Korea Open 2022 - Badmintonphoto - Victor Svendsen
Badmintonphoto

Victor Svendsen stopper på det Nationale Elite Træningscenter

August 8, 2023 12:30 Skrevet af

28-årige Victor Svendsen har valgt at stoppe på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby. – Jeg har nydt det hele, siger Victor Svendsen.

 

I september 2020 blev Victor Svendsen fra Hjørring optaget på det Nationale Elite Træningscenter (NETC) i Brøndby. Her, tre år efter, har nordjyden valgt at omprioritere sit liv som badmintonspiller og dermed stoppe på landsholdstræningen.

– Jeg har kæmpet og knoklet for at komme ind i top 32, men det er ikke lykkedes for mig, og det har været både fysisk, mentalt og økonomisk hårdt at træne, spille og rejse. Derfor vil jeg konkurrere på en anden måde nu, hvor jeg i stedet for at jagte en placering i top 32 i højere grad vil spille og konkurrere på lyst og glæde i Badmintonligaen, til europæiske turneringer og i europæiske ligaer, siger Victor Svendsen.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Derfor har han valgt at stoppe på det NETC i Brøndby, selvom det fortsat er en drengedrøm at være en del af.

– Det har været opfyldelsen af en drøm for mig at træde ind i Brøndby Hallen. Det er så få, som får lov til at være en del af det her setup, så det sætter jeg virkelig pris på at have været en del af. Jeg har fået en masse med, og jeg har nydt det hele, selvom der har været op- og nedture, og jeg er stadig stolt over at have været en del af træningen. Der var ikke mange for 10 år siden, der spåede mig en plads på landsholdstræningen, men jeg har arbejdet benhårdt, og jeg er nået langt, men nu vælger jeg at lægge vejen om, siger Svendsen.

Hør også: ’Spørg mig om alt’: Er Victor Svendsen den fødte venstrehåndsspiller?

Elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, respekterer Svendsens beslutning og sender ham roser med på vejen.

– Victor Svendsen har vist, at med vilje og stor arbejdsindsats kan man drive det meget langt – også selvom man ikke bliver optaget i eliteprogrammet som ung spiller. Victor har været en eksemplarisk atlet, som har arbejdet professionelt og dedikeret med sin badminton. Han har ydet et kæmpe bidrag til vores træningsmiljø i de år han har været på NETC – både sportsligt og menneskeligt – og været meget vellidt på træningen blandt både trænere og holdkammerater. Victor er altid i godt humør, og bidrager altid til fællesskabet, blandt andet til Thomas Cup på hjemmebane, hvor han var fremragende at have med i truppen. Vi kommer til at savne Victor på NETC, men er glade for, at han fortsætter sit engagement i badminton og ønsker ham alt det bedste fremover, siger Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

Specielt oplevelsen med herrelandsholdet der spillede på hjemmebane i Aarhus i 2021 ved Thomas Cup står klart for Svendsen.

– Det var en fuldstændig vanvittig oplevelse til Thomas Cup, hvor hallen var proppet. Specielt til semifinalen mod Indonesien var det ekstremt. Det kan stadig give mig gåsehud at mindes stemningen i hallen, siger Victor Svendsen, der dog ikke nåede at komme på banen for Danmark ved verdensmesterskabet.

Video: Se Victor Svendsen blive udtaget til Thomas Cup-holdet

Selvom danmarksmesteren fra 2021 har valgt at stoppe på det Nationale Elite Træningscenter, vil han fortsætte med at spille badminton i Vendsyssel, med hvem han har vundet VICTOR Final 4 med de seneste to sæsoner og deltage i europæiske turneringer og ligaer.

Som den holdspiller Victor Svendsen er, fortsætter han med at sparre med sine holdkammerater forud for VM i Royal Arena den 21.-27. Det er også muligt, at Victor Svendsen fortsat vil træne et par gange om ugen på det Nationale Elitetræningscenter efter VM, men det vil i så fald ikke være som en prioriteret atlet.

Af større resultater har Svendsen nået en semifinale i Korea Open 2022, en andenplads ved Denmark Masters 2021 samt vundet Swedish Open 2020, Italian International 2018.Tags: ,
Kategori: , ,