Thyrri godt fra land, men gennem sættet fik de sværere ved at komme ud af servesituationen – specielt når Huang stod for at sende fjerbolden af sted.

I andet sæt var danskerne foran 14-9, hvor Thyrri af flere omgange fik sat et par gode angreb ind. Men kineserne arbejdede sig tilbage til 16-16, og selvom Thyrri/Magelund reducerede til 19-20, endte det med sejr til All England-vinderne, da den danske konstellation gik galt af hinanden på den anden matchbold.

 

Rasmus Gemke – Li Shifeng: 15-21, 21-16, 15-21

For første gang i karrieren stod Gemke og All England-vinderen Shifeng over for hinanden, og de to herresingler gav tilskuerne noget af en kamp. Gennem hele 89 minutter kæmpede verdensranglistens nummer 11 og 19 en hård kamp med lange dueller, men også med meget lange pauser.

I første sæt havde 26-årige Gemke svært ved at lave point mod en godt spillende Li Shifeng, men danskeren kom flot tilbage i andet sæt på den gode side. Det flotte spil kunne Skovshoved-spilleren desværre ikke holde i tredje sæt, hvor han blev ramt af krampe i venstre side af hoften fra midten af sættet. Det gjorde det nærmest umuligt for ham at gå ud i sin venstre side i defensiven og hoppe på baglinjen. Men som vi kender Gemke, så kæmpede han bravt, men han kunne ikke stille noget op imod Li Shifeng til sidst.

 

Line Christophersen – Chen Yufei: 8-21, 11-21

Den 23-årige dansker fik ikke just den bedste start mod verdensstjernen. Line Christophersen kom bagud 0-8 og havde svært ved at finde længden på banen, og hun formåede ikke at løse det flade tryk, som Yufei kom med i første sæt.

I andet sæt spillede Christophersen mere hen over Chen Yufei, og den danske damesingle fik sat nogle flotte dueller sammen med mere ro i sit spil. Det ændrede dog ikke på, at Yufei stadig spillede med stor kvalitet, og så kunne ikke blot Line Christophersen men også det danske landshold se sig slået med, da den nu stod 0-3.

 

Kim Astrup/Anders Skaarup – Liu Yuchen/Ou Xuanyi: 14-21, 19-21, 21-11

Det gik hurtigt for sig i herredoublen mellem Astrup/Skaarup og Liu/Ou. Det var en tempofyldt herredouble med masser af seværdige dueller. Kineserne lagde bedst fra land og satte sig på servesituationen i første sæt. Astrup/Skaarup kom godt ind i andet sæt, hvor de bragte sig foran 3-0.

De formåede dog ikke at holde momentum, og da Liu/Ou bragte sig foran 14-8, virkede kampen tabt for Danmarks bedste herredouble, som tidligere havde tabt begge indbyrdes opgør til dagens modstandere.

Men seks point i streg var de tilbage, og så placerede Kim Astrup en utrolig netruller over på modsatte side af nettet, hvilket sikrede en dansk sætbold. Der skulle dog to sætbolde til, før de tog kampen ud i tredje sæt.

Desværre kunne de tidligere China Open-vindere ikke hænge fast i tredje sæt, som Sæsonfinale-vinderne sikrede sig efter blandt andet syv point i streg.

 

Sara Thygesen/Maiken Fruergarad – Chen Qingchen/Jia Yifan: 16-21, 14-12

Thygesen/Fruergaard var de sidste, der skulle på banen i holdkampen. De gjorde en god profil mod verdensetterne Qingchen/Yifan, men ligesom i de syv tidligere opgør blev det ikke til en sejr

Klik her for at se mere statistik fra Danmark-Kina

 

Fakta:

Sudirman Cup 2023 spilles i Kina den 14.-21. maj i Suzhou Olympic Sports Centre. Det er kun 50 km fra Kunshan Sports Centre, hvor det danske herrelandshold vandt Thomas Cup i 2016.

Danmark vandt senest en Sudirman Cup-medalje i 2013. Her blev det til bronze efter et semifinalenederlag til Kina på 1-3. Danmark har aldrig vundet Sudirman Cup.

De fire grupper til Sudirman Cup 2023:

Gruppe A: Kina, Danmark, Singapore, Egypten

Gruppe B: Indonesien, Thailand, Tyskland, Canada

Gruppe C: Malaysia, Taiwan, Indien, Australien

Gruppe D: Japan, Korea, Frankrig, England

Klik her for at se Danmarks tidligere resultater ved Sudirman Cup

Danmarks spilleplan ved Sudirman Cup 2023:

Søndag den 14. maj klokken 11.00 dansk tid: Danmark 4-1 Singapore

Tirsdag den 16. maj klokken 11.00 dansk tid: Danmark 5-0 Egypten

Torsdag den 18. maj klokken 11.00 dansk tid: Danmark 0-5 Kina

Fredag den 19. maj: Kvartfinale: Kokken 11.00 dansk tid: MalaysiaTags: , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,