Danmark høstede erfaringer med AirBadminton ved en turnering i Holland og står nu bedre rustet til World Beach Games til august.

 

Der blev indhentet spændende erfaringer i sandet, da Danmark tidligere i denne måned deltog for første gang ved en turnering i AirBadminton.

Et helt nyt regelsæt skulle ind under huden hos landstræner Peter Nedergaard og resten af de danske spillere, men resultatet blev en guldmedalje i kategorien Women’s Triples, hvor der er tre spillere på banen for hvert hold, samt bronze i Team Relay og Men’s Triples.

Læs også: Marcus Rindshøj er blandt seks spillere på Danmarks første AirBadminton-landshold

Selvom turneringen i Holland primært var tiltænkt at få erfaring, så glæder Peter Nedergaard sig over, at Danmark med blot én træning inden afrejse formåede at kæmpe med om medaljerne.

– Vores vigtigste formål var erfaringen, men vi viste, at vi var konkurrencedygtige i forhold til de andre europæiske nationer. Specielt med tanke på, at Frankrig og Holland satser mere på AirBadminton, har deltaget i flere turneringer og dermed havde mere erfaring op til denne turnering, pointerer Nedergaard, som til daglig er talentudviklingskonsulent i Badminton Danmark og har baggrund som træner gennem mange år.

Som navnet antyder foregår AirBadminton udendørs, og det kan på godt og ondt give udfordringer i forhold til den spillemæssige kvalitet. Især vinden blev en markant faktor, selvom der var høj solskin alle dage under turneringen. Peter Nedergaard husker især to yderpunkter af vindens indvirkning på spillet.

– Fredag aften havde vinden nærmest lagt sig. Det var så tæt på ’normal’ badminton, som man kan forestille sig med clear og smash. Det var lange fysiske, taktiske og tekniske dueller med høj underholdningsværdi. Men eksempelvis om søndagen var vinden ustabil. Den skiftede hele tiden, og det gjorde det svært at have en plan for, hvad der skulle gøres. Det betød korte dueller. Til sidst blev det noget så simpelt så at få bolden over og undgå fejl, og det var knap så seværdigt, fortæller landstræneren.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Overordnet set rejste landsholdet hjem med gode erfaringer både som trup men også på det spillemæssige.

– Spillerne fik gode erfaringer i det at rejse sammen i den rød-hvide dragt og at have forpligtelser over for hinanden. Desuden fik vi testet forskellige konstellationer, og hvordan de samarbejder og hjælper hinanden bedst på banen, siger Peter Nedergaard.

Med sin deltagelse i Holland er Danmark automatisk kvalificeret til World Beach Games, som afholdes på Bali den 5.-12. august.

 

Info om AirBadminton:

AirBadminton er BWF’s nye badmintonformat som blandt andet er med som en af disciplinerne ved World Beach Games på Bali og World Beach Games-kvalifikationsturneringen i Holland.

Her spilles AirBadminton på stranden på en rektangulær bane på 16*6 meter og med en nethøjde på 145 centimeter. Der spilles med en speciel plastikbold, som BWF har udviklet.

Til World Beach Games konkurreres der i følgende kategorier: Herretripel, dametripel, mixeddouble og en holdturnering.

Pointsystemet i den individuelle turnering foregår på den måde, at man spiller fem sæt til 11, maksimum 13.

En holdkamp består af en herredouble, damedouble, mixeddouble og to tripelkampe som består af henholdsvis en tripel med to mænd og en dame og en tripel med to damer og en mand.

Pointsystemet foregår på den måde, at den ene kategori spiller ind til, at den ene konstellation når 16 point, og så skifter man kategori. Den kategori spiller så op til, at den første konstellation når 32 point, og så skifter man igen. Sådan går det til, at den første konstellation når 80 point.

Klik her for at læse mere om reglerne til AirBadminton