Badmintonphoto

Axelsen skadet, da Malaysia slog Danmark ud af Sudirman Cup

May 19, 2023 15:33 Skrevet af

Efter blot otte dueller i Danmarks kvartfinalen måtte Viktor Axelsen trække sig med en skade. Han er efterfølgende blevet kørt på hospitalet til en scanning.

 

Sudirman Cup (VM for blandede hold) er slut for denne gang for Danmarks vedkommende.

For femte gang i træk blev kvartfinalen endestationen. Fredag blev det til et nederlag på 3-1 til Malaysia, som nu er klar til semifinalen.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Danmarks eneste sejr stod Mia Blichfeldt for i kamp tre. Forinden havde Danmark lidt nederlag i mixeddouble samt herresingle. I sidstnævnte var det på grund af en skade til Axelsen, som trak sig efter otte dueller af kampen.

– Jeg er naturligvis skuffet. På samme tid synes jeg også, vi kæmpede med, hvad vi havde i dag, og det var ikke nok for at sige det mildt. Der sker en skade til Viktor. Det er meget uheldigt, og det sætter sig i dele af holdet, for vi får ikke den start, vi ønsker. Efter vi tabte mixen havde vi håbet på en udligning, når vi har et es som Viktor. Vi ved, det er svært, men vi tror på, han altid har en mulighed, så overordnet set er vi skuffede. Men vi kæmpede med, hvad vi havde, og det var ikke nok i dag, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Han giver samtidig en umiddelbar status på Axelsens skade.

– Viktor er blevet kørt til det lokale hospital og er blevet MR-scannet. Vi venter på de sidste resultater. Der er måske tale om en forstrækning eller fiberskade af en størrelse, og nu krydser vi alle fingre for, det er en mindre del, som gør, han kommer sig hurtigt og er klar så hurtigt som muligt. Det er det, der fylder mest hos mig lige nu, fortæller Jonassen.

 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje vs Chen/Toh: 21-15, 14-21, 7-21

Malaysia stillede overraskende op i mixeddoublen, hvor verdens nummer otte, Goh og Lai var blevet vraget til fordel for verdens nummer 22, Chen og Toh. Dermed på papiret et tættere opgør mod danskerne Christiansen og Bøje, som er nummer 18 på ranglisten. Tæt blev kampen også. I hvert fald i de to første sæt. I tredje sæt stak Chen og Toh af ved stillingen 4-4 og efter 58 minutter havde de vundet det første opgør mod Bøje og Christiansen.

Læs også: Bliv klogere på de 13 danske Sudirman Cup-profiler

Viktor Axelsen vs Lee Zii Jia: 4-4 (Axelsen trak sig)

Det var en imødeset herresinglekamp, som ventede i holdkampen mellem nummer 1 (Axelsen) og otte (Lee Zii Jia). Desværre sluttede den med et trist dansk udfald efter fem minutters spil.

Ved duellen til 2-2 fik Axelsen et riv i venstre baglår, og få dueller senere måtte den 29-årige dansker opgive at spille videre, fordi smerterne var store.

Axelsen er efterfølgende kørt til scanning på hospitalet.

 

Mia Blichfeldt vs Goh Jin Wei: 21-14, 15-21, 21-19

Danmark og mere konkret Mia Blichfeldt havde presset på sine skuldre, da hun gik på banen mod Goh, som er tidligere ungdomsverdensmester. Blichfeldt var tvunget til sejr for at holde Danmark inde i kvartfinalen, og det formåede hun efter en vanvittig spændende kamp.

Momentum svingede konstant frem og tilbage mellem de to spillere, som aldrig formåede at skabe et stort forspring. Specielt ikke i tredje sæt hvor kampen balancerede på en knivsæg. Heldigvis faldt det ud til dansk favør, da 23-årige Goh missede en kæmpe chance på Blichfeldts matchbold og smashede bolden uden for banen efter 1 time og 9 minutters spil. Det var 25-årige Blichfeldts første sejr over Goh i fire forsøg.

Se statistikker fra Danmarks kvartfinale mod Malaysia her

Kim Astrup/Anders Skaarup vs Aaron Chia/Soh Wooi Yik: 17-21, 16-21

Skulle Danmark tvinge kvartfinalen ud i en afgørende kamp, så krævede det en sejr over de regerende verdensmestre Chia og Soh. Astrup og Skaarup havde vundet de seneste to opgør mod det malaysiske par, men i kvartfinalen kom de til kort mod verdens nummer to efter 42 minutters spil.

 

Damedoublekampen blev ikke spillet, da Malaysia havde opnået tre sejre i holdkampen. Her havde Danmark overrasket ved at skrive Maiken Fruergaard og Alexandra Bøje sammen.

 

Fakta:

Sudirman Cup 2023 spilles i Kina den 14.-21. maj i Suzhou Olympic Sports Centre. Det er kun 50 km fra Kunshan Sports Centre, hvor det danske herrelandshold vandt Thomas Cup i 2016.

Danmark vandt senest en Sudirman Cup-medalje i 2013. Her blev det til bronze efter et semifinalenederlag til Kina på 1-3. Danmark har aldrig vundet Sudirman Cup.Tags: , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,