AirBadminton - Air badminton - Peter Nedergaard - Rasmus Espersen - Mads Thøgersen - Marcus Rindshøj - Michael Kjeldsen - Anne Fuglsang - Irina Andersen - Iben Bergstein
Badminton Danmark

Marcus Rindshøj er blandt seks spillere på Danmarks første AirBadminton-landshold

June 7, 2023 11:25 Skrevet af

Badminton Danmark har udtaget nationens første AirBadminton-landshold. Landsholdet skal for første gang i kamp ved den europæiske World Beach Games-kvalifikationsturnering i Holland den 9.-11. juni.

 

For første gang nogensinde har Badminton Danmark udtaget et landshold, som skal repræsentere Danmark i AirBadminton.

Udtaget er blandt andet Marcus Rindshøj. Rindshøj har været en af de mest profilerede badmintonspillere den seneste tid, eftersom han opfandt spin-serven som nu er blevet gjort ulovlig af BWF til og med OL og PL i 2024.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

20-årige Rindshøj er udtaget sammen med Rasmus Espersen, Mads Thøgersen, Irina Andersen, Iben Bergstein og Anne Fuglsang.

Det er først for ganske nylig, at Badminton Danmark blev inviteret med til den europæiske World Beach Games-kvalifikationsturnering i Holland, som spilles her i weekenden. Derfor bliver det en helt ny for både spillere og forbund.

– Det er anderledes end, hvad jeg er vant til. Det bliver en sjov oplevelse at prøve. Det er tæt på at være en helt anden sportsgren, fordi der er så stor forskel op AirBadminton og almindelig badminton, siger Marcus Rindshøj.

Læs også: BWF forbyder ny serv opfundet af dansker

AirBadminton-landsholdet har haft én træning i sandet sammen.

– Det var første gang, at vi alle sammen prøvede det. Vi var lidt usikre på, hvor mange kilo vores opstrengninger skulle have, og vi spillede med 11 kilo, og det resulterede i, at vi sprang seks ketsjere. Så det skulle vi lige have styr på. Ellers var det en fin fornemmelse, selvom bolden flyver lidt hurtigere end normalt. Bolden kan også ’krølle’ en del, så den er lidt svær at styre. Men det var meget sjovt, og vi blev bedre, jo mere vi trænede, siger Rindshøj.

Danmark skal deltage i den europæiske World Beach Games-kvalifikationsturnering i Holland den 9.-11. juni og ved World Beach Games på Bali den 5.-12. august.

Med sin deltagelse i Holland er Danmark automatisk kvalificeret til World Beach Games 2023, og i Badminton Danmark vurderes det som værende givende for spillerne og forbundet at deltage i kvalifikationsturneringen, da resultaterne ikke er det essentielle.

– AirBadminton er nyt for os alle sammen og ikke mindst spillerne, som har deres primære satsning inden for det, vi kan kalde almindelig badminton. Vi ser det derfor som en god mulighed for os at komme ud og prøve kræfter med sporten og setuppet, som også er anderledes end, hvad vi er vant til, da de vil spille i sand med DJ’s omkring dem, lysshow og andet, siger elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

Læs også: Flere danskere er topseedede: Se programmet til VICTOR DENMARK MASTERS

World Beach Games ligger blot to uger før VM 2023 på hjemmebane i Royal Arena, og det har også haft betydning for udtagelsesprocessen.

– Spillerne er ikke tilknyttet VM-forberedelsestræningen før VM på hjemmebane, og derfor har de mulighed for at deltage i de to uger, som World Beach Games varer, på Bali. Så vi vurderer, at vi har udtaget det bedst mulige hold, og vi glæder os til at se dem i aktion, siger Jens Meibom.

Marcus Rindshøj glæder sig også til at komme ud og repræsentere Danmark – specielt til World Beach Games.

– Jeg ser det som en kæmpe oplevelse at komme af sted. Jeg ser frem til at konkurrere og være i en sportsby under World Beach Games. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

AirBadminton-landsholdet flyver til Holland torsdag den 8. juni.

AirBadminton-landsholdet:

Herrer
Marcus Rindshøj (Solrød Strand)
Mads Thøgersen (Værløse)
Rasmus Espersen (Gentofte)

Damer
Irina Andersen (Lillerød)
Iben Bergstein (Værløse)
Anne Fuglsang (Aarhus AB)

Landstræner: Peter Nedergaard

 

Info om AirBadminton:

AirBadminton er BWF’s nye badmintonformat som blandt andet er med som en af disciplinerne ved World Beach Games på Bali og World Beach Games-kvalifikationsturneringen i Holland.

Her spilles AirBadminton på stranden på en rektangulær bane på 16*6 meter og med en nethøjde på 145 centimeter. Der spilles med en speciel plastikbold, som BWF har udviklet.

Til World Beach Games konkurreres der i følgende kategorier: Herretripel, dametripel, mixeddouble og en holdturnering.

Pointsystemet i den individuelle turnering foregår på den måde, at man spiller fem sæt til 11, maksimum 13.

En holdkamp består af en herredouble, damedouble, mixeddouble og to tripelkampe som består af henholdsvis en tripel med to mænd og en dame og en tripel med to damer og en mand.

Pointsystemet foregår på den måde, at den ene kategori spiller ind til, at den ene konstellation når 16 point, og så skifter man kategori. Den kategori spiller så op til, at den første konstellation når 32 point, og så skifter man igen. Sådan går det til, at den første konstellation når 80 point.

Klik her for at læse mere om reglerne til AirBadmintonTags: , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,