Badminton Danmark

VM i badminton kommer på skemaet hos skoleklasser

August 7, 2023 11:00 Skrevet af

Flere end 100 folkeskoleelever skal ind og se VM i badminton og samtidig lære mere om sportsgrenen i undervisningerne op til mesterskabet.

 

Ketsjere og fjerbolde indtager skoleskemaet de næste to uger i flere københavnske folkeskoler. Ikke blot i idrætstimerne men også i matematik og historie kommer badminton til at fylde.

Årsagen er det kommende VM i badminton i Royal Arena, København. I den forbindelse har københavnske folkeskoler fået tilsendt undervisningsmateriale, hvor badminton indgår, og skolerne har samtidig mulighed for at komme gratis ind og se verdensstjernerne på nært hold.

Læs mere om vores skolemateriale og kom gratis til VM i badminton 

Kenneth Andersen, som efter sommerferien overtager to 6. klasser på Guldberg Skole, Nørrebro, ser det som en mulighed for at give sine elever en unik oplevelse.

– Jeg blev nysgerrig, fordi jeg kunne se det som en fælles oplevelse mellem eleverne og jeg. Nu kan de få lov til at lære at spille det i idrætstimerne og lære om historien, reglerne og de kulturelle aspekter i badminton, inden de får et indblik i, hvor vildt det så kan blive med VM.

– Jeg tror på, at det er lettere at danne relationer med hinanden uden for klasselokalet, og det her er en mulighed for at gøre noget anderledes sammen og opbygge en positiv stemning. Jeg glæder mig personligt selv til at opleve det kæmpe arrangement, som bliver transmitteret til hele verden, siger Kenneth Andersen.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

11 minutters gang syd for Guldberg Skole ligger Blågård Skole, som også deltager i undervisningsforløbet. Her er det to 3. klasser, som får fornøjelsen af at se Viktor Axelsen, Mia Blichfeldt og resten af de andre danske stjerner i Royal Arena.

Arijana og Sidika, som er idrætslærere på skolen, glæder sig til, at eleverne skal prøve det af i idrætsundervisningen.

– Det bliver super spændende for eleverne, fordi det er en anderledes sportsgren end fodbold, som de fleste spiller. Badminton er på en eller anden måde lettere at gå til, men det bliver noget nyt for eleverne, for nogle har måske aldrig holdt en ketsjer eller bold i hånden. Og så er der lagt mange kræfter i at sikre et godt forløb, og oplevelsen i Royal Arena kommer helt sikkert til at gavne og sætte hele oplevelsen i et nyt perspektiv, siger Sidika Seral Secilmis.

Læs også: Fem danske seedninger ved VM på hjemmebane

Også uden for København er interessen til stede for at have badminton på skoleskemaet. Andreas Johannsen er matematiklærer på Ådalens Skole i Frederikssund og badmintontræner i mange år. Han ser mange muligheder for at inddrage ketsjer og fjerbold i undervisningen.

– Selve turen til Royal Arena er en god måde at blive rystet sammen på. Men i matematik kan badminton blandt andet bruges til at beregne vinkler og hastigheder i forhold til forskellige boldtyper. Nærmest alt med tal og problemløsning kan bruges, siger han.

Det er onsdag den 23. august, når 2. runde af VM i badminton afvikles, at skoleklasserne indtager Royal Arena.Tags: , , ,
Kategori: , , ,