Badmintonphoto

Optakt til Danmarks kvartfinale mod Malaysia

May 19, 2023 07:08 Skrevet af

For blot tredje gang i historien ved Sudirman Cup (VM for blandede hold) skal Danmark og Malaysia møde hinanden. Begge nationer har til gode at vinde mesterskabet for første gang.  

 

Danmark skal rejse sig fra nederlaget i gruppefinalen mod Kina, når danskerne fredag klokken 11 møder Malaysia i kvartfinalen. En sejr vil betyde Danmarks første medalje ved et Sudirman Cup siden 2013.

Selvom både Danmark og Malaysia er to vante nationer ved Sudirman Cup, så er det sjældent, de har mødt hinanden. Blot to gange i turneringens historie, hvor det seneste møde er i 2009.

Se holdopstillingerne i kampen mellem Danmark og Malaysia

Ligesom Danmark har Malaysia aldrig vundet Sudirman Cup, og deres bedste placering er ligeledes en bronzemedalje. Blandt andet ved det seneste Sudirman Cup i 2021.

Du kan se Danmarks møde med Malaysia klokken 11 på TV 2 SPORT.

Ved Sudirman Cup består en dyst af én kamp i hver kategori. Det vil sige én herresingle, én damesingle, én herredouble, én damedouble og én mixeddouble. Kamprækkefølgen ligger ikke fast, da det afhænger af, om nogle spillere er på holdet i to kategorier. Holdopstillingen bliver offentliggjort seneste fire timer før kampstart.

I knockoutkampene ved Sudirman Cup spilles der bedst af fem kampe. Det vil sige, at den nation, som opnår tre sejre, vinder holdkampen. De sidste kampe bliver modsat i gruppespillet i så fald ikke spillet.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Seneste opgør mellem Danmark og Malaysia ved Sudirman Cup: Malaysia vandt 3-2 i 2009

Antal opgør mellem Danmark og Malaysia ved Sudirman Cup: 2 (1-1 i indbyrdes opgør)

Antal titler til Malaysia ved Sudirman Cup: 0

Malaysias bedste placering ved Sudirman Cup: Bronze (2009 og 2021)

Malaysias seneste resultater ved Sudirman Cup: Bronze (2021), kvartfinale (2019), kvartfinale (2017)

 

Fremhævede spillere/par hos Malaysia:

Lee Zii Jia:

En lækkerbisken af en herresinglekamp venter mellem verdens nummer otte og ét – henholdsvis Lee Zii Jia og Viktor Axelsen. Samtidig en gentagelse af den vanvittige All England-finale fra 2021, som Lee Zii Jia vandt 30-29, 20-22, 21-9. Det var den malaysiske spillers største titel i karrieren sammen med de Asiatiske Mesterskaber i 2022. Historisk mod Axelsen har danskeren dog overhånden med en føring på 5-2 i indbyrdes opgør. Seneste malaysiske sejr var netop All England-sejren i 2021, mens Axelsen har vundet to opgør siden da ved Denmark Open i 2021 og Indonesia Open 2022.

Læs også: Bliv klogere på de 13 danske Sudirman Cup-profiler

Aaron Chia/Soh Wooi Yik

Den malaysiske herredouble blev udødeliggjort, da de sidste år blev verdensmestre. Som de første malaysiske spillere nogensinde. Det siger ikke så lidt med så mange malaysiske stjerner, der har været gennem tiden. De frister en tilværelse som nummer to i verden, hvilket er ni pladser bedre end deres modstander i kvartfinalen, Kim Astrup og Anders Skaarup. Sidstnævnte har vundet de sidste to indbyrdes opgør (World Tour Finals 2022 og Spain Masters 2020), men Chia og Soh fører samlet 4-3 over danskerne.

 

 

Fakta:

Sudirman Cup 2023 spilles i Kina den 14.-21. maj i Suzhou Olympic Sports Centre. Det er kun 50 km fra Kunshan Sports Centre, hvor det danske herrelandshold vandt Thomas Cup i 2016.

Danmark vandt senest en Sudirman Cup-medalje i 2013. Her blev det til bronze efter et semifinalenederlag til Kina på 1-3. Danmark har aldrig vundet Sudirman Cup.Tags: , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,